RE: Fondant 2 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


ElmaB -> RE: Fondant 2 (23.4.2012 17:34:56)

Super je![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




minie -> RE: Fondant 2 (23.4.2012 18:15:02)

Super su tortice, svaka cast [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ova sa plava sa zvjezdicama  i Garfildom mi se posebno svidja.

Moja naredna fondantica bice pravljena u augustu aBd jednoj curici za rodjenan.




Amam -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 17:07:56)

Kako vi oblikujete F,a da vam se ne lijepi?
Ja sam probala onako pomocu secera,pa mi budu "prasnjave" figure,a probala sam i da malo namastim ruke biljnom mascu,ali onda ako se duze obradjuje opet zahtijeva secer,sad gledam neke linkove i ne vidim ni da su im masne ruke niti secer da koriste a f se ponasa kao plastelin?? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




mala_sa -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 17:41:19)

Amam ja se potpomazem secerom, da mi se ne lijepi; a kasnije fino cetkicu u ruke i skidam ostatke secera [sm=smiley36.gif]




calahoe -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 20:14:38)


IZVORNA PORUKA: Amam

Kako vi oblikujete F,a da vam se ne lijepi?
Ja sam probala onako pomocu secera,pa mi budu "prasnjave" figure,a probala sam i da malo namastim ruke biljnom mascu,ali onda ako se duze obradjuje opet zahtijeva secer,sad gledam neke linkove i ne vidim ni da su im masne ruke niti secer da koriste a f se ponasa kao plastelin?? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]



A da ne ,,potkuhas" premekano fondant?
Meni se ne lijepi po rukama,a kada ga pravim utrošim oko 850 gr šećera, više nego li ga stavljam u fondant za prekrivanje torti, taj uvijek ostavim malo mekši jer se bolje razvalja.
Fondant za figurice pravim dan-dva prije nego sto cu ga koristiti, zamotam u plasticnu foliju i kad mi treba malo ga razradim rukama i pravim.Također, fondant se ne moze dugo drzati po rukama, grije se tako ,pa se i vjerovatno počne lijepiti.I da, ja se ne bih pomagala šećerom,radije gustin na ruke,samo ne pretjerati s njim da ne pokvari strukturu fondanta.





Amam -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 22:35:53)

Pa ja otprilike utrosim tako nekih 850-900 gr secera ne bih rekla da je premekan,ali mi se zna lijepiti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:22:29)

Interesuje me gdje vi kupujete one tacne za ispod torte one kartonske gdje ih mogu naci i kontam napraviti tortu na sprat od fondana pa me zanima jer prvo jednu prekrijem pa onda drugu napravim stavim preko te pa onda prekrivam....




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:28:06)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0425/uvr-301855.jpg[/img] mislim ovako nesto napravit i zanima me gdje kupujete ovaj ispod kartoncic




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:32:00)

Mogu li dobiti recept s vrhnjem slatkim kako da napravim kremu od fondanta i moze li u nju ici orasi ili bademi......




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:33:16)

mislila sam na kremu ispod fondanta one s pudingom su mi bas dodijaleee




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:36:17)

podloge za ispod kupujem u alperu- kasindoslska ulica u sarajevu...jeftine su oko 1,20 , 1,20 imaju pravougaone ili okrugle u zalnoj ili srebrenoj nijansi...

torta na spart...
kako koju praviš to jest kao je poteška ova ruga odozgo ja sma podupirala slamkama..zabodem nekoliko njih u sredinu donje torte...

a najprije oblažež fondaton donju tortu, pa onda gornju...pa je podigneš jednu na drugu....i dodatno sređuješ...

a tortu teodoru sma radila na dva sparata i nisma ničim podupirala...bila je čvrtsa i nije propala...

a ovo oko kreme...kako da naparvo kremu od fondata sa vrhnjem...nisma skontala pitanje...il na isto ne znam odgovor...mada baš ne kontam kakav krema od fondata[sm=zmeden.gif]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:36:50)

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (25.4.2012 23:39:56)


IZVORNA PORUKA: Esmeralda

mislila sam na kremu ispod fondanta one s pudingom su mi bas dodijaleee

[sm=smiley36.gif]

e ovo sam skontala[sm=smiley36.gif]

kreme zs ispod fondata...

pa evo sa vrhnjem možeš raditi sljedeću:
500 ml vrhnja -500 gr čoklade ( možeš i više čokoldae)
Čokoladu otopiti na pari, skinuti s vatre i umiješati mikesromvrhnje za kuhanje (koje ste prethodno malo zagrijali) dok se ne ujednači u glatku masu. sa sobne temerature premazivati tortu jer se brzo stvredne ....


mislim da nije porblem da doaš u umućeno i mljevenih oraga ili lješnjika...





Honey3 -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 0:44:51)

evo moje za godisnjicu braka...pa neka nam je sretna[sm=smiley27.gif]
[img]http://www4.slikomat.com/11/0426/gj1-SDC154.jpg[/img][img]http://www4.slikomat.com/11/0426/wxe-SDC154.jpg[/img]




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 0:45:31)

o zaho...nek vam je sretna da ih još mnogo dočekate[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Honey3 -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 0:51:30)

hvala Hanady[sm=smiley1.gif] nego kako se ti boris sa ovim secerom u prahu sto ostaje po fondantu ?




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 0:53:40)


IZVORNA PORUKA: zaha

hvala Hanady[sm=smiley1.gif] nego kako se ti boris sa ovim secerom u prahu sto ostaje po fondantu ?


pa da ti kažem meni i ne ostaje...
jer ja razvijam na gustinu...
i samo otpušem malo ako slučajno gustin ostane...il lagano rukom pređeme pri ravnanju pa sve ode...




Visnja RR -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 0:54:15)

zaho [sm=bravo.gif]...ja lagano izbrisem ...a vise volim mat fondant nego onaj sto se sjaji...




Honey3 -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 0:57:08)

ja nisam probala sa gustinom,a pokusala sam ovaj secer izbrisati ali ne moze sve nikako[sm=smiley13.gif] valjda zena navaljala secera domacinski[sm=smiley36.gif]




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 6:36:17)


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.


e interesuje me jeli u hipermarketu robot ondje gdje je i hrana ili negdje drugo
a to gdje alper hm...gdje dodje kasindolska tacno....




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 6:37:54)


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.

eh jos jedno pitanje.....dali ce mi propasti ovu drugu odozgo nemislim bas ovoliku napraviti




ElmaB -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 6:40:45)

IZVORNA PORUKA: Esmeralda


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.


e interesuje me jeli u hipermarketu robot ondje gdje je i hrana ili negdje drugo
a to gdje alper hm...gdje dodje kasindolska tacno....


Jeste u hipermarketu, ja sam neki dan kupila u Robotu na Socijalnom. A Alper ti je na početku Kasindolske ulice. Crvena kuća, velika, ne možeš fuliti.Kada ideš od Ilidže, tj kružnog toka na Ilidži prema gradu, prva ulica ti dođe s desne strane, mislim na cestu što gleda na kraj piste. I skreneš u tu ulicu i vidjet ćeš velika kuća crvena sa dvorištem i piše Alper.




ElmaB -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 6:41:56)

IZVORNA PORUKA: Esmeralda


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.

eh jos jedno pitanje.....dali ce mi propasti ovu drugu odozgo nemislim bas ovoliku napraviti


Ne bi trebala jer su samo dva sprta u pitanju. Donja torta neka ti bude čvršća i naravno teža od gornje i neće propasti.




ziki -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 8:36:44)

Zaho bas je lijepa torta, izgleda i bas ukusna.
Neka je sa srecom godisnjica i jos puno da ih docekate u zdravlju, veselju u ljubavi.




Amam -> RE: Fondant 2 (26.4.2012 12:27:28)

Zaho sretna godisnjica,da doceklate jos mnogo u zdravlju sa svojim najmislijima.
Torta ti super izgleda?
Koju si radila? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>