RE: Fondant 2 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


D_K -> RE: Fondant 2 (31.3.2012 20:46:09)

Elma, torta je fantazija..




ElmaB -> RE: Fondant 2 (31.3.2012 23:39:12)

Evo još:

[image]http://www4.slikomat.com/11/0331/uk6-IMG-29.jpg[/image]
[image]http://www4.slikomat.com/11/0331/duw-IMG-29.jpg[/image]




enči80 -> RE: Fondant 2 (31.3.2012 23:47:15)

Elma torte su prelijepe[sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (1.4.2012 11:14:27)

Nody!

[image]http://www4.slikomat.com/11/0401/qcq-IMG-29.jpg[/image]




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (1.4.2012 16:50:58)

Super su torte i ja sam vec tri pravila i pravo sam zadovoljna kako mi ide...ali stavila bi slikice ali neznam kako
e sad jedno pitanje moze li recept za neke dobre kore da ih mogu rezati....zelim napraviti sinu za drugi rodjendan tortu u obliku thomas vozica pa me interesuje gdje da na netu nadjem kako se redaju kore i sve da bih ga oblikovala....i koju vi kremu koristite meni su vise dodijale puding margarin i cokolada mozel jos neka pod fondant malo promjene




R&T@ -> RE: Fondant 2 (1.4.2012 17:06:50)


IZVORNA PORUKA: Esmeralda

Super su torte i ja sam vec tri pravila i pravo sam zadovoljna kako mi ide...ali stavila bi slikice ali neznam kako



Skines sliku na kompjuter, otvoris ovaj program

http://www.slikomat.com/

kliknes na Choose Fili (sivi kvadratic), izaberes sliku u prozoru koji ti se otvori, kliknes Open i prozor se zatvori, kliknes na polje Nalozi, sacekas da se slika ucita, kopiras link ili sliku i zalijepis u prozor gdje pises post!

Pokusaj. Jednostavno je.


ElmaB, Nody je super [sm=bravo.gif]




vjestica -> RE: Fondant 2 (1.4.2012 17:08:27)

ElmaB torte predobro izgledaju [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (1.4.2012 18:14:28)


IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja radim ovaj odnos: 500ml vrhnja + 200-250gr čokolade, što više kakaa u čokoladi, to bolje, a jednom sam dodala u smjesu 125gr maslaca, trebalo mi količine i bila je dobra. (prije maslaca se treba dooobro ohladiti i nakon dodavnaja putera se miksa). Uglavnom, duplo više vrhnja od čokolade.


eh interesuje me, jeli to vrhnje za slag umutim i dodam istopljenu cokoladu ili....mozeli to pod fondant




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (1.4.2012 18:38:55)

http://www.slikomat.com/slika/5253398.htm




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (1.4.2012 18:39:20)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0401/54h-Pictur.jpg[/img]




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (1.4.2012 18:43:28)

Ovo je moja prva fondan torta bratu za rodjendan Pizza torta Evo i moje druge a to je Juric za mog sina
[img]http://www4.slikomat.com/11/0401/hjx-P10106.jpg[/img]




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (1.4.2012 18:48:30)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0401/hrh-Pictur.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/11/0401/oe1-Pictur.jpg[/img]

Dvije sam pravila jer sam imala dvije ture gostiju....




hatepsut -> RE: Fondant 2 (1.4.2012 23:43:13)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] za sve tortice !

Evo i ja da se pohvalim,mada mi je pocela donja torta da tone,negdje fondan popucao ali su uglavnom bili zadovoljni i izgledom i ukusom,torta je bila za drugaricinog djecaka.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0401/xqp-Pictur.jpg[/img]




Amam -> RE: Fondant 2 (1.4.2012 23:59:31)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]Super tortice,
Hate  suti ne vidi se

Juric mi je bas [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Ja kad pravim kremu s vrhnjem i cokoladom,stavim isti omjer vrhnja i cokolade i otopim na pari,ohladim i onda mixam.




emina08 -> RE: Fondant 2 (2.4.2012 10:29:10)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Evo večeras jedna svadbena, sutra dvije rođendanske, a prekosutra još jedna.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/11/0330/yw6-IMG-28.jpg[/image]
[image]http://www4.slikomat.com/11/0330/zdc-IMG-28.jpg[/image] 

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]stvarno svaka čast Elma




mala_sa -> RE: Fondant 2 (2.4.2012 11:00:09)

Tortice su [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]




Miimy -> RE: Fondant 2 (2.4.2012 18:51:04)

Torte su predivne zenice svaka cast[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] dajte mi ideju za neku cokoladnu tortu da nije zahmetli a da je mogu obloziti fondantom.....




ElmaB -> RE: Fondant 2 (2.4.2012 19:05:24)

Evo jedan moj recept objašnjen u slikama.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.250582038324620.62603.234869626562528&type=3




Honey3 -> RE: Fondant 2 (2.4.2012 19:15:44)

bravo Elma za objasnjenje i slike[sm=bravo.gif]




madam x -> RE: Fondant 2 (2.4.2012 21:04:41)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0402/2z2-DSC001.jpg[/img]

Nije kako sam htjela, ali je makar uredna [sm=smiley1.gif]




Miimy -> RE: Fondant 2 (2.4.2012 21:10:33)

Elma da te nema trebalo bi te izmisliti .....[sm=smiley1.gif] hvala velika mogu ja i u okrugli kalup jel tako ....




SdZ -> RE: Fondant 2 (2.4.2012 21:13:43)

Zina, premedena je. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Esmeralda, tvoje torte su isto predobre. Ova pizza torta je bas unikatna. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Elma, tvoje torte ne treba vise hvaliti jer je svaka bolja od bolje.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (2.4.2012 21:39:08)

IZVORNA PORUKA: Miimy

Elma da te nema trebalo bi te izmisliti .....[sm=smiley1.gif] hvala velika mogu ja i u okrugli kalup jel tako ....


Možeš draga u koji god kalup želiš, potpuno je svejedno.

Drage moje velika Vam hvala na prelijepim riječima.

Zinanina, torta je prelijepa.




mala_sa -> RE: Fondant 2 (2.4.2012 22:05:43)

Zinanina, tortica je bas lijepa, i nekako njezna [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




minie -> RE: Fondant 2 (2.4.2012 22:30:56)

IZVORNA PORUKA: Esmeralda


IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja radim ovaj odnos: 500ml vrhnja + 200-250gr čokolade, što više kakaa u čokoladi, to bolje, a jednom sam dodala u smjesu 125gr maslaca, trebalo mi količine i bila je dobra. (prije maslaca se treba dooobro ohladiti i nakon dodavnaja putera se miksa). Uglavnom, duplo više vrhnja od čokolade.


eh interesuje me, jeli to vrhnje za slag umutim i dodam istopljenu cokoladu ili....mozeli to pod fondant


Nije draga. Stavis ga u serpu i na sporet i zagrijavas ga, prije nego sto prokljuca skines  i prelijes preko cokolade ili u to dodas cokoladu i mijesas dok se ne istopi. Ostavis da se ohladi skroz i onda mutis mikserom. SUper bude krem.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>