RE: Fondant 2 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

ElmaB -> RE: Fondant 2 (23.4.2012 17:34:56)

Super je![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

minie -> RE: Fondant 2 (23.4.2012 18:15:02)

Super su tortice, svaka cast [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ova sa plava sa zvjezdicama  i Garfildom mi se posebno svidja.

Moja naredna fondantica bice pravljena u augustu aBd jednoj curici za rodjenan.

Amam -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 17:07:56)

Kako vi oblikujete F,a da vam se ne lijepi?
Ja sam probala onako pomocu secera,pa mi budu "prasnjave" figure,a probala sam i da malo namastim ruke biljnom mascu,ali onda ako se duze obradjuje opet zahtijeva secer,sad gledam neke linkove i ne vidim ni da su im masne ruke niti secer da koriste a f se ponasa kao plastelin?? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

mala_sa -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 17:41:19)

Amam ja se potpomazem secerom, da mi se ne lijepi; a kasnije fino cetkicu u ruke i skidam ostatke secera [sm=smiley36.gif]

calahoe -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 20:14:38)

IZVORNA PORUKA: Amam

Kako vi oblikujete F,a da vam se ne lijepi?
Ja sam probala onako pomocu secera,pa mi budu "prasnjave" figure,a probala sam i da malo namastim ruke biljnom mascu,ali onda ako se duze obradjuje opet zahtijeva secer,sad gledam neke linkove i ne vidim ni da su im masne ruke niti secer da koriste a f se ponasa kao plastelin?? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

A da ne ,,potkuhas" premekano fondant?
Meni se ne lijepi po rukama,a kada ga pravim utrošim oko 850 gr šećera, više nego li ga stavljam u fondant za prekrivanje torti, taj uvijek ostavim malo mekši jer se bolje razvalja.
Fondant za figurice pravim dan-dva prije nego sto cu ga koristiti, zamotam u plasticnu foliju i kad mi treba malo ga razradim rukama i pravim.Također, fondant se ne moze dugo drzati po rukama, grije se tako ,pa se i vjerovatno počne lijepiti.I da, ja se ne bih pomagala šećerom,radije gustin na ruke,samo ne pretjerati s njim da ne pokvari strukturu fondanta.

Amam -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 22:35:53)

Pa ja otprilike utrosim tako nekih 850-900 gr secera ne bih rekla da je premekan,ali mi se zna lijepiti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Esmeralda -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:22:29)

Interesuje me gdje vi kupujete one tacne za ispod torte one kartonske gdje ih mogu naci i kontam napraviti tortu na sprat od fondana pa me zanima jer prvo jednu prekrijem pa onda drugu napravim stavim preko te pa onda prekrivam....

Esmeralda -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:28:06)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0425/uvr-301855.jpg[/img] mislim ovako nesto napravit i zanima me gdje kupujete ovaj ispod kartoncic

Esmeralda -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:32:00)

Mogu li dobiti recept s vrhnjem slatkim kako da napravim kremu od fondanta i moze li u nju ici orasi ili bademi......

Esmeralda -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:33:16)

mislila sam na kremu ispod fondanta one s pudingom su mi bas dodijaleee

Hanady RR -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:36:17)

podloge za ispod kupujem u alperu- kasindoslska ulica u sarajevu...jeftine su oko 1,20 , 1,20 imaju pravougaone ili okrugle u zalnoj ili srebrenoj nijansi...

torta na spart...
kako koju praviš to jest kao je poteška ova ruga odozgo ja sma podupirala slamkama..zabodem nekoliko njih u sredinu donje torte...

a najprije oblažež fondaton donju tortu, pa onda gornju...pa je podigneš jednu na drugu....i dodatno sređuješ...

a tortu teodoru sma radila na dva sparata i nisma ničim podupirala...bila je čvrtsa i nije propala...

a ovo oko kreme...kako da naparvo kremu od fondata sa vrhnjem...nisma skontala pitanje...il na isto ne znam odgovor...mada baš ne kontam kakav krema od fondata[sm=zmeden.gif]

ElmaB -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:36:50)

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.

Hanady RR -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:39:56)

IZVORNA PORUKA: Esmeralda

mislila sam na kremu ispod fondanta one s pudingom su mi bas dodijaleee

[sm=smiley36.gif]

e ovo sam skontala[sm=smiley36.gif]

kreme zs ispod fondata...

pa evo sa vrhnjem možeš raditi sljedeću:
500 ml vrhnja -500 gr čoklade ( možeš i više čokoldae)
Čokoladu otopiti na pari, skinuti s vatre i umiješati mikesromvrhnje za kuhanje (koje ste prethodno malo zagrijali) dok se ne ujednači u glatku masu. sa sobne temerature premazivati tortu jer se brzo stvredne ....

mislim da nije porblem da doaš u umućeno i mljevenih oraga ili lješnjika...

Honey3 -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 0:44:51)

evo moje za godisnjicu braka...pa neka nam je sretna[sm=smiley27.gif]
[img]http://www4.slikomat.com/11/0426/gj1-SDC154.jpg[/img][img]http://www4.slikomat.com/11/0426/wxe-SDC154.jpg[/img]

Hanady RR -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 0:45:31)

o zaho...nek vam je sretna da ih još mnogo dočekate[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Honey3 -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 0:51:30)

hvala Hanady[sm=smiley1.gif] nego kako se ti boris sa ovim secerom u prahu sto ostaje po fondantu ?

Hanady RR -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 0:53:40)

IZVORNA PORUKA: zaha

hvala Hanady[sm=smiley1.gif] nego kako se ti boris sa ovim secerom u prahu sto ostaje po fondantu ?

pa da ti kažem meni i ne ostaje...
jer ja razvijam na gustinu...
i samo otpušem malo ako slučajno gustin ostane...il lagano rukom pređeme pri ravnanju pa sve ode...

Visnja RR -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 0:54:15)

zaho [sm=bravo.gif]...ja lagano izbrisem ...a vise volim mat fondant nego onaj sto se sjaji...

Honey3 -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 0:57:08)

ja nisam probala sa gustinom,a pokusala sam ovaj secer izbrisati ali ne moze sve nikako[sm=smiley13.gif] valjda zena navaljala secera domacinski[sm=smiley36.gif]

Esmeralda -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 6:36:17)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.

e interesuje me jeli u hipermarketu robot ondje gdje je i hrana ili negdje drugo
a to gdje alper hm...gdje dodje kasindolska tacno....

Esmeralda -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 6:37:54)

eh jos jedno pitanje.....dali ce mi propasti ovu drugu odozgo nemislim bas ovoliku napraviti

ElmaB -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 6:40:45)

e interesuje me jeli u hipermarketu robot ondje gdje je i hrana ili negdje drugo
a to gdje alper hm...gdje dodje kasindolska tacno....

Jeste u hipermarketu, ja sam neki dan kupila u Robotu na Socijalnom. A Alper ti je na početku Kasindolske ulice. Crvena kuća, velika, ne možeš fuliti.Kada ideš od Ilidže, tj kružnog toka na Ilidži prema gradu, prva ulica ti dođe s desne strane, mislim na cestu što gleda na kraj piste. I skreneš u tu ulicu i vidjet ćeš velika kuća crvena sa dvorištem i piše Alper.

ElmaB -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 6:41:56)

eh jos jedno pitanje.....dali ce mi propasti ovu drugu odozgo nemislim bas ovoliku napraviti

Ne bi trebala jer su samo dva sprta u pitanju. Donja torta neka ti bude čvršća i naravno teža od gornje i neće propasti.

ziki -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 8:36:44)

Zaho bas je lijepa torta, izgleda i bas ukusna.
Neka je sa srecom godisnjica i jos puno da ih docekate u zdravlju, veselju u ljubavi.

Amam -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 12:27:28)

Zaho sretna godisnjica,da doceklate jos mnogo u zdravlju sa svojim najmislijima.
Torta ti super izgleda?
Koju si radila? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>