RE: Fondant 2 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

palachinken -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 12:23:48)

Jede se, ukusa je groznog [sm=smiley36.gif], makar meni, to je šećer u prahu. Djeca vole, na Mahdijevom rođendanu su pocuclali sve figurice.
A ne kontam te ovo drugo...može raznih glazura preko torte, ali fondant je za ove stvari br. 1. S tim da se ja sad okrećem prema čokoladi i tim tehnikama.

anđelo -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 12:29:21)

eh ,došao i NOVEMBAR
MOM PRVJENCU ROĐENDAN ZA 17 DANA
davno sam pitala šta treba za fondat skontala kakve ćemo figure napraviti i sve 5

eh sad zanima me gdje se ima kupiti onaj vatromet za tortu jel se tako kaže,kao prskalica?

Nedi -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 12:29:26)

Mene konkretno zanimju 2 torte. Okrugle. Strandardni precnik ali da su visočije od onih sto je Mya pravila za regionalno prosle godine. Ono sto ce biti preko nije vazno od cega je. Znaci vazno je da je ukusno, jestivo i vjerovatno ce sve biti ravno i nacrtano tj. bez figurica pored i na torti.

U nadi da ce mahdica biti zdrav u decembrua i mama njegova raspolozena za tortisanje.

PS. A mozda nam nece ni dati da u vrtic donesemo tortu to joj trebam vidjeti.

Nedi -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 12:30:47)

IZVORNA PORUKA: anđelo

eh ,došao i NOVEMBAR
MOM PRVJENCU ROĐENDAN ZA 17 DANA
davno sam pitala šta treba za fondat skontala kakve ćemo figure napraviti i sve 5

eh sad zanima me gdje se ima kupiti onaj vatromet za tortu jel se tako kaže,kao prskalica?

Ima svgdje...u bingu sam kupovala. Ali N je rođkas 24.12. tj pred N.godinu i Bozic pa onda ima na svakom cosku svih vrsta pitotehnickih sredstvaa

gerberka -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 12:33:23)

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: gerberka

Boje imaš i u Bingu i Ekri

tnx [sm=smiley1.gif]

jel u bingu kupis sve ili moras ici dalje..mislim na vocni secer
gdje su tvoje tortice ima li slika [sm=smiley1.gif]

Fruktozu u dm-u, Fruchtzucker [sm=smiley1.gif] na zdravoj hrani, a sve ostalo po samoposlugama. Naravno, glicerin u apoteci.

A ovo je moja zadnja i sad odmaram
[img]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/525095_10151114535528067_1420226925_n.jpg[/img]

nisam od tebe nista manje niocekivala!!!
genijalno!!!!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

lepetetka -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 12:57:33)

palačinko zavidim ti, zlatne su ti ruke, torta je tako elegantna,a tako jednostavna, svježa, i ima super efekat jer je u pitanju kombinacija samo dvije boje [sm=love.gif][sm=love.gif], ja bih je rado poželjela na svojoj svadbi, ali pošto se ne mislim više udavati [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]budi nama zdrava i živa dok djecu počnemo ženiti i udavati pa da teta Palačinka zasuče rukave
anđelo bilo je vatrometa u Bingu, viđala sam i u Merkatoru čini mi se.. ako ne nađeš dam ti ja jednu prskalicu [sm=smiley4.gif]

palachinken -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 13:06:40)

IZVORNA PORUKA: Nedi

Mene konkretno zanimju 2 torte. Okrugle. Strandardni precnik ali da su visočije od onih sto je Mya pravila za regionalno prosle godine. Ono sto ce biti preko nije vazno od cega je. Znaci vazno je da je ukusno, jestivo i vjerovatno ce sve biti ravno i nacrtano tj. bez figurica pored i na torti.

U nadi da ce mahdica biti zdrav u decembrua i mama njegova raspolozena za tortisanje.

PS. A mozda nam nece ni dati da u vrtic donesemo tortu to joj trebam vidjeti.

Voljela bih vam izaci u susret, ali ja bas bas nemam vremena narudžbe, jer kad pravim za nekog ko nije ja i moji najbliži, tu baš treba sve da bude pod konac, a ako iole sumnjam da bi mogla izvesti kako valja, onda necu nikako. Kontaš me, i ti si perfekcionista u nekim stvarima :)

Nedi -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 13:09:09)

Narafski[sm=smiley1.gif]

Zato sam i ubacila onaj dio "mama bude raspolozena"[sm=jezicek.gif]

Nego jesi li primjetila da ti jedno oko vece no drugo[sm=smiley36.gif]

gerberka -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 13:19:54)

palacinko evo vidjela sam tnx..samo se ne mogu otvoriti videa za posebne torte ono sunđer bob npr..

palachinken -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 13:20:09)

IZVORNA PORUKA: Nedi

Narafski[sm=smiley1.gif]

Zato sam i ubacila onaj dio "mama bude raspolozena"[sm=jezicek.gif]

Nego jesi li primjetila da ti jedno oko vece no drugo[sm=smiley36.gif]

Napuhalo me [sm=smiley36.gif]

palachinken -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 13:21:49)

palacinko evo vidjela sam tnx..samo se ne mogu otvoriti videa za posebne torte ono sunđer bob npr..

Sunđer Bob je najlakša torta za napraviti, ima i kod mene na FB u albumu...Samo zadaš pravougaonik i razne boje fondana

gerberka -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 17:56:03)

Sunđer Bob je najlakša torta za napraviti, ima i kod mene na FB u albumu...Samo zadaš pravougaonik i razne boje fondana

ja cu poceti od Sunđer Boba [sm=smiley1.gif] za vikend..
nego gdje cu kupiti jestive perlice i ukrase..

anđelo -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 18:41:58)

ja cu poceti od Sunđer Boba [sm=smiley1.gif] za vikend..
nego gdje cu kupiti jestive perlice i ukrase..

gerbo ja ti stvarno ne znam za perlice...ja znam napraviti svakakvih torti ,ali bez ukrasa,fondana itd...mom I za 17 dana rođendan pa ću se i ja prvi put s tim sad aBd okušati [sm=smiley1.gif]

ElmaB -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 18:45:19)

Imaš perlice u Alperu, u tržnim centrima, ali su mala pakovanja i u čaroliji na Dobrinji.

gerberka -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 18:50:01)

anđelo dobro mila [sm=smiley1.gif]
elma ja sam iz ze [sm=smiley1.gif] pogledat cu draga po nasim marketima i poslugama, jer ne znam ni kako to izgleda [sm=smiley36.gif]

nije da nemam smisla za torte ali nikada nisam radila fondant..cini mi se preambiciozno ..a htjela bih makar jednu malu loptu ili sunđer boba ..bilo sta sto ide jednom djecaku malom [sm=smiley1.gif]
mozesli mi molim te preporuciti neku laganu tacnije najlaksu plssss [sm=smiley1.gif]

gerberka -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 19:25:21)

samo da se zahvalim ElmiB na drugarskoj pomoci [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] lutala sam po receptima, sad mi je lakse , mislim slozila sam neke stvaru u glavi [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

valjda i ja nekad uspijem napraviti :)
mada gledajuci elmuB, palacinku, pa jasminu......ooooooo svaka cast!!!

emina08 -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 19:28:34)

ZVORNA PORUKA: gerberka

anđelo dobro mila [sm=smiley1.gif]
elma ja sam iz ze [sm=smiley1.gif] pogledat cu draga po nasim marketima i poslugama, jer ne znam ni kako to izgleda [sm=smiley36.gif]

nije da nemam smisla za torte ali nikada nisam radila fondant..cini mi se preambiciozno ..a htjela bih makar jednu malu loptu ili sunđer boba ..bilo sta sto ide jednom djecaku malom [sm=smiley1.gif]
mozesli mi molim te preporuciti neku laganu tacnije najlaksu plssss [sm=smiley1.gif]

lopta ti je pravo lagana  za napraviti evo pogledaj moju ,nije savršena ali je ispunila svoj cilj[img]http://www4.slikomat.com/11/1105/oet-DSC008.jpg[/img]

emina08 -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 19:29:39)

i prekrivena je šlagom a ne fondanom

gerberka -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 19:29:55)

emina super [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ma meni je to sasvim dovoljno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

emina08 -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 19:56:03)

mi smo imali rođendan prije mjesec dana,bila nam je frka pa se nismo pretrgli praveći figurice ,niti su torte izgledale savršeno ali je E svakako bila oduševljena
možda posluži kao ideja nek[img]http://www4.slikomat.com/11/1105/3dj-DSC019.jpg[/img]ome
[img]http://www4.slikomat.com/11/1105/g6z-DSC020.jpg[/img]

lepetetka -> RE: Fondant 2 (5.11.2012 20:14:04)

emina08 draga torte su ti divne, a malena je medena u ovoj haljinici [sm=love.gif]

emina08 -> RE: Fondant 2 (6.11.2012 16:53:35)

hvala lepetetka[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
a za haljinu ako vam se sviđa mi vam je sačuvamo,[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lejlini -> RE: Fondant 2 (12.11.2012 11:57:13)

Pozdrav drage zenice, djevojke, mamice i ostale:) Nova sam ovdje, citam i citam, ali svakako ne mogu sve na forumu procitati, pa me uputite[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Namjeravam svom bebiju za prvi rodjendan praviti tortu strumfove, pa me zanima je li ko pravio?Gledala sam tutorijale, ali vecinom su mi bas nesto bezveze izgledali. Ljubac svima!

mayra -> RE: Fondant 2 (12.11.2012 21:41:42)

Elma imas PP.[sm=smiley1.gif]

ElmaB -> RE: Fondant 2 (13.11.2012 6:37:14)

IZVORNA PORUKA: mayra

Elma imas PP.[sm=smiley1.gif]

Nisam sinoć vidjela poruku, jutro sam ti odgovorila, draga. :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>