RE: Fondant 2 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Hanady RR -> RE: Fondant 2 (16.6.2012 22:11:35)

eh super...meni treba 50 komada najmanje[sm=smiley36.gif]
ok 28 a ovaj drugi 22 prije da je ...al idem na visinu u obe...
baš na tortama konat o bingo torti...sa još jednom korom gore mogla bi bit ludilo visoka u ova slučaja[sm=smiley36.gif]




madam x -> RE: Fondant 2 (16.6.2012 22:23:51)

http://img225.imageshack.us/img225/1948/erma.jpg




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (16.6.2012 22:25:08)

[sm=smiley20.gif]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (16.6.2012 22:28:29)

Jednom sam negdje to napisala, ali sada ne mogu da nadjem pa evo ponovo. Kako ces izracunati koji kalup koristis u ovisnosti za koliko ti ljudi treba. Koristiš formulu 2rP. Tj. 2puta prečnik(ako je kalup 26 cm, onda je r=13)13 puta 3,14(pi03,14). Iznops koji dobiješ dijeliš sa 2,5 to ti je otprilike sirina komada torte. Ono sto dobijes je bbroj komada iz datog kalupa. Nadam se da sam ti pomogla.




Honey3 -> RE: Fondant 2 (16.6.2012 22:28:35)


IZVORNA PORUKA: zinanina

http://img225.imageshack.us/img225/1948/erma.jpg

super je[sm=bravo.gif]




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (16.6.2012 22:33:46)


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Jednom sam negdje to napisala, ali sada ne mogu da nadjem pa evo ponovo. Kako ces izracunati koji kalup koristis u ovisnosti za koliko ti ljudi treba. Koristiš formulu 2rP. Tj. 2puta prečnik(ako je kalup 26 cm, onda je r=13)13 puta 3,14(pi03,14). Iznops koji dobiješ dijeliš sa 2,5 to ti je otprilike sirina komada torte. Ono sto dobijes je bbroj komada iz datog kalupa. Nadam se da sam ti pomogla.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




cinceza -> RE: Fondant 2 (18.6.2012 8:47:02)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

cineza ...
ja nisma fondat majstor da se zna...al sma napravila količinski dosta torti...možeš vdijeti na temama fondant i fondant 2...
ovakvu još ne...a i ne bih se usudila još...
[sm=smiley36.gif]

postupak je zaista lijepo opisan...nisma prije nalazila ovaj link...
sad s aovim opisom i ja bih pokušala...
al kako je rođendanska ja bih jednu probnu ipak uradila ( mislim d aje moj dvorac jednostavniji[sm=smiley36.gif])

zinanina je radila divnu kiti tortu...http://www4.slikomat.com/11/1231/tir-tajra-.jpg

a ja sma radila nekoliko kitika...
evo nekih
http://www4.slikomat.com/11/0203/4q6-407470.jpg
http://www4.slikomat.com/11/0219/vxw-190220.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/826/sl730656.jpg/


hanady torte su ti super, ja cu biti sretna ako moja bude licila na kitty :). bas mi je velika zelja da je obradujem. A ja se prepala tvog dvorca :), rekoh to tek ne znam kako bih. kako je rodjendan necu bas toliko rizikovati, ovu cu ostaviti da probam nakon sto se neka od vas usudi pa da smijem pitati sa pomc :)), ovako ne smijem. sad sam se sjetila da joj napravim i jednog jeza (to mi je lagano oblikovati a svakako mi trebaju dvije torte), pa trazim recept za neku "keks" tortu. ja sam ih pravila nekoliko i sve su u cokoladnoj varijanti ali sad bih rado nesto voca ubacila, pa imate li savjeta? U glavi vrtim, malina-cokolada-keks...ili varijanta sa kajsijama. maline si mozda bolje mogu se ukihati sa gustinom da masa ne bude pervise tecna...ali nemam neki recept, pa ako je neko pravio nesto slicno...bila bih zahvalna na savjetima :)




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (18.6.2012 11:25:56)

cineza...
ja nisma nikada radila s avježim voće za oblikovanje tortu...
al imam recept torte ambasador koja jeste sa svježim voćem krema...onako u pravljenju mi je uvijek bila čvrsta dodoavanjem keksa u nju sigurno će se dobiti masa koja će biti za oblikovanje...

a imama varijantu , keks, čokolada, oarsi i suho voće koja se ne peče...ona je baš pogodna za oblikovanje ...samo možda suho voće zamjeniti svježim sa jačim dodatkom keksa...jer svježe će pustiti sok sigurno




cinceza -> RE: Fondant 2 (18.6.2012 11:38:48)

Hanady ako stignes napisi mi taj recep sa suhim vocem (varijanta bez pecenja). ja sam juce pravila neki kolac sa onim sto imam u kuci. Kolac je onak lagan , sa sirom i ja kontala da iskoristim maline i stavim ih u serpicu i jos jedno 3 kasike marmelade od kupina (ostalo pri dnu tegle) i to onako prokuham sa 3 kasike gustina i dobijem finu masu...nije vodenasta a osvjzava, pa sam mislila mozda to kombinovati sa ostatkom tvog recepta. Ili mozda pomjesam malo svjezih i suhih marelica....
To mislim jer ce jedna torta biti onako cokoladna, pa da je druga "laksa" (laksa zbog voca i ne pece se :) ). Voca ce biti svakako minimalno, samo da ima nesto da kisi malo :)
strah me fondan da stavljam na vocnu tortu sa korama jer je mislim praviti dan-dva prije pa da voce ne omeksa kore skroz.




Hannan -> RE: Fondant 2 (18.6.2012 12:09:08)

Ja sam pravila sultaniju i ispod zadnje kore ubacila visnje, doduse one iz tegle i sa gustinom sam onu vodu uvezala, nije mi iscurilo, ali sam pazila da ne dodje na sami kraj vec u sredini a okolo sam malo deblje stavila kremu( mislim da slika te torte ima na fondant 1) a poslije sam i buetr kremom dodatno sredila.




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (18.6.2012 12:15:23)

hananh ta se isto peče[sm=smiley36.gif]
imama ja s višnjama pravos super za pod fondat...baš sma je pravila često...a lagana a baš ukusna
ova
http://www.coolinarika.com/recept/725986/

a cineza...
moja ledena torta recept ( koja veze sa ledom nema[sm=smiley36.gif]) ide ovako
Ledena torta za zimske dane

potrebno
4 žumanceta
250 grama margarina
250 grama šećera u prahu
250 grama sjeckanih oraha
250 grama grožćica
250 grama žele bombona
400 grama petit keksa
malo mlijea
vanilija šećer ili ekstrat vanilije
200 gr čokolade za kuhanje

margarin izraditi sa šećerom i dodati žumanca koja si malo na pari skuhala ( ovo nije u orginalnom receptu al ja sve termički obrađujem), pa orahe, pa nasjeckane žele bombone, pa grožđice ( prije nego ih stavite potopite ih u mlaku vodu da odstoje jedno 20 min sa ekstratom vanilije ili vanilija šećerom), kad se ovo umuti dodati petit keks koji se rukama mrvi u smjesu na manje komadiće, i na kraju dodati istopljenju čokoladu. Dobro umutiti, voditi računa da vam je zdjela u kojoj ovo radite velika jer je malo teže mutiti ovu smjesu, po potrebi od zavisnosti od gustoće za sjedinjavanje dodati malo mlijeka ( pola fildžana otpirlike). staviti u torten pleh, dekorisati po želji, sa vrhnjem ili čokoladom i žele bombonama kao ja, ostaviti da prenoći i to je to.

eh ja sma modificirala četo pa sma stavljala umjesto žele bombona suhe smokve, šljive i marečlodce...malo ih potopim u toplu vodu da nadođu pa ih izrežem...






cinceza -> RE: Fondant 2 (18.6.2012 12:50:33)

Hvala na receptima i idejama. nesto cu od toga iskombinovati. Mislim da ce jezic biti ledena torta (sa blagim modifikacijama u smislu voca[sm=smiley36.gif]) . Za ovu kitty svekrva hoce da pripremi kore , pa kad vidim koje su smislicu fil, mozda opet neka kombinacija ova zuta krema sa visnjama mi super zvuci. prosle godine sam maloj za rodjendan pravila ovu sa malinama: http://www.coolinarika.com/recept/betty-boop/ samo bez alkohola i ovih egzoticnih sastojaka [sm=smiley36.gif]. Torta je ukusna i izdasna, ali me je njeno ukrasavanje slomilo. Nisam imala iskustva sa fondanom. pa sam je premazala slagom. jedan dio oblikovala kao talase, more i obojila onako plavo. Drugi dio torte je predstavljalo ostrvo sa peskiricima. peskirisi su bili napravljeni od bijele cokolade i onih sarenih mrvica. Imali smo i twittyja na surferskoj dasci i sncobrane, ali ne bih ponovila taj eksperiment sa figurama od cokolade i sa slagom, previse se brzo cokolada topi i ok je za recimo neke ruzice...ali ostalo je prekomplikovano i ostavljam to profesionalcima [sm=jezicek.gif]. Ovoh puta fondan ako Bog da




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (18.6.2012 12:56:24)

joj što je ova dobra sa linka[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




palachinken -> RE: Fondant 2 (20.6.2012 8:38:44)


IZVORNA PORUKA: calahoe

ja sam radila po ovom receptu
http://www.coolinarika.com/recept/869077/
Napravi pola mjere za probu,nadam se da ce ti se svidjeti [sm=smiley1.gif]

Calahoe, pitanje! Da li si baš pravila ovu kremu iz recepta? koliko je čvrsta? Ja kontam da je zamijenim bijelim ganacheom?




palachinken -> RE: Fondant 2 (20.6.2012 8:56:15)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

joj što je ova dobra sa linka[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Uh Hanady, jašta je! Ovo je baš maksuzija [sm=smiley1.gif] Javi kako ti je ispala, jer ne sumnjam da samo čekaš priliku da je napraviš [sm=smiley1.gif]




Mya_81 RR -> RE: Fondant 2 (20.6.2012 9:08:25)

Ako red velvet pod fondant stavlja i cake boss onda je čvrsta.
A baš mi zanimljivo zvuči ova kombinacija i mislim da nije to to ako se pravi neka druga krema koja nije od sira, mada sam nasla nedavno jedan recept u kojem pise zamjena za taj sir.




calahoe -> RE: Fondant 2 (20.6.2012 9:19:23)

Jesam ,pravila sam tu kremu.Kad se tek napravi i nije bog zna cvrsta , al se u frizideru stegne fino.Ganaz je cvrsci ,sto jest jest.Kore ove su fantasticne.ukusne,socne ,bile bi odlicne i u kombinaciji sa ganazom.Ja sutra pravim veeeliku red velvet za rođendan jednoj klinki.




calahoe -> RE: Fondant 2 (20.6.2012 9:21:52)


IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Ako red velvet pod fondant stavlja i cake boss onda je čvrsta.
A baš mi zanimljivo zvuči ova kombinacija i mislim da nije to to ako se pravi neka druga krema koja nije od sira, mada sam nasla nedavno jedan recept u kojem pise zamjena za taj sir.



Eh da,to mi je i bilo na pameti stalno,pa cake boss bas cesto radi red velevet sa fondanom.[sm=smiley1.gif]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (21.6.2012 19:59:05)

Jurić i družina!
http://www.facebook.com/pages/Carstvo-dobre-hrane/234869626562528#!/photo.php?fbid=390351977680958&set=a.264447143604776.65167.234869626562528&type=1&theater




Malenaoduvijek -> RE: Fondant 2 (21.6.2012 21:40:53)


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Jurić i družina!
http://www.facebook.com/pages/Carstvo-dobre-hrane/234869626562528#!/photo.php?fbid=390351977680958&set=a.264447143604776.65167.234869626562528&type=1&theater

ovo moje malo dijete ne smije vidjeti Elma,njegova opsesija [sm=smiley36.gif]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (21.6.2012 21:46:38)

Hihihih imaš tri opcije: ili mu ne pokazuj tortu, ili zasuči rukave i pravi ili da mu ja napravim. Hahahahahaha




ElmaB -> RE: Fondant 2 (23.6.2012 17:50:32)

Eh gotova i svadbena XXL narudžba!

Svadbena torta sa Lolom i Njofrom

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/photo.php?fbid=391354244247398&set=a.268928386489985.65755.234869626562528&type=1&theater
Mini tortice
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/photo.php?fbid=391354387580717&set=a.268928386489985.65755.234869626562528&type=1&theater

Utisnuti inicijali mladenaca na svakoj mini tortici

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/photo.php?fbid=391354427580713&set=a.268928386489985.65755.234869626562528&type=1&theater
I kompletna narudžba je tu!

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.268928386489985.65755.234869626562528&type=1#!/photo.php?fbid=391354460914043&set=a.268928386489985.65755.234869626562528&type=1&theater




Honey3 -> RE: Fondant 2 (23.6.2012 20:33:45)

predivno Elma,kao i uvijek[sm=bravo.gif]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (23.6.2012 20:35:09)

Hvala Zaha puno!




ananas_ze -> RE: Fondant 2 (24.6.2012 14:10:22)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

hananh ta se isto peče[sm=smiley36.gif]
imama ja s višnjama pravos super za pod fondat...baš sma je pravila često...a lagana a baš ukusna
ova
http://www.coolinarika.com/recept/725986/





ovo mi se svidja, jel preko cokoladne kreme ide fondan ili umjesto cokolade ide buter krema? i da, ElmaB sve pohale za Jurica izgleda kao prava igracka[sm=smiley32.gif] i kad sam se vec javila, one svadbene tortice su super ideja [sm=smiley20.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>