Hanady RR -> RE: Fondant 2 (18.6.2012 12:15:23)
|
hananh ta se isto peče[sm=smiley36.gif] imama ja s višnjama pravos super za pod fondat...baš sma je pravila često...a lagana a baš ukusna ova http://www.coolinarika.com/recept/725986/ a cineza... moja ledena torta recept ( koja veze sa ledom nema[sm=smiley36.gif]) ide ovako Ledena torta za zimske dane potrebno 4 žumanceta 250 grama margarina 250 grama šećera u prahu 250 grama sjeckanih oraha 250 grama grožćica 250 grama žele bombona 400 grama petit keksa malo mlijea vanilija šećer ili ekstrat vanilije 200 gr čokolade za kuhanje margarin izraditi sa šećerom i dodati žumanca koja si malo na pari skuhala ( ovo nije u orginalnom receptu al ja sve termički obrađujem), pa orahe, pa nasjeckane žele bombone, pa grožđice ( prije nego ih stavite potopite ih u mlaku vodu da odstoje jedno 20 min sa ekstratom vanilije ili vanilija šećerom), kad se ovo umuti dodati petit keks koji se rukama mrvi u smjesu na manje komadiće, i na kraju dodati istopljenju čokoladu. Dobro umutiti, voditi računa da vam je zdjela u kojoj ovo radite velika jer je malo teže mutiti ovu smjesu, po potrebi od zavisnosti od gustoće za sjedinjavanje dodati malo mlijeka ( pola fildžana otpirlike). staviti u torten pleh, dekorisati po želji, sa vrhnjem ili čokoladom i žele bombonama kao ja, ostaviti da prenoći i to je to. eh ja sma modificirala četo pa sma stavljala umjesto žele bombona suhe smokve, šljive i marečlodce...malo ih potopim u toplu vodu da nadođu pa ih izrežem...
|
|
|
|