|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Fondant 2
4.1.2012 11:52:51   
Ilhana RR
Fondant 2

Radi lakseg otvaranja rijesili smo da napravimo novu temu za fondant. Prva tema Fondant ce ostati ali je zakljucana.

Prema americkom receptu sa stranice Joe''s Pastry

35 grama zelantina
1/5 dl hladne vode
1 1/2 dl glukoza
1 kasika glicerina
1 kasika margarina
1 kaskica vanilinog extrakta
25 dl secera u prahu (ili dok nenapravis tvrdo tijesto)

Upute:

Pomjesati zelantin sa vodom.

user posted image

Pustiti da ostoji i onda na pari istopiti (ili u mikrotalasnoj 2 puta po 15 sekundi).

user posted image

Dodati margarin i pustiti da se istopi, ako postoji potreba staviti jos koju sekundu u mikrotalasnu.

user posted image

Dodati zelantin u posudu gdje je nasut secer u prahu.

user posted image

Mjesati dok ne postane "tjesto" (za lakse mjesanje namazite ruke uljem malkice)

user posted image

Mjesite dok ne bude smjesa postala glatka i elasticna.

user posted image

I zapocnite sa farbanjem fondanta.

user posted image

Tortu za podlogu ispod fondanta mozete praviti koju zelite, bitno je da je cvrsta.

Fil po torti koji se nalazi ispod fondanta kazu da je najprakticniji buttercream.

Recept:

125 gr putera
200 gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka

Butter krem : Umutite puter sa šećerom u prahu, a onda dodajte mlijeko.


Na tema Fondant imate mnogo lijepi i dobri savijeta cak i inspiracija za fondantiranje. Pogledajte kako je to sve pocelo: Fondant

< Poruku je uredio Ilhana RR -- 4.1.2012 12:04:01 >


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Fondant 2
4.1.2012 11:59:37   
Mya_81 RR
Meni nije jasno šta bi bio slatki sirup za peciva user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Fondant 2
4.1.2012 12:01:00   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Meni nije jasno šta bi bio slatki sirup za peciva user posted image


Ne znam ni ja al primjetila sam da mi nekako bolje se razvija kad imam taj sirup u fondantu nego bez.... :/

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Fondant 2
4.1.2012 12:04:32   
Ilhana RR
Sorry dok ponovo prevedo recept skonta da je to glukoza ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Fondant 2
4.1.2012 12:05:05   
ElmaB
Pa jesi li ti Ilhana kupovala taj sirup? Koji je sastav na deklaraciji?

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Fondant 2
4.1.2012 12:08:49   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Pa jesi li ti Ilhana kupovala taj sirup? Koji je sastav na deklaraciji?


tekuca glukoza, ja to uvijek imam kod kuce i stavljam u slatka peciva... postoji to i dole, znam da je od mm tetak koji je radio u pekari Klasovoj rekao da to oni koriste u nekim hljebovima i pecivima...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Fondant 2
4.1.2012 12:27:05   
ElmaB
Evo recept za gum masu:

Potrebno je:
1 puna kasika glukoze
3 vece kasike mlake vode
1 kasika tragacenth gum (gum-tex)
452 grama secera u prahu koje prethodno malo prosijemo

Upute:
Zagrijati glukozu i vodu dok nebude mlako.Izmjesati Gum-tex sa jednom casom punom secera i dodati smjesu glukoze. Sve jako dobro izmjesati.Lagano rukama dodavati i mjesati ostatak secera dok neupotrebite jednu trecinu od citave kolicnu.Sa gum paste je mnogo lakse raditi kada malo odstoji.Prema tome uzmite plasticnu vrecicu i ostavite preko noci . Sutradan uzmite komad i dodajite ostatak secera dok nebude lagana za motanje izradu itd tj dok nebude vise ljepljiva za ruke.Gum paste moze da stoji zatvorena dobro i do par mjeseci u plasticnoj vrecici koja je ubacena u plasticnu posudu sa poklopcem.


Gumi tex se ima kupiti od Wiltona.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Fondant 2
4.1.2012 17:02:42   
Monaa
Zna li neko ima li se igdje jos u Sarajevu osim u onom Alperu kupiti gotov fondan?

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Fondant 2
4.1.2012 18:11:52   
Rabi
mislim da ElmaB po narudjbi praviuser posted image
evo tu je nasa vrijedna mama Elma pa  nek potvrdiuser posted image


_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Monaa)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Fondant 2
4.1.2012 18:47:13   
ElmaB
Hvala Rabi na lijepim riječima!user posted image Ali da me ne sankcionišu zbog reklamiranja, poslala sam Monaa PP.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Fondant 2
5.1.2012 17:51:12   
madam x


Evo je, prva u novoj temi user posted image

user posted image


Moje prve ružice

user posted image


< Poruku je uredio zinanina -- 5.1.2012 17:54:47 >

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Fondant 2
5.1.2012 19:53:09   
bebacha
ja cu da se rojnem.et samo da se pozalim.sutra moram pravit crnu tortu a nema crnu boju,nema je nigdje.sta da radim.pravim bumbu i hello kitty.znaci treba mi za konture i za bumbine noge

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Fondant 2
5.1.2012 22:36:55   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebacha

ja cu da se rojnem.et samo da se pozalim.sutra moram pravit crnu tortu a nema crnu boju,nema je nigdje.sta da radim.pravim bumbu i hello kitty.znaci treba mi za konture i za bumbine noge


joj bebača a što prije ne reče mogli smo ti poslat odavdeuser posted image

a da sa smeđom radišuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Fondant 2
5.1.2012 23:03:22   
Ilhana RR
Bebacha, evo ovdje imas par solucija kako da napravis crnu boju...

http://www.wikihow.com/Make-Black-Food-Coloring

Metoda 3 haman ispadne ko prava crna ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Fondant 2
6.1.2012 20:14:50   
madam x
Da li postoji neka krema kao alternativa za butter-cream, rado bih probala nešto drugo?

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Fondant 2
6.1.2012 20:38:37   
Ilhana RR
zinanina ima ona krema sto se koristi za oblandu...

6 zumancadi umutiti sa 250 gr secera u prahu sa 250 gr margarina i vanilin secer...

ja kad sam ga nedavno pravila ispo mi je isto cvrst kao buttercream =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Fondant 2
6.1.2012 22:26:07   
madam x
Ilhana , ja ne volim ovakve kreme gdje idu samo žumanjci ili samo bjelanjci, šta da radim sa ostatkom?
I kako obrađuješ žumanjke?

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Fondant 2
7.1.2012 8:19:10   
bebacha
evo jos jedna moja

user posted image


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Fondant 2
7.1.2012 14:30:38   
bebacha
user posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Fondant 2
7.1.2012 15:10:03   
ElmaB
Bebachauser posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Fondant 2
7.1.2012 15:27:17   
gvendolina
bebacha pa i ti fondant majsto,svaka castuser posted image

ja bi tako voljela da se okusam sa ovim dekoracijama ,ali ne bi smjela sama praviti fondant radije bi uzela gotov...ElmaB nisam znala za ovouser posted image kad se odlucim znam kome se obratitiuser posted image


_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Fondant 2
7.1.2012 17:07:34   
ananas_ze
bebacha torte su divne gledam ih i razmisljam o strpljivosti pri raduuser posted image user posted image user posted image
mene zanima kako napraviti tortu na torti a da se ova donja ne stuši od tezine gornje, ako me razumijeteuser posted image


_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Fondant 2
7.1.2012 17:16:48   
ElmaB
Gvendolina, nije problem, kada zatreba tu sam.user posted image
Ananas_Ze, ima čirtav postupak kao se prave na sprat: 1. Gornja ne smije biti teža od donje, 2. Sve torte prvo pojedinačno završiš, znači obložiš fondatom i onda redaš. 3. U donju tortu zabodeš štapiće (drvene ili plastične, a mogu i one velike debele slamke), recimo četiri  i neka vire jedan cm. Onda stavljaš drugu tortu i tako redom. I... neće se srušiti.


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Fondant 2
7.1.2012 17:19:10   
bebacha
a kako prenijet zavrsenu tortu na drugu odnosno prvuuser posted image  
ja sam kontala drugu slagat direktno na prvoj torti


< Poruku je uredio bebacha -- 7.1.2012 17:28:36 >


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Fondant 2
7.1.2012 17:25:46   
ananas_ze
ElmaB hvala na uputi ja sam pravila i nisam tako pa mi je donja bila malo udubljena, stavila sam sliku na proslu temu a mogu opet i na ovu user posted image



_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *