jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Mirkica IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Mirkica IZVORNA PORUKA: Iman83 Mislim da je Jasmin ovdje htjela reći da ne treba mezar voljene osobe postati mjesto tavafljenja i obožavanja, jer neki ljudi i u tome znaju pretjerati. Ali ako si svjesan zašto ideš, da se podsjetiš na smrt koja i tebe čeka i da osobi čiji mezar posjećuješ proučiš dovu...mislim da nema ništa loše u tome. Ja nikad nikome ne nosim cvijeće, možda mi nekad neko i zamjeri, ali ne nosim. da i ne treba biti mjesto obozavanja , gluho i daleko bilo , nisam znala da je cvjece ZABRANJENO prvi put cujem hajd da pricamo o vjencu pa i nekako ne da je zabranjen nego po obicajima nije nase , cvjece nije nikakvo zlo "bar ja mislim" . Ja puno volim cvijece.Ali sto se tice mezara,Allahov Poslanik je zabranio uzdizanje i ukrasavanje mezarja,cak i cvijecem,jer to moze biti jedan od puteva ka divljenju i sl.Pogotovo kad se zasadi cvijece,pa pocnu price kako na tom grobu,mezaru uvijek cvate to cvijece,kako slabo vene i sl,pa se pocne `uzdizati` umrli.Ja se nadam da mi nisi zamjerila Mirkice jasmin ne zamejrim ti bona ali danas sma procitala Hadis u kojem pise da je Poslanik sve zabranio izuzev cvjeca da se posadi to da i da se dusa obraduje kada se dodje na mezar . ako nadjem opet postavim. A zasto bih ti zamejrila ti samo govoris onako kako praktikujes i sledis Mirki,ja sam znala za hadis o onoj stabljicici koja je olaksavala umrlima dok se nije osusila,no ona nije stavljena radi ukrasa,ali za cvijece zaista ne znam. pcelice,prvi put cujem za rutu,ne znam sta je to...