amelaaaa
|
manuela ostadoh duzna firske informacije iz porodilišta Unijet smijes klasiku: uloske, jednokratne gacice, kozmetiku, pelene za bebu, mobitel, punjac, hranu (keks, cokoladicu, sok, jabuku...). Sve sto zaboravis ili ti zatreba nije problem, u bilo koje doba ti moze donijeti posjeta (naravno do vrata gdje sestra preuzme i donese ti). Ja sam naknadno dobila sve sto mi je zatrebalo, soka, kremicu za bradavice, slatkise (mada su mi dr.porodilje u sobi rekle da su njima donosili slatkise ali da im nisu dali unijet, sestra vratila na licu mjesta). Navodno i banane vraćaju. MOguće da ne dozvoljavaju hranu koja moze izazvati zatvor ili sta vec. U svakom slucaju, ja nisam imala nikakvih rezova, i bas sam se pocastila slatkisima heheh Uslovi su se u odnosu na proslu godinu jaaaako poboljsali. Tu su novi prozori, onda zajednicka trepezarija, posteljine i spavacica u izobilju hahah Salim se, ali dobijali smo spavacice redovno, cak i vanredno, cim sestra primjeti da je nekoj spavacica krvava odmah donese novu, bez i da trazis. Osoblje je stvarno super. Prosle godine imala sam stelu, ove godine nisam, i nije mi ni trebalo. Primljena sam u porodilište nesto prije 7 ujutro, a porodjena u 8:20, tako da sam zakacila promjenu smjena, 2 doktora i 2 babice :) Primio me dr.Halilovic, fin, ljubazan, nista za zamjerit, porodila dr.Mirela Kapidzic, jako ljubazna i pozitivna. Babica Ruza, starija, odlicna. Mada oko mene i nije bilo puno posla hahaha Usla sam gore prakticki otvorena, lezala u radjaoni sat vremena cekajuci napone, kad su krenuli, hvataj bebu i cao. Zelim svima srecu :*
|