jasmin -> RE: Da li danas bolje biti musko ili zensko? (11.12.2011 15:23:04)
|
IZVORNA PORUKA: vjestica sestra i ja smo dosta starije od brata, ali smo sve troje jednako odgojeni, i što se tiče rada u kući, i izlazaka i ostalog nikad ni po čemu nisam osjetila razliku u odgoju, ophođenju prema nama i ostalom što se tiče spola i nisu samo majke odgovorne za odgoj djeteta, nego i očevi i to je diskriminacija kad govorite da je to do majke i njenog odgoja i razlikovanja djece po spolu Ma kakva crna diskriminacija,moj djed je haman pa cijelo ocevo odrastanje proveo radeci u Njemackoj.Nana je sama odgajala djecu,naravno,onako kako je naucila da se musko `treba`odgajati.Ja ovdje govorim o generacijama koje su dobi nasih roditelja,pa i muzeva,moj ce sada napuniti 33 g.Doduse,moj muzek je preodgojen vjerom,zato sam kod udaje i trazila prakticara vjere i hvala Bogu dobila ono sto sam trazila,pa zna da treba i usisati i skloniti,pomoci oko djece i sve ostalo.Ono o cemu sam ja govorila jeste,nazalost,tradicija odgoja djece na nasim prostorima.Odgoj treba biti podjednaka odgovornost oba roditelja,no do skora je to vecinom bilo na majci.Eh,na nama je da to mijenjamo i da odgajamo djecu podjednako,kao i da djeca podjednako primaju obaveze u drustvu.
|
|
|
|