|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Tuzla
27.11.2009 0:53:01   
triplemama
Mogu i one gaćice jednokratne iz DM-a i meni su najbolji Vir ulošci za poslije poroda. Sve mora biti u kesi ali možeš ličnu higijenu u veći neseser

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 301
27.11.2009 8:34:10   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Alma_27

evo mog spiska pa vas molim da mi kazete ako nesto ne treba ili ako sam nesto zaboravila:
-3 pakovanja VIR ulozaka (ili dva da ponesem?) - ja sam dva i bilo mi je taman.
-2 peskira- ja sam nosila jedan-
-mali neseser (cetkica, pasta, gel za tusiranje, krema,dezodorans)- ja sam ponijela baby sapun, jer zbog rane ti nece dati one nase prave gelove.
-vlazne violeta maramice za bebinu guzu a i za mene ako zatreba user posted image
-pampers pelene - dvije :)
-obicne pamucne pelene (koliko komada?)- 0 :))
-higijenske gacice- 1 pakovanje, ali njih moras sakriti i obavezno skinuti ujutro prije vizite.
-jastucici za dojke- ja ih nisam nosila gore, ali sam imala spremne kod kuce.
-carape (uvijek mi je zima po nogama)
-odjeca za bebu- to ne nosis ti, to donesu oni koji dodju po tebe sutradan.
-sok (ako smijem)- smijes

trebam li ponijeti pumpicu za grudi i smijem li ponijeti moj ogrtac posto sam cula da je uzasno hladno u kupatilu. treba li ponijeti gazice za pupak, bivacin i 3% hidrogen?
znam da spavacicu i papuce dobijem gore :)

Ogrtac ne smije nositi svoj, gaza i ostalo za pupak ti ne treba gore. Ponesi mobitel i punjac i jos u ove stvari sakri nesto za papati. user posted image

Sretno!

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 302
27.11.2009 13:09:58   
IvanaTz
Ja sam se porodila u septembru i unijela sam stvari u onom cvrstom putnom neseseru (kao manji kofercic:-)) i niko mi nije ni pregledao stvari, mogla sam unijeti svasta... Ponijela sam 2 peskira (manji i veci), gel za tusiranje (neki blagi, baby, zbog rane), kaladont, cetkicu za zube, cesalj, snalu, gumicu za kosu, dezodorans, baby vlazne maramice koje sam btw. najvise koristila za brisanje wc solje :-(((, carape, 10 malih sokica na slamcicu, uloske Ona (meni su bolje odgovarali oni bez mrezice zbog koncica na rani pa da to ne zapinje) 2 pakovanja, malo sminkice za izlazak, ogledalce, mobitel i punjac, 1 pakovanje jednokratnih gacica iz DM-a i malo pakovanje plazme (to sam kao prosvercala mada mi niko nije pregledao torbu, ali hrana se ne moze unositi, moze samo pokoja vocka, jabuka, naradza i sl.) i cini mi se da je to sve! Jednokratne gacice se mogu unijeti i koristiti, ja sam ih imala na sebi citavo vrijeme i kad je i vizita dolazila i niko mi nista nije rekao, ni doktori ni sestre. Ja sam prije pitala i rekli su mi i u domu zdravlja u skoli za trudnice a i babica na gradini na psihofozickoj pripremi da se te gacice smiju nositi. ja sam cak poslije prve vizite podijelila citavoj sobi pa mi muz kasnije donio jos 2 pakla :-))), zene nisu smjele nositi pa kad su vidjele da meni niko nista nije rekao ja im svima podijelila, i nikome nista nisu rekli. pampers treba samo ako se ostane koji dan duze, i to mozda par komada a to moze naredni dan muz donijeti. Sto se tice nesesera ili kese, bolje je ponijeti za svaki slucaj onu malo bolju, cvrscu kesu ako sluucajno ne budu dali neki neseser pa da moze prepakovat, ali sakrijte kesu pa ce vas pustiti hehe... Jastucice za grudi ne nosite dzaba jer ne nosite ni grudnjak tamo pa ih nemate u sta staviti, a odjecu za bebu i za majku donese muz pri izlasku iz bolnice. I mobitel se moze slobodno koristiti (osim naravno u radjaoni) i kad je vizita iskljucite zvono, a ostalo vrijeme slobodno pred sestrama i svima se smije koristiti!
Eto, sretno svim buducim mamama!!! user posted image

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 303
28.11.2009 13:14:36   
Alma_27
hvala vam cure na iscrpnim odgovorima! user posted image user posted image user posted image

ma sve nesto kontam da ce mi nesto zatrebati a necu imati user posted image zato sam napravila onoliki spisak :)

malo cu ja to sad preurediti

hvala jos jednom user posted image

< Poruku je uredio Alma_27 -- 28.11.2009 13:15:05 >

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 304
1.12.2009 11:16:12   
lekica83
Mislim da smo apsolvirale sta treba ponijeti na gradinu user posted image user posted image user posted image  i zato hvala svima na odgovorima. Jos me interesuje sta da ponesem za bebu za izlazak iz bolnice, mislim na odjecu. Kupila sam gegice koje planiram da obuce a ispod bodi, naravno i kapica, a planiram je onda umotati u dekicu pa u nosiljku ali stvarno nemam osjecaja je li to premalo ili previse, meni se cini nekako malo user posted image user posted image user posted image  a ne znam sta bi jos mogla ispod gegica da joj obucem user posted image user posted image user posted image

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 305
1.12.2009 11:39:45   
Anoniman
Sasvim dovoljno i moja beba je rođena  u januaru padao je snijeg i bilo je baš hladno a isto tako sam ga obukla samo još preko nosiljke stavila sam pamučnu pelenu da ga ne pukne hladan zrak...A to ti je svega 5 min zadržavanja vani...iz bolnice u auto, te auto-kuća

(odgovor članu lekica83)
  Neposredna veza do poruke: 306
1.12.2009 11:41:33   
Nunichi
Lekice draga, spakuj jednu pelenu, jednu tetra pelenu (da je na njoj obuku, u onoj malo sobici user posted image ), bodi dugih rukava, tu gegicu koju si spremila (nadam se da je neka deblja, jer je termin januar, plisana npr.), neke stramplice malene, rukavice(one malene pamucne), kapica, mozda i neki jaknicu. user posted image I svakako neku deblju dekicu, vrlo lako bi se moglo desiti da bude minus kad se porodis. Bolje da poneses i visak, nego da zafali. Ali svakako to je mala ruta, od porodilista do izlaza, muz ce doci do vrata i vi samo izletite. user posted image

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 307
1.12.2009 11:46:15   
w.pooh
Lekice kod mene bilo ljeto i bilo pravoooo vruće i ona sestra što je user posted image oblačila mu obukla samo bodi bez rukava a ja spremila svašta nešto ( al stvarno je bilo vruće i sestra je bila u pravu dok smo došli autom kući ja bila skroz mokrauser posted image user posted image )
A opet kod tebe je januaruser posted image ma uostalom vidjećeš nekoliko dana ranije kakvo će biti vrijeme i mm uvijek može dodati nešto ako bude hladnije a spremi mu bodi dugih rukava i neko odijelce iz jednog ili dva dijela malo deblje ili ako baš bude hladno mali skafander ako budeš imala i kapicu naravno i uvijek ga možeš još i u dekicu zamotatiuser posted image mi mame imamo sklonost ka pretopljavanju user posted image hehehe

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 308
1.12.2009 17:45:37   
Hannan
Ja sam se prodila isto u januaru, vise se i ne sjecam kakav je bodi bio, preko neko dvodijelno plisano odijelce , kapica, umorala ga u dekicu, i u korpu, preko pelena.Sto djevojke kazu, to ti je samo par metara od izlaznih vrata do auta i tako od auta do kuce.
Sretno neka ti bude!!!!

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 309
1.12.2009 19:02:24   
lekica83
Drage moje hvala vam punoooo, gegice su malo toplije i iz jednog su dijela, dekica je bas deblja a nosiljka ima kao pokrivac odozgo koji dodje do glavice bebici a onda iznad glavice ima onaj siri i visociji dio koji je cvrst a dodje i kao mali tanki prekrivac da se to dvoje spoji a ipak da prolazi vazduh pa cu to sve iskoristiti..hvala jos jednom..
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 310
2.12.2009 14:03:02   
želim bebu
Lekica83 Ja bih se trebala poroditi nekoliko dana prije tebe(termin 16.1), a spremila sam bodi dugih rukava, dvodjelnu plišanu trenerkicu, deblju dekicu, kapicu i jedne male štramplice, ako uopšte budu trebale, korpu i neki lagani prekrivač preko korpe, to je to i mislim da će biti dovoljno, nadam se da neće biti baš tada snijeg do koljena, pošto sam udaljen aod porodilišta nekih sat vremena vožnjeuser posted image .

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 311
2.12.2009 18:01:03   
lekica83
ma i ja mislim da je to sasvim ok, e meni samo fale stramplice, jos nisam to kupila, doduse nisam ni gledala gdje ih ima. Ja sam udaljena svega pet minuta od bolnice tako da ce to bas da bude kratkotrajna voznja ali u svakom slucaju i kola se zagriju tako da nije to problem. Ma mislim da ni beba ne moze nazebsti u roku od pola minute kolko treba da dodjemo do kola ali eto kontam ipak ce biti januar. Ako se porodis prije mene odmah mi napisi u cemu si iznijela bebu a i ja cu tebi u slucaju da ja budem prvauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu želim bebu)
Neposredna veza do poruke: 312
2.12.2009 18:16:19   
triplemama
AUTOSJEDALICA user posted image zakonska obaveza od rođenja

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 313
2.12.2009 18:20:11   
lekica83
user posted image user posted image user posted image
moja vec ceka spremna, samo mi fali beba

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 314
3.12.2009 17:46:53   
Meri29
Evo da vam javim sa zakasnjenjem, na vratima pred porodilistem pise da su trenutno posjete od 15-17. Ja mislim da se ne moze uci mamama, ali se moze vidjeti bebica ako fino zamolite jer imaju posebnu sobicu za tu priliku.
Hhehehehe Lekice tacno ja otisla na kontrolu i vratila se sa ljepoticom, nikad ljepsa kontrola mi nije bila user posted image user posted image user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 315
3.12.2009 19:49:44   
želim bebu
Meri29 ja očekujem porođajnu priču sa sto više detalja.user posted image
Čestitam vam  na user posted image i želim sve najbolje, da budete zdravi, da se volite, slušate i napredujete.user posted image

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 316
3.12.2009 21:11:30   
lekica83
Meri meni je tako drago sto si imala pozitivno iskustvo i sto je sve proslo kako treba, mada mislim da je to do tebe sve, tj da dosta toga ovisi o osobi i kako se postavi prema bolovima i kontrakcijama i svemu ostalom.. eh sad da te pitam da li pustaju samo sa tom kesom ili mozes ponijeti manji onaj kofercic kao za sminku i sta si ti nosila. Ja bi to sve svela bas na minimum pa kad budes mogla javi jesi li nesto djaba nosila a da ti nije koristilo. Ljubim Majdu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 317
4.12.2009 12:30:52   
Meri29
Hvala vam drage moje, nema ljepseg osjecaja nego sto je biti mama. Vidjet cete i same uskoro user posted image
E ovako... ja sam unijela unutra onu veliku kesu iz Mercatora i spakovala sam sve sto je na onom spisku koji sve procitamo kada se pakujemo, ali mi ni polovina gore nije trebala. Ono sto sam ja koristila bili su ulosci, jednokratke gacice za koje su nam sestre rekle da ih smijemo obuci (skidaju se samo pred vizitu), mobitel, peskir, cetkica za zube i kaladont, vlazne maramice, dezodorans i malo sminke za izlazak. Nista drugo nisam ni vadila iz kese, dzabe sam samo nosila. Mene nisu rezali, niti sam pukla, ali vidjela sam da ni ostale zene gore nisu koristile Bivacin, Rivanol i sl. Stavljale su samo uloske, a sestre su ih prale i stavljale im oblogu dvaput dok sam ja bila gore. Sto se tice jela i pica sokova mozete unijeti koliko hocete, voce isto tako, jedino je hrana zabranjena. Nekome pregledaju kesu pri ulasku, nekome ne, ali u pravilu se ne smije. Ja sam se porodila u 18 05, a primljena sam gore u 09 50. Posto sam taj dan dosla na kontrolu nisam ni doruckovala kod kuce, u toku dana sam dobila supu da pojedem, a veceru nismo imali. Da nisam imala voca i sokova ne znam kako bih izgurala noc, za dorucak samo dobili dvije kriske hljeba sa kajmakom i pola solje caja. Na ormaricu ne smijete drzati nista sem soka, a mobitel sakrijte samo pred doktorima, sestre tolerisu sve user posted image
Sto se tice osoblja gore nemam na sta da se pozalim. Ja sam pratila disanje i nisam glasa pustila za svo vrijeme provedeno u rađaoni. Sta god mi je trebalo dobila sam, obilazile su me i pratile i imala sam bas lijep osjecaj da se mogu osloniti na njih. Dosta zene je vristalo, galamilo... bilo ih je strasno slusati, ali ni prema njima nisu bile neljubazne i nisu im nista ruzno govorile. Samo slusajte sta vam gore govore i sve ce biti u redu, a ustvrai one vas i ne smaraju previse, jednostavno vas puste da se same snađete i pronađete polozaj koji vam najvise odgovara da bi vas trudovi manje boljeli.
Ja u zvijezde kunem svoju doktoricu i babicu koje su me porađale. Nisu me rezali, puno su mi pomogli i ja sam vec sljedeci dan bila na nogama.
Izvinite na ovako opsirnom postu, ja se opustila kako mi Majdica spava user posted image user posted image user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 318
4.12.2009 12:37:59   
Anoniman
Meri čestitam ti još jednom i drago mi je što imaš pozitivno iskustvo, uživaj sa svojom kćerkicom

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 319
4.12.2009 17:01:05   
velika tiba
Meri, cestitke i od mene i drago mi je da si tako dobro prosla gore, a sve u nadi da ce i nama isto biti. Nego, mozes li nam reci koja babica i koja doktorica su te poradjale?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 320
4.12.2009 17:22:51   
želim bebu
Meri29 DRAGO MI JE DA TI JE POROĐAJ BIO TAKO LIJEPO ISKUSTVO.Čuvaj svoju Majdicu i uživajte jedna u drugoj.user posted image

(odgovor članu velika tiba)
Neposredna veza do poruke: 321
4.12.2009 18:00:56   
Hannan
Meri, cestitam ti, ljubac za cujicu!

Ja sam se porodila prije skoro 3g, kao i ti u 18:05, , a dosla sam oko 7 ujutro, nisam ni doruckovala, ni rucala, vecera prosla, samo soka imala, sreca pa je neka zenica prosvercala nekih stapica, pa nas je sve hranila hahaha i dan danas je spominjem , ne znam sta bi bilo do jutra.ZAto ja svakoj zeni kazem makar u uloske sakrij stapice, nikad se ne zna koliko se to moze otegnuti. I da, eto te 2007 nije moglo ni voce.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu želim bebu)
Neposredna veza do poruke: 322
4.12.2009 18:29:28   
lekica83
Meri hvala puno na odgovoru, poslusacu te i ja cu ponijeti samo ono sto si napisala da si koristila a prosvercacu i koju cokoladicu sa zitaricama da mi da energije. I jos koje pitanje pa kad stignes javi user posted image user posted image  kako si se brinula za bebin pupak, je li ti neko pokazao i da li su te obisle patronazne sestre iz Doma Zdravlja po dolasku kuci i jesu li ti one sta pomogle... Zao mi je zbog upale Majdinih ociju, nadam se da sada ide na bolje, saljem joj mnostvo poljubaca i zelim joj sto brzi oporavakuser posted image

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 323
4.12.2009 19:08:34   
Nunichi
Bravo Mery! user posted image Bas mi je drago sto i ti imas lijepo iskustvo iz porodilista...
Ljubac Majdi i novopecenoj mamici. user posted image

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 324
4.12.2009 19:58:46   
w.pooh
Mery iskrene čestitke user posted image Sve najbolje Majdici user posted image
Drago mi je za pozitivno iskustvo iz porodilištauser posted image user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *