makana -> RE: Zivot u dvoje (3.1.2008 15:37:17)
|
hm ne mogu odoljeti a da se ne uključim eto prosto zato jer i ja imam taj papir recimo da mi daje sigurnost u smislu da nismo odlučili da eksperimentišemo već da se posvetimo porodici i osnujemo jednu sa svim obavezama i pravima u njoj, egzampl vidimo da ne ide jer ništa nije sigurno osim smrti pa fino podijelimo zajednički stečenu imovinu, bivši muž plaća alimentaciju za djecu i sve te druge stvari za ne daj bože slučaj da jedno jutro ustanemo i shvatimo da više ne želimo biti zajedno ne mogu da kažem da se u izvjesnom smislu ne divim ljudima koji žive nevjenčano, zavisi kako to ko shvata, jer neki ljudi smatraju da se neko "uzeo" iliti vjenčao ako počne da živi skupa, ali eto još nisu sredili i taj papir divim im se jer su hrabri jer poslije svega toga ostanu zajedno a nemaju niti jedan pisani ugovor o tome šta poslije šta djeci ako je ima i sl i nakon svih onih sitnica koje prihvatamo u braku a recimo nisu nam drage ostaju i dalje skupa poslije svađe, šta to nekoga sprečava da se ne vrati kući? govorim iz svog ugla i eto mene recimo kući vraća obaveza da se borim za svoj brak i porodicu i sve ono što mi znači taj papir, nekome je on samo to i tako ga doživljava - meni je to sve i brak i moje dijete i krov pod kojim zajedno svo troje dišemo i ne daj bože sutra takve odluke kao što je razvod- imala brak, imala muža koji je u tom slučaju bivši, šta reći za partnera s kojim živiš - bio partner!? ne znam ali meni je to jednostavno nešto nedorečeno, ne osuđujem niti kritikujem ali mi je nedovršeno, kao stalno iščekivanje, a koliko i takvi neobavezni slučajevi ipak završe brakom i papirom govori mi da i njima to u jednom trenutku nešto "zaznači"
|
|
|
|