minie -> RE: Fondant 2 (4.4.2012 18:20:50)
|
IZVORNA PORUKA: Esmeralda IZVORNA PORUKA: minie IZVORNA PORUKA: Esmeralda IZVORNA PORUKA: palachinken Ja radim ovaj odnos: 500ml vrhnja + 200-250gr čokolade, što više kakaa u čokoladi, to bolje, a jednom sam dodala u smjesu 125gr maslaca, trebalo mi količine i bila je dobra. (prije maslaca se treba dooobro ohladiti i nakon dodavnaja putera se miksa). Uglavnom, duplo više vrhnja od čokolade. eh interesuje me, jeli to vrhnje za slag umutim i dodam istopljenu cokoladu ili....mozeli to pod fondant Nije draga. Stavis ga u serpu i na sporet i zagrijavas ga, prije nego sto prokljuca skines i prelijes preko cokolade ili u to dodas cokoladu i mijesas dok se ne istopi. Ostavis da se ohladi skroz i onda mutis mikserom. SUper bude krem. e hvala draga znaci stavim slatko vrhnje da ga zagrijem i stavim cokoladu da se istopi ok....i onda kad se ohladi trebam li stavljati margarin za kremu mozeli tu bilo koja cokolada ili samo za kuhanje znaci da krema moze pod fondant.... Ja radila po uputama od palacinken [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] bez putera i margarina i stavila cokoladu za kuhanje i nasla neku kod sveki 80% kakaa, niko je nije htio pojesti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ugl sto vise kakaa to bolje. A mozes umiksati i malo putera ako ti treba vise kreme, ali kad se skroz fil ohladi.
|
|
|
|