budućamama -> RE: Zivot u dvoje (3.1.2008 11:44:42)
|
Apsolutno se slažem sa konstatacijom da je brak-brak, ali smatram da ne treba biti isključiv kada su u pitanju i vanbračne zajednice i da i takva vrsta suživota ima svoje prednosti (i mane, naravno). Mislim da suživot prije braka može pomoći ljudima da ocijene da li su oni jedno za drugo i "između četiri zida", kada sve i nije tako sjajno i bajno, kad ti on ne dolazi sređen i namirisan, a ti nemaš ni trunku šminke na sebi i dlačice na nogama su ti porasle... Mislim da to može pomoći da se prevaziđe onaj inicijalni šok i lakše prebrodi činjenica da biste se trebali buditi jedno kraj drugog ostatk svog života. S druge strane, ima nešto i u tom papiru, kada znaš da je sad sve "gotovo", da nosiš njegovo prezime pokraj svog ili umjesto svoga, kada ga tvoji zovu "zete", a ti znaš da kod prve svađe više ne možeš tako lako reći "hajd sad zdravo" već bi ipak trebala, ukoliko ti je stalo da očuvaš svoju porodicu i brak, pokušati da zajedno s njim riješiš problem. Ja sa svojim mužem nisam živjela prije braka i sada mi nije žao zbog toga. Ali to ne znači ni da bi nam bilo loše i da je bilo drugačije. Ljudi su različiti i situacije u kojima se nalazimo su različite, tako da se svako odlučuje na ono što mu u tom momentu odgovara. Ipak, nisam za to da se danas živi s jednom osobom, a sutradan s drugom u svrhu nekih "pokušaja". Ja bih lično živjela s nekim jedino ako je to osoba za koju se namjeravam udati i provesti čitav život s njim. Garancija nema da će se to tako i desiti čak i ako ste u braku, ali eto, gdje ima ljubavi i volje, ima i načina. Eto, toliko od mene.
|
|
|
|