RE: Fondant 2 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

madam x -> RE: Fondant 2 (4.5.2012 17:00:57)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

odlicna ...evo moja kcerka vristi "Buuuuumba hoooocu i jaaaaa"...dakle sad znas da ti je torta za 10 :))))

Hvala puno maloj curici na komplimentu [sm=smiley1.gif]

A ja sam to za svoje dijete pravila, morala je dobro ispasti[sm=smiley1.gif]

Hvala svima ostalima na pohvalama .

Večeras ide još jedna [sm=torta.gif][sm=smiley1.gif]

Dzenana_G -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 8:51:02)

Hanady hvala ti... Dala si mi ideju. Uglavnom danas krecemo sa pravljenjem figurica. Doduse to ce mm jer ja sam totalno ne talentovana za to.
E sad treba mi jos i neki dobar recept za čokoladnu tortu koja moze ispod fondanta. Ako neko ima prijedlog neka pise.
I jos gdje kupujete ove lijepe podmetace za torte?

ElmaB -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 8:56:59)

Imaš draga sve ovjde i savjete ali i da naručiš opremu kakva ti treba:

http://www.facebook.com/pages/Carstvo-dobre-hrane/234869626562528

Hanady RR -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 20:35:57)

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Hanady hvala ti... Dala si mi ideju. Uglavnom danas krecemo sa pravljenjem figurica. Doduse to ce mm jer ja sam totalno ne talentovana za to.
E sad treba mi jos i neki dobar recept za čokoladnu tortu koja moze ispod fondanta. Ako neko ima prijedlog neka pise.

hm...
čokoladna pod fondant je meni od naše azure recept...lagan, jeftin, brz a preukusna...
reform torta ti je čokolada također...
a meni je najotkriveniji hit torta teodora...
kod mene su inače svi čokoljupci...i bez čokolad niko ne računa da je jeo kolač[sm=smiley36.gif]

elem teodoru sma pravila farah za rođkas i sada je traže familijarno da je jedu opet[sm=smiley36.gif]

uglavnom forumašice sa kojima sma u kontaktu porbale su i azure i reform i teoeodoru by me ali su i same pravile i baš im se dopadaju...kažu da su OK...pa mogu ti i one pomoći pri odabiru...[sm=smiley36.gif]
ako hoćeš ove ti recepte mogu ozdvojiti na temi recepti...pa pogledaj[sm=smiley1.gif]

ja sam podmetače kupila u alperu...tačnije kupila mi naša hanabana jer blizu živi...po 1,20 Km su bili...imaju kockasti i okrugli zaltni i srebreni[sm=smiley1.gif]
a ovdje na temi sam porčitala da ima i u robotu pakovanje do čini mi se 3 komada oko 5 KM.

madam x -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 20:51:58)

Evo još ova i sad mala pauza [sm=smiley1.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/11/0505/9hi-05.05..jpg[/img]

Hanady RR -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 20:55:15)

jao ova cvijetan aza neku našu imenjakinju[sm=bravo.gif]
Baš su ove torte sa ovim sunačnim danima vesele...
lijepo vrijeme utiče i na fondant majsrotice[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

a meni treba ideja...
salavo me google sluša...dajte mi slike za torte nodi...mor bit on i auto il samo on...
jedna sa figurom torta druga ono sluka od fondata[sm=smiley36.gif]

madam x -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 21:10:08)

Meni je ova baš lijepa, ali je zahtjevna, bar meni....ja još ni jednu figuricu nisam ni pokušala napraviti, jer mislim da mi to ne ide...a ovdje ima puno siće[sm=jezicek.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/11/0505/rs3-noddy-.jpg[/img]

Hanady RR -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 21:18:59)

joj baš je lijepa...[sm=bravo.gif]

ja sma radila figurice manje i više upješno[sm=smiley36.gif]
al uglavnom lik mi prepozanju[sm=smiley36.gif]

samo ovaj nodi povelik...[sm=smiley36.gif]

mogla bij baš u ovom folu raditi samo da mi nodi bude u autu...ovakav http://www.minjina-kuhinjica.com/fondan-i-gum-pasta/figurice-od-fondana/noddy/

sano dal je ovo torta sa curu il dječaka[sm=zmeden.gif] da mi ovo cvijeće rozano zet ne razbuca kad mu sinu donem[sm=jezicek.gif]

trebam dvije torte...jednu sa figurom...a druga bi trebala biti kao onaj tvoj bumbo . al nody da bude[sm=smiley36.gif]

madam x -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 21:25:32)

Cvjetiće možeš zamijeniti zvjezdicama ili ove kružiće staviti u nekoliko boja a za sliku odi na bojanke pa sebi precrtaj sa monitora ( onako kako si ti meni rekla za Kitty)a boje onda uzmeš koje idu za Noddyja. Ja sam onda izrezala šablon, pa nožićem prenijela na fondan.

madam x -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 21:28:22)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0505/vgp-nody-s.jpg[/img]

Možeš uzeti samo glavu, ako ti je previše sve.

Honey3 -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 21:42:49)

evo i moje jos jedne,za kcerkicu od moje sestre[sm=smiley27.gif]
[img]http://www4.slikomat.com/11/0505/bd-SDC156.jpg[/img][img]http://www4.slikomat.com/11/0505/7wq-SDC156.jpg[/img]
i sto rece zinanina,ove figurice su bas zahtjevne,jos mi je bila lagana,ali sam je vise puta stavljala na tortu,i vracala,nije mogla stajati,dok na kraju nije legla[sm=smiley36.gif]

Amam -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 21:47:16)

Super su ove vesele torte!
Ja nikad nisam bila talenat za likove,uzimajuci to u obzir nije mi tako lose ispala ova "smurfeta"

Hanady RR -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 21:50:20)

IZVORNA PORUKA: zinanina

[img]http://www4.slikomat.com/11/0505/vgp-nody-s.jpg[/img]

Možeš uzeti samo glavu, ako ti je previše sve.

joj nije...baš je cool sa loptom...moj Sami voli puno puno lopte[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

hvala...rješila sma sve dileme...
spremna sam...

još dok mi elma dobavi boju koše..i aBd tetak kreće u akciju[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hanady RR -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 21:52:45)

zahooooooooo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

a za figurice...kojima ni ja još nisma ekseprt...mislim da treba više i dana i živaca[sm=smiley36.gif]

najprije fondat treba dobro tvrdo umjesiti...
drugo treba napraviti djelove da se adekvatno osuše koji dan...
a onda pristupiti spajanju figure...
al kako mi amaterke to radimo uoči potrebe za tortom...nama kitike liježi po torti[sm=smiley36.gif]
meni winny jedva izdžo do odredišta...prevrto se prevrtlo...a ja mu fino ''zabijem'' jedno drvo iza leža reko nek ''čojke'' prilegne u hlad[sm=jezicek.gif]

Honey3 -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 21:54:25)

Hanady i ja sam svoju Kitiku poduprla[sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Fondant 2 (5.5.2012 23:18:58)

Torte su [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

Dzenana_G -> RE: Fondant 2 (6.5.2012 23:53:41)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

hm...
čokoladna pod fondant je meni od naše azure recept...lagan, jeftin, brz a preukusna...
reform torta ti je čokolada također...
a meni je najotkriveniji hit torta teodora...
kod mene su inače svi čokoljupci...i bez čokolad niko ne računa da je jeo kolač[sm=smiley36.gif]

elem teodoru sma pravila farah za rođkas i sada je traže familijarno da je jedu opet[sm=smiley36.gif]

uglavnom forumašice sa kojima sma u kontaktu porbale su i azure i reform i teoeodoru by me ali su i same pravile i baš im se dopadaju...kažu da su OK...pa mogu ti i one pomoći pri odabiru...[sm=smiley36.gif]
ako hoćeš ove ti recepte mogu ozdvojiti na temi recepti...pa pogledaj[sm=smiley1.gif]

ja sam podmetače kupila u alperu...tačnije kupila mi naša hanabana jer blizu živi...po 1,20 Km su bili...imaju kockasti i okrugli zaltni i srebreni[sm=smiley1.gif]
a ovdje na temi sam porčitala da ima i u robotu pakovanje do čini mi se 3 komada oko 5 KM.

Od Azure sam pravila prosle godine i super je, ali da malo promjenimo ove godine. Izdvoji mi te recepte da vidim. Ova me teodora posebno zanima.
Hvala za info za podmetace, potrazit cu.
Winnie i magarac gotovi. Necemo vise nikaog od ekipe, nego jos neke dodatke.E sad ima li gdje da se kupi crna i smedje boja. Da ne obilazim sve redom, ako neko zna da me uputi.

canim -> RE: Fondant 2 (7.5.2012 0:00:33)

Smedje boje imas u merkatoru one u prahu a i vidjela sam da i oni imaju podmetace.

ElmaB -> RE: Fondant 2 (7.5.2012 6:51:51)

Imaš po tržnim centrima Eterikine u prahu, a negdje i u gelu. A ovdje možešporučiti Wiltonove, boju koju želiš:  http://www.facebook.com/pages/Carstvo-dobre-hrane/234869626562528

Dzenana_G -> RE: Fondant 2 (7.5.2012 8:04:04)

IZVORNA PORUKA: canim

Smedje boje imas u merkatoru one u prahu a i vidjela sam da i oni imaju podmetace.

U kojem Mercatoru?

canim -> RE: Fondant 2 (7.5.2012 8:13:53)

IZVORNA PORUKA: canim

U kojem Mercatoru?

Prije mozda 2 sedmice boje i podmetace sam vidjela u Merkatoru na socijalnom, oni su od boja u prahu imali samo braun, plavu i zutu a prekjuce sam vidjela da u Alti isto imaju te u prahu boje s tim da imaju 1 ili 2 boje vise nego na socijalnom ali u Alti nisam vidjela podmetace, mozda imaju nisam pitala ali nisam ni vidjela.

Dzenana_G -> RE: Fondant 2 (8.5.2012 8:40:57)

Zene pomagajte. Nemogu nigdje da nadjem crnu boju. Jeli ko gdje vidio?

InLove -> RE: Fondant 2 (8.5.2012 9:01:44)

Vidi kod Elme da nema[sm=smiley1.gif]

calahoe -> RE: Fondant 2 (8.5.2012 9:11:59)

Vidi u Robotu,kod nas(Mostar)bude eterikinh boja u Robotu.

Ko češće pravi torte sa fondanom isplati se kupiti Wilton ili Americolor boje, kvaliteta boja je neuporediva, a bogme i kvantiteta.Manje ih se stavlja, puno lakse se postigne odgovarajuća boja.Ja sam skorz presla na te boje.

Dzenana_G -> RE: Fondant 2 (8.5.2012 9:24:00)

Ja fondant pravim rijetko, ustavri u 2 godine treća torta, ali ako ne nadjem nigdje kupit cu od Elme ako bude imala...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>