Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
u tridesete sam uplovila prije 4 god. i nekoliko mjeseci...tek sad osjecam se potpunom...sve sam si zelje ostvarila uz Božiju pomoć... izgledam dosta mladoliko pa mu nikad ne daju više od 25... da mi je zdravlje malo bolje sve bi mi bilo savrseno...smirena sam,odgovorna,sposobna da pomognem drugom,osjecam se kao celicna lady...ne može mi niko ništa...
Baš tako.. U dvadesetim ne znas gdje ti je glava, sve bi odjednom, a i ono po sto puta postavljeno pitanje: "Da mi je tad ova pamet"...
Ali, ne mislim ovdje na neke gluposti (ludosti) kad te srce vodi i ne razmisljas puno
Jedino bi voljela da sam ranije uspostavila ravnotezu sama sa sobom, da se manje povjeravam drugim osobama..to je taj neki stav koji gradis s godinama...jednostavno neke osobe ti se nekad u zivotu "nametnu" kao prijatelji pa sve i da imaju najbolje namjere, tesko je znati uspostaviti distancu naravno, tu mislim i na blizu i dalju rodbinu...
I jos malo da "smirim" temperament bit cu sama sebi savrsena
Za neki dan,bit ce pune 4 godine kako gazim tridesete.U dvadesetim sam imala prijatelja ne znam ni sama koliko,tridesete su donijele da se taj krug prijatelja zaista smanjio,valda je covjek zreliji i pametniji. Mada mi je malo neobicno kad me K. drugari zovu teta S. ja njih pozdravljam s "cao" i nije mngoo toga promjenilo,jos uvijek ucim za zrele godine .Jer sto se sad nauci u ovim godinama u tim zrelim godinama se primjenjuje.
Vala najbolje sam izgledala u ranim dvadesetim, a u tridesetim cu se vjerovatno onako generalno bolje osjecat i poslozit neke stvari, biti zadovoljnija bez obzira ili s obzirom na kilograme, bore i sl.
meni svake godine imaju svoje čari i ne mogu reći da mi je sad bolje nego u dvadesetim ili da mi je tada bilo bolje nego sada nadam se da ću isto misljenje iamti i sa 40, 50, 60
E to jest, svake godine su dobre, Boze zdravlja i da je covjek vitalan, pokretan, da ima energije i zivotne radosti. To je najvaznije. Al sto se konkretno izgleda tice, ma nikad vise one ljepote i svjezine ko u dvadesetim
meni svake godine imaju svoje čari i ne mogu reći da mi je sad bolje nego u dvadesetim ili da mi je tada bilo bolje nego sada nadam se da ću isto misljenje iamti i sa 40, 50, 60
A sto da ne i sa 70 Eno gledam Tinu Turner, zena se udaje u 73. godini, a sva mi je inace onako pozitivna i energicna, tako treba
Je li mislite da ste bile "djetinjaste" kad ste imale oko 20 god.? Kako su se ponasali prema vama oni koji su desetak godina stariji od vas?
Naime, ja imam nesto vise od 20 god. i cesto kad (stariji od mene) cuju da imam "samo" 20 kazu mi da sam jos mala, i tako se i ponasaju prema meni. Ok, jesam mlada, ali nemam 15 god!
Mene to iritira malo Sad mi iskreno recite, je li se trebam pomiriti s tim i cekati da udjem u tridesete? Je li se tako ponasaju prema meni zato sto sam u dvadesetim, ili zato sto se ja mozda djetinjasto ponasam? A mozda zato sto tako i izgledam, pa se tako i ponasaju?
po meni covjek/zena dostize nekakvu solidnu zrelost tek kad zagazi u tridesetu mada ni to ne mora biti mjerilo. bila sam nesto starija od tebe kad sam rodila prvo dijete...i bilo je ono...mlada si...ne znas oko djeteta...de ovako...de onako.....pa znas mogla bi ovo napraviti u zivotu...ono ispraviti itd. drugim rijecima...nezrela si zeno i treba ti pomoc.normalno da me je iritirao takav pristup...medjutim...tek sada osjecam koliko su neke moje odluke u tim godinama bile nepromisljene a u ovim ih ni u snu nebi donijela. mada...ne mora biti mjerilo...poznajem ljude koji se i u cetrdesetim ponasaju kao da su adolescenti.sve zavisi od covjeka do covjeka.
Biti 20 nije isto i biti 30. Nekom je nesto normalno u zivotu, nekom nije. Tako i to stvaranje porodice u 20 sto meni nije normalno, nekom jeste. Tek si sazreo kad zavrsis skolu, nadjes posao, stanes na svoje noge, ozenis/udas se, i tek onda djecu radjas.
Moje misljenje, i kazem samo moje je da djecu treba radjati kad sve uslove zadovoljis.
Je li mislite da ste bile "djetinjaste" kad ste imale oko 20 god.? Kako su se ponasali prema vama oni koji su desetak godina stariji od vas?
Naime, ja imam nesto vise od 20 god. i cesto kad (stariji od mene) cuju da imam "samo" 20 kazu mi da sam jos mala, i tako se i ponasaju prema meni. Ok, jesam mlada, ali nemam 15 god!
Mene to iritira malo Sad mi iskreno recite, je li se trebam pomiriti s tim i cekati da udjem u tridesete? Je li se tako ponasaju prema meni zato sto sam u dvadesetim, ili zato sto se ja mozda djetinjasto ponasam? A mozda zato sto tako i izgledam, pa se tako i ponasaju?
Najprije da odgovorim na tvoja dva pitanja... 1. Sa 20 sam mislila da nisam djetinjasta, ali sma sa 30 shavtila da sma zrelija mnogo mnogo nego sa 20. Ako uzmem u obzir da sam sa 20 bila mlada ''luda i do pode zaljubljena od podne meni je drugarica sve, onda su moje tridesete kada sma majka dvoje djece vešć bila zaista odraslije. No kod mene je to moja mjera bila...sa 20 sam studirala, zezala se , kod mame na ručak stizala o računima brinula ako baš mama podjeli sa mnom...pa u skladu sa tim...moje tridesete su mene uozbiljile sa svime što mi jesu donijele ...posao, djeca, brak. kuća , potrebe i prioriteti drugačiji mnogo.
2. Sa dvadeset mojih oni sa deset godina više od mene ja se nešto i ne sjećam kako su s eponašali, iskreno...čini mi se da su mi šta rekli nešto ih ne bi ni fermala :) sa 26 sam se udala...nisu me tada smatrali derištem vrlo korektno su stariji od mene prihavtili mene u tim godinama...
A komentar moj....
kako si starija život se mjenja... mi sve možemo furati film neki...donekle... neke 'granice'' postave se same...jednostavno nametne ih život... ja sam sa 20 bila sigura da skakanje padobranom je cool...sa 30 mi nije bilo cool jer sam mama dvoje djece i nisma se htjela dovoditi u rizik radi njih... znači neke se granice same nametnu...
I moj lični stav... tridesete su mnogo dobre :) ja sam tip koji jednostavno sa svime sada kaže da sam potpuna zrela ličnost... sa 20 sa ovoga aspekta nisam bila nema govora :) a zasigurno bi me iritiralo da me neko uvjeravao u ovo što sada sama priznajem :)
zatoo opušteno
Bilo mi je lijepo i prije 20 i s 20 i sad s 26. Vjerujem da ću biti puno zrelija s 30,pa 35,tek 40 itd,valjda je i logično,životna iskustva čine čudo. Da se ponovo rodim,opet bih se udala s 19 i živjela sve ovako.