jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Mirkica IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Adana IZVORNA PORUKA: jasmin Ali bitno je istaci da ne treba sad mahsuzile da se spremimo pa da idemo na mezarje,ali ako se zateknes s nekim,mozes komotno nazvati selam stanovnicima kaburova i prouciti dovu za tu priliku.Pogotovo slucajevi kao sto je obilazak mezarja Bekia,zatim sehidi Uhuda kad se dolazi na hadz i sl. A možeš li mi reći zašto? Šta je loše/neprihvatljivo u tome da žena ide na mezarje? A i na dženazu? Ja sam jedinica, i kada tata ide na mezar ja idem sa njim, nema sina da ga ''''vodi'''', a i ja to želim... Zene su osjecajne,sklone su naricanju,kukanju,nekontrolisanom ponasanju,cime se gubi jedna od glavnih mudrosti posjete mezarju,a to je prisjecanje da cemo svi jednog jutra,dana,noci leci u crnu zemljicu,stoga je bolje da se strpe..Mislim da u tvom slucaju mozes ici s ocem,ako nema ko s njim.Ali bitno je znati da nije zabranjeno i da se moze otici ponekad. jasmin uz svo postovanje koje imam prema tebi mislim da je ovo cisto pretjerivanje sto pises ili sto si citirala , ja znam da je dozvoljeno i nista ne govori protiv posjete a sada hocul se ja maksuz svoj sinu spremiti ili ne to nebi trebalo biti od pitanja , ja kad idem idem maksuz i spremi ocistim mezar cvjece i sitnica "STA JE TU LOSE" koliko znam cak da duse znaju kada im neko dodje na mezar . Mirkice,nemoj da mi zamjeris,ja ne govorim iz svoje glave.Znam koliko ti znaci tvoj sinak rahmetullahi alejhi i da je to sve bolna tema,ali dozvola necega ne znaci i pretjerivanje u tome.Bit posjete mezarju je prisjecanje na Ahiret.Ocistiti mozes,da se zna sta je mezar,ali cvijece nije od islama.Istakla sam najbitnije,tj,da nije zabranjeno,a zbog osjecaja zena,ne treba ici puno cesto.Svakako mislim da nijedna od nas ne ide toliko cesto.