|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant 2
29.4.2012 22:41:37   
ElmaB
Ma prelijepa ti je torta!user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 851
   RE: Fondant 2
29.4.2012 22:55:04   
talisman
Zahvaljujuci prvo ovoj temi, a onda i previsokim cjenama za slicne rodjendanske torte, navukoh se i ja na fondat user posted image
Evo je moja prva fondat torta! Nije savrsena, a i za figurice sam imala pomoc, no kako mi je prva slicna torta ja sam prezadovoljna kako sa fondat smjesom za rad, tako i sa krajnim rezultatom. Za djecu da ne pricam, odmah smo " ocerupali " Mikija user posted image
user posted image

_____________________________

Covjece, ne mozes promjeniti tok odredjenja, niti mozes izgubiti svoju nafaku, a i uzeti nafaku drugome! Cemu onda mucno naprezanje i ubijanje duse?!

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 852
   RE: Fondant 2
29.4.2012 22:58:22   
Hanady RR
divna tortauser posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu talisman)
Neposredna veza do poruke: 853
   RE: Fondant 2
29.4.2012 23:11:14   
Amam
Super tortice! user posted image

Evo i nase danasnje za moju princess i 7. rodjkas

user posted image

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 854
   RE: Fondant 2
29.4.2012 23:14:38   
mala_sa
Hvala za pohvalu tortice user posted image

Amam ipak su strumfovi, divna je user posted image

Talisman torta je mrak user posted image

Hanady pa nek bude kitika, u haljinici na tockice (kao bubamara) i oko nje male bubamarice user posted image

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 855
   RE: Fondant 2
29.4.2012 23:20:37   
Hanady RR
mala super ideja sa tufnavom haljinkomuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 856
   RE: Fondant 2
29.4.2012 23:28:38   
Honey3
mala super tortauser posted image a koliko je dobra ta milka,odavno je smekamuser posted image
Amam super strumfici,bas slatkouser posted image talisman i tvoja torta je odlicna,kao da nije prva fondatusauser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 857
   RE: Fondant 2
29.4.2012 23:45:03   
mala_sa
Zaho torta je stvarno ukusna, meni je malo preslatka (al sve je stvar ukusa), takodjer ja sam stavila samo 100gr margarina u fil pa nije bio bas pravo cvrst (zato mi se fondan malo spustio). Drugi put necu stavljati nikako secera u fil, jer je sasvim dovoljan ovaj koji je vec u cokoladi. I da, u receptu za 3 kore ide (450gr secera, a ja sam stavila 300gr).

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 858
   RE: Fondant 2
30.4.2012 13:42:32   
Hanady RR
i evo naše današnje rođendanske...završena je noćas oko 3...
ali vrijedi truda...jer dakdžinicina Sarica carica slavi svoj drugi rođkasuser posted image


http://imageshack.us/photo/my-images/259/sl730657.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/826/sl730656.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/837/sl730660.jpg/

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 859
   RE: Fondant 2
30.4.2012 13:48:44   
Medić*
Cure, svaka cast. Torte su prekrasneuser posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 860
   RE: Fondant 2
30.4.2012 14:01:43   
canim
Hanady tortica je preslatka user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 861
   RE: Fondant 2
30.4.2012 15:41:12   
madam x
user posted image

Još jedna...ima jošuser posted image

< Poruku je uredio zinanina -- 30.4.2012 15:46:37 >

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 862
   RE: Fondant 2
30.4.2012 15:53:17   
ucitelj
vauuu kao se pravi taj fondan i gdje naci sastojke kako je dobra ova tvoja zinanina

_____________________________

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 863
   RE: Fondant 2
30.4.2012 15:55:18   
madam x
Iako ima na početku, evo još jednom:

Potrebno je:
• 1 kesica želatina u prahu
• 50 ml hladne vode (za želatin)
• 20 ml vode (za fruktozu)
• 100 g fruktoze ili dekstroze (voćni šećer)
• 1 velika kašika glicerina (kupuje se u apoteci ' Eurofarm)
• 900 g šećera u prahu
Želatin preliti sa vodom i ostaviti da nabubri. Fruktozu ili dekstrozu stavite u šerpicu i prelite sa vodom. Stavite na ringlu da se istopi. Mješajte sve vrijeme dok ne počne da vri. Neka vri tridesetak sekundi, zatim sklonite sa vatre i dodajte jednu punu supenu kašiku glicerina i žilatin (koji je u međuvremenu nabubrio). Promješajte!
U posudu stavite 500 - 600 g šećera u prahu, zatim postepeno sipajte istopljeni šećer i mješajte sa kašikom. Povremeno dodajte još šećera u prahu, a zatim sve stavite na radnu površinu i sa ostatkom šećera umjesite fondan. Ako su vam u startu ruke mnogo uljepljene sa fondanom, operite ih i onda nastavite sa mješenjem fondana. Bitno je da ruke nakon pranja dobro osušite papirnatim ubrusom.
Gotov fondan ostavite 30 minuta na površini gde ste ga mjesili da se prohladi, a onda ga stavite u dobro zatvorenu kesu i čuvajte na sobnoj temperaturi. Najbolje je da se iskoristi u naredna 2-3 dana zato što je onda najlakše raditi sa njim ali ga možete čuvati i mjesec dana. Ako se desi da ga želite upotrijebiti nakon tih mjesec dana a on bude malo tvrđi za rad, slobodno ga stavite na 4-5 sekundi u mikrovalnu ali vodite računa da ga ne pregrijete jer možete tako i ruke da opržite sa njim, jer u sredini bude vreo.
Ovako napravljeni fondan najbolje je bojiti sa gel bojama. Uzmete željenu količinu fondana, zabodete čačkalicu u gel boju a onda tu istu čačkalicu zabodete na par mjesta u fondan.
Ako bojite sa bojom u prahu, pre nego što stavite željenu boju rastopite je sa par kapi vode ili alkohola.

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 864
   RE: Fondant 2
30.4.2012 15:56:23   
ucitelj
nisam nikad pravila probat cu hvala

_____________________________

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 865
   RE: Fondant 2
30.4.2012 15:57:43   
Hanady RR
zinanina draga...mašalllah al te kreneulouser posted image
a neke sa fb nemaš uopće ovdje...il sma ih ja fulilauser posted image
a šteta...
baš su lijepeuser posted image

učitelj

imaš dvije vrste fondanta...
od mashmalow bombona...gdje je lakše naći sastojke...
ili ovaj koji je kod većine sada sa glicerinom...

pa sad...
recepte imaš na temi...Fondat ( ovo je fondant 2user posted image )
a u zavisnoti gdje živiš možemo ti reći kako nabaviti sastojkeuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 866
   RE: Fondant 2
30.4.2012 15:59:22   
ucitelj
ja sam iz ljubuskog ali ovdje se nis nemre naci user posted image user posted image user posted image kad ti treba ma guglam ovi dana po ovim forumima hocu da i ja stogoc nova naucim hvala za savjeteuser posted image

_____________________________

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 867
   RE: Fondant 2
30.4.2012 16:04:11   
Hanady RR
glicerin pouzdano znam da su u mostaru nabavljle naše forumašice...
to ti je i jedini porblematični sastojak u gore navedenom receptu...

jestive boje imaš po marketima merkator, tuš, bingo itd...
sad što nema u ljubuškom ima u okolnim gradovimauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 868
   RE: Fondant 2
30.4.2012 20:52:02   
Honey3
Hanady kao sto ti rekoh na fb, torta ti je superuser posted image
zinanina i tvoja proljetna je medenauser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 869
   RE: Fondant 2
30.4.2012 21:00:14   
ElmaB
Super Handy!!!user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 870
   RE: Fondant 2
30.4.2012 22:31:09   
mala_sa
Hanady user posted image user posted image za kitiku-bubamaricu
Zinanina proljetna je mrak user posted image user posted image

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 871
   RE: Fondant 2
30.4.2012 22:36:45   
madam x
user posted image

Hvala, hvala...evo jedna slikica iz kuće...ono sam slikala kad sam je ponijela na " skladištenje" nisam mogla odoljeti suncu.user posted image


Sljedeća je Bumba...prekosutrauser posted image

< Poruku je uredio zinanina -- 30.4.2012 22:38:53 >

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 872
   RE: Fondant 2
1.5.2012 7:32:11   
ElmaB
Ma predivna je Zinanina. user posted image

Imaš PP.


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 873
   RE: Fondant 2
1.5.2012 20:30:47   
madam x
user posted image

Ja se stvarno izvinjavam što vas gnjavim, evo obećavam da je ovo zadnja slika ove torteuser posted image ali stvarno sam zadovoljna...pravo je ukusna, ovo je egipatskauser posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 874
   RE: Fondant 2
1.5.2012 21:56:42   
canim
Recept molim lijepo za tu egipatsku user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *