Mala Selma -> RE: Jaslice (9.4.2011 23:55:16)
|
Hanady, Kekec ti je na C.Vili iza stometarke (nadam se da si me skontala) tj.blizu autopraonice Slon.A moj ti je savjet otidii u Djeciji grad na Mojmilo i sve da se dogovorite za jaslice. Mi kad smo Afana upisivali, htjeli smo u Svrakino (jer zivimo na Dobrinji), ali nije bilo mjesta, bila je samo u Dunjama na Otoci i evo ide vec tri sedmice[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] .Ja sam iskreno prezadovoljna, bilo je mamo suzica, ali sve ostalo je ok, hrana , bruga, vaspitacice i sl.Cak ih vaki dan izvode napolje ( na terasu, znaci nemoraju izlaziti u dvoriste od vrtica, imaju svoju terasu). U grupi trenutno ima 20, a mislim da je max 25, pa smaim tim ima i mjesta. Citala sam da je dadaa pisala na joj se nesvidja ovaj vrtic ( nek me ispravim ako sam pogresno protumacila gdje zivi [sm=smiley36.gif]=, jer kao na losem je glasu, skupljaju se narkomani i sl.Ja licno poznajem covjeka, roma koji zivi na Anaxu i koji svaki dan cisti zelenu povrsinu oko vrtica ( a angazovala ga je Općina Novi grad tj. MZ Otoka tj. njeni clanovi savjeta i placaju mu da odzava). Cinjenica je da nikada "fasad" drzavnih vrtica nece biti kao privatnih, jer ja sam svejsna da su privatna bolje opremljena, veci izbor igracaka, aktivnosti i slicno, ali drzavni vrtici koliko imaju budzet su superrr, jer Vlada kS premalo novca izdvaja na predskolsko obrazovanje, nazalost[sm=smiley19.gif]
|
|
|
|