|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Tuzla
27.10.2009 17:25:08   
Nunichi
Ako si na Ircu i ako ti je godiste 83 onda se i mi znamo sigurno. user posted image user posted image user posted image
Ja sam nekad zivjela u S5, a i 83 sam godiste.
Sorry, ja vam malo uleti u razgovor. user posted image

< Poruku je uredio Nunichi -- 27.10.2009 17:26:21 >

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 251
27.10.2009 20:37:04   
lekica83
user posted image user posted image user posted image
mozda se znamo jer i ja sam 83 god ali sam tek od skoro na Ircu
veliki pozzzzz

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 252
28.10.2009 0:25:25   
Hannan

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Ja sam bila u odovojenoj radjaoni, jer je mm bio na porodu. U one druge nisam ni ulazila, tako da ne znam ima li tamo lopta, ali u ovoj odvojenoj ima. Babica udje s tobom i pokaze ti sta ces raditi, ma vrtis se u krug, mm masira, i to pomaze otvaranje. Kod mene je stvarno upalilo. user posted image

Nunichi, je li sad muz moze da bude cijelo vrijeme uz suprugu???( da se odmah bacim na posao hahaha)
Ja kad sma se poradjala, rekli su mi da ce ga zvati kad porod krene , a do tad cu da budem sama. E sad je li to njihova politika, ili sta vec, ja sma odustala, i poslala ga kuci, sta ce mi i kad beba krene, ako nema ko da me masira i sl :)
Ako ti nije tesko , da nam malo detaljnije opises svoje iskustvo, sve me zanima, koliko te cesto pregledaju (jer se mene isprepadali kao ne pregledjau cesto, bla bla), kakva je ta radjaona, isl.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 253
28.10.2009 8:34:35   
w.pooh
IZVORNA PORUKA: lekica83

mozda se znamo jer i ja sam 83 god ali sam tek od skoro na Ircu
veliki pozzzzz

lekica83 ma mislim da si neko koga znam..jesil živjela na Bulevaru i išla u Gimnaziju MŠ? Lekice dogovaramo se za kaficu pa nam se pridružiuser posted image
Nunichi ti bi da nas sve znaš user posted image user posted image user posted image user posted image šalim se..user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 254
28.10.2009 9:34:02   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: w.pooh

Nunichi ti bi da nas sve znaš user posted image user posted image user posted image user posted image šalim se..user posted image

Pa sta cu kad nam je mala ova nasa carsijica. Nije do mene. user posted image user posted image

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 255
28.10.2009 9:47:59   
Nunichi
E Hannan, moram te razocarati. Nije muz cijelo vrijeme u radjaoni. Ja sam se poradjala od 11 do 14h, a mm je bio zadnjih sat, mozda sat i po sa mnom. I mogao je ostati malo i nakon poroda.
A ta posebna radjaona je u onom hodniku na samom ulazu u porodjajni odjel. Ako se sjecas, tako gdje skines onaj njihov mantil, i papuce, a dobijes druge za radjaonu. Lijevo je radjaona u kojoj si ti bila,pravo je odjel za porodjene, a na desnom zidu su jedna vrata i ta radjaona. Nema ona nista posebno, soba ko soba, ali je nekako toplija, sa zavjesama user posted image user posted image , pilates lopta, fotelja za muza, krevet...ma onako nista posebno.

Mozda je nekome muz bio i duze, ali meni nije. Ja sam bila u radjaoni tamo normalnoj, ali u hodniku cijelo vrijeme. user posted image user posted image Pregledali su me 4-5 puta, kod mene se sve brzo odvijalo. Dok su otisli po prepidil gel ja se otvorila 2 prsta, pa se predomisle, pa probiju vodenjak, pa pregled, a ja jos dva otvorena... I sve tako. Nije im Zarica dala da rade, ona je htjela napolje. user posted image I onda dr. zovne muza, oni njega obuku, a ti se istusiras, dobijes cistu spavacicu i pravac radjaona. I tamo malo na loptu, on masira... i to je to. Ma kod mene je zacas to islo, nesto u neznanju se zavrsi.
Malo sam vec i pozaboravljala. Kopiracu ovdje porodjajnu pricu, mozda ima vise detalja koji te zanimaju. user posted image

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 256
28.10.2009 9:53:47   
Nunichi
I jos da dodam. Meni su objasnili da muz nije cijelo vrijeme tu jer su gore stvarno guzve. A ta radjaona je bas izdvojena, a nema ih dovoljno da je neko uvijek uz tu odvojenu porodilju. To je jedini razlog. A ako suradjujes sa babicama one ce te vrlo rado izmasirati, umiti, dok tm ne dodje. user posted image

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 257
28.10.2009 18:30:45   
Taysoncic
Nunichi, kakav je osjecaj kada ti muz prisustvuje porodu? Ja o tome razmisljam, nekako mi se ta ideja svidja pravo!

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 258
28.10.2009 18:46:12   
Hannan
Ninichi, bas ti hvala.Mogu zamisliti kako je divno imati muza uz sebe barem taj satic-dva.
Mi smo se bili dogovorili, ali kad mi objasnise, kontam pa nije ni cudo sto ljudi padjau u nesvijest hahah, kad ih uvedu vide sve ono, i ja bih , realno :)i ja svom porucim da ide, al jest sipak, ionako je bio cijelo vrijeme tu negdje u bolnici i oko bolnice. Sjetih se kaze, otpale su mi noge , iduci gore dole da ispusim, tek na krjau sam se sjetio lifta :)
Ali ako Bog da sljedece bebe, druzimo se, pa koliko toliko :)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Taysoncic)
Neposredna veza do poruke: 259
28.10.2009 20:01:14   
triplemama
Meni je MM bio cijelo vrijeme sa mnom babica je ulazila svakih 15-ak minuta ali on je bio non-stop tu i jedno pola sata poslije poroda.

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 260
29.10.2009 0:35:40   
IvanaTz
evo da i ja podijelim svoje iskustvo (porodila sam se pocetkom septembra),  najavili smo da muz zeli prisustvovati porodu, vec smo prije bili gore na psihofizickoj pripremi trudnica i objasnili su nam da muza zovnu tek kasnije u poodmakloj fazi, kad si otvoren ca.7 cm. meni je pukao vodenjak u 2 u noci (vec sam bila u bolnici) a porodila sam se u 12.50. muza su zovnuli oko 10.45 i bili smo zajedno otprilike sat vremena, i to bas ono na kraju kad ne mozes ni progovoriti kako treba, i oko 12 su me vratili nazad u zajednicke radjaone jer je doslo do nekih komplikacija, beba se nije spustala pa u jednom momentu nisu dobro culi bebine tonove tako da su me ekspresno vratili tamo, a inace se u ovoj odvojenoj radjaoni mozes poroditi samo ako ti je porod idealan i ako nema ama bas nikakvih problema, jer tu nemaju bes neke opreme, imaju jedan ctg i to je to. babica i doktorica su nas obilazile svaki 15ak min. i taj krevet u toj radjaoni je nekakav hafifan, to je i sama dr. prokomentarisala! ma po meni je sve to nazor, to prisustvovanje muza, mislim da je nazor isforsirano da se to omoguci samo kako bi se moglo reci da nase porodiliste to ima a nisu stvoreni pravi uslovi za to. ja licno smatram da bi nam bilo puno bolje da smo mogli provesti one prve sate zajedno kad sam se ja jos mogla i nasmijati i nasaliti a ne onaj zadnji sat kad ti stvarno nije ni do cega, mislim ok pomoglo je meni i tada njegovo prisustvo, kvasio mi je celo, masirao i tako to, ali daleko bi mi bilo lakse da smo od pocetka mogli biti zajedno. a pilates lopte se mogu koristiti i u zajednickoj radjaoni, ja sam trazila i dali su mi. mene su na kraju porodili na vakum. hb beba je ok i nema nikakvih posljedica!
ja bih u svakom slucaju preporucila svakome da ode na ovu psihofizicku pripremu, to vodi babica Dana (predivna zena, nemam rijeci, meni je ona bila na porodu), muz i ja smo bili skupa na tom razgovoru kod nje  i tako smo se lijepo ispricali sa njom, sve nam je objasnila i bas nas nekako umirila i pripremila za to sve. mozete nazvati porodjajno i pitati za to.
sto se tice osoblja, ima ih svakakvih kao i zena porodilja uostalom, meni nije niko nista ruzno rekao ali sam se naslusala svakakvih komentara od strane sestara i mislim da nisu bas uvijek bili opravdani tj. da ih nisu bas uvijek zene zasluzile!
u sustini ne bi trebalo da iko ima problema ko se normalno ponasa... treba ih slusati sta govore, to je definitivno tacno!
eto, toliko od mene, a vama sto uskoro ocekujete porod zelim puno srece, brz i lagan porod i da sto prije uzmete u ruke svoje slatke bebice!

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 261
29.10.2009 9:00:02   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Taysoncic

Nunichi, kakav je osjecaj kada ti muz prisustvuje porodu? Ja o tome razmisljam, nekako mi se ta ideja svidja pravo!

Ma meni je stvarno bilo super. Misljenja su razlicita, zavisi sta ko ocekuje od te "posebne" radjaone, od poroda uz muza, od babica, od doktora. Ja sam znala stanje gore, tako da nisam nista drugacije ni ocekivala od onoga sto sam dobila. user posted image
Ja sam prvo bila protiv da ide i on, pa sam se pred kraj trudnoce predomislila. I drago mi je sto jesam. Imamo uspomenu prekrasnu, koju stalno prepricavamo. Bilo je smijeha i anegdota, stvarno mi je taj dan ostao u lijepom sjecanju od samog jutra.
Sretno drage moje, sa muzevim ili bez, ja sam sigurna da ce vam to biti najljepsi dan u zivotu.
Procitajte ovu temu od pocetka, mozda bude koji savjet koji vam bude od pomoci, svasta nesto smo mi ovdje pisale. user posted image

(odgovor članu Taysoncic)
Neposredna veza do poruke: 262
8.11.2009 17:45:05   
emina99
zdrawo blizi mi se porod u tz porodilistu se moram poroditi posto sam iz lukawca nemam nikakwu stelu za sad ali mi je dr rekla nazwti nekog dr babowica kako bi mi pomogao pri porodu pa me zanima dali neko zna kakaw je taj dr i koliko bi mu mogla platiti za tu uslugu mislim koliko mu nebi bilo malo jer nemam nekih iskustawa sa tim stelama pa se bojim da se neosramotim i ped njim i pred swojom doktoricom

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 263
8.11.2009 17:48:29   
emina99
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

moja MELIHA se rodila 1 decembra 2009 tesko ali uspjele smo woli je mama njena

(odgovor članu emina99)
Neposredna veza do poruke: 264
8.11.2009 18:37:02   
Nunichi
Nisam imala iskustva sa dr. Babovicem, a sto se tice placanja, ja nisam za to.
Dobice on svoju platu za to...zasto bi ti njemu davala? user posted image
Kad sve aBd prodje, mozes uzeti neki pokloncic, samo neki znak paznje.
Jer ti ces se poroditi i  s njim i bez njega. A ici ces njemu po preporuci svoje doktorice, to ti je dovoljna stela.
Sretno!

< Poruku je uredio Nunichi -- 8.11.2009 18:39:33 >

(odgovor članu emina99)
Neposredna veza do poruke: 265
8.11.2009 18:38:25   
Anoniman
A zašto plaćatiuser posted image Ja se porodila i masa mojih drugarica ni feninga nismo dale, a imale smo samo takav tretman...

(odgovor članu emina99)
  Neposredna veza do poruke: 266
9.11.2009 11:31:30   
Meri29
Ja uskoro treba da idem gore i ne mislim dati ni marke, izuzev onoj sestri koja nam bude oblacila bebu na izlasku iz bolnice. Oni svakako primaju platu za to sto rade tako da mi je glupo da ocekuju od nas da ce nesto dobiti. Mi smo licno odlucili da muz odnese jednu tortu da se pocaste sestre, babice i dezurni doktor, cisto da podijelimo srecu sa njima koji budu gore, a o parama ni govora. Radije cu potrositi na pelene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 267
9.11.2009 14:32:58   
lekica83
I ja isto mislim da ne treba bezveze davati pare, ipak su oni zaposleni i primaju platu za svoj posao. Takodje i ja planiram kupiti tortu ili kolace ili tako nesto da pocastim one koji budu tu sa mnom za vrijeme porod..
Meri29, zasto namjeravas dati nesto toj sestri koja bude oblacila dijete??user posted image user posted image Je li to neki obicaj???

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 268
9.11.2009 16:32:16   
Meri29
Pa kao navodno jeste. Iskreno ja ne vjerujem u te nametnute obicaje, ali posto cijelu trudnocu privatno idem gore i nikad mi doktorica nije uzela ni jednog jedinog bona, a i sestre i babice su mi uvijek bile ok i prijatne kada dodem, rekli smo da cemo makar dati toj sestri na izlazu, nisu neke pare i to mi ne djeluje kao kupovina nekog nego jednostavno zahvalnost za to sto uradi (mada ovdje sama sebi skacem u stomak, i ta sestra prima platu za to sto uradi, ali eto...user posted image ). Planirali smo pocastiti i doktoricu koja mi je vodila trudnocu, bez obzira na to da li ce se potrefiti na porodu ili ne, ali to cemo uraditi nakon sto se sve malo stisa. Njoj stvarno dugujem zahvalnost.

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 269
9.11.2009 21:54:16   
lekica83
Pa dobro, po meni je ok kad se sve zavrsi jednostavno na neki nacin zahvaliti svima, samo mi se ne svidja da unaprijed nekom dajem pare da bi bio fin prema meni kad mu je to svejedno posao. Ja ne volim te price da se od mene ocekuje nesto tj. kao sto kazu mora se platiti babicama itd., a ja sama ako budem zadovoljna bice mi i vise nego drago da podijelim srecu sa ostalima i iskreno se tome i nadamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 270
9.11.2009 22:44:04   
Meri29
Ma oni nas moraju poroditi sa ili bez para tako da se ja ne sekiram previse oko toga. Cula sam jedino da ne vole da se vristi i gubi energija bezveze, ako slusas babicu i dises kao sto smo ucili na vjezbama sasvim korektno se ponasaju prema tebi. Nisam ni ja, ni moj muz, ni nasi roditelji okorjeli bogatasi koji ne znaju sta ce sa para pa da ih dijelimo tako dzabe. Danas ionako svi tesko zive pa zasto onda rasipati ovo malo para sto zaradimo radeci od jutra do mraka user posted image user posted image user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 271
9.11.2009 22:51:50   
lekica83
U pravu si meri. I ja mislim da ako ih slusas i ponasas se normalno da su i oni ok prema tebi, normalno je da ne moze neko stalno biti uz tebe ali opet mislim da dovoljno obilaze trudnice i prate sve i govore kako i sta, a do nas je da slusamo, od vriske i cike nemamo nista, samo djaba trosimo energiju.. Ma bice to sve kako treba samo da nam nase user posted image  stignu zive i zdrave

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 272
10.11.2009 8:28:48   
w.pooh
Mislim da nema potrebe da se bilo šta plaća doktorima ili sestrama..ja nikome nisam ništa platila niti sam imala bilo kakvu štelu pa sam opet relativno dobro prošla na porodu..na Gradinu ne treba ići sa pogrešnim mišljenjem da će ti biti gore ako nikom nisi ubacio u džep..drage moje vaše user posted image se moraju roditi i to nek vam bude prvo na pameti a ne koliko će te i kome šta dati..sretnouser posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 273
10.11.2009 10:56:12   
manuela RR
Moj dragi muž je silne pare dao,ali od sreće,nakon poroda,svim mogućim sestrama koje su mu bilo šta rekli kako sam ja i koje su mu pokazali bebu,
kupio je i tortu da se svi u smjeni počaste i na kraju babici koja me porodila dao je novac,ali sve je isključivo bila naša dobra volja,jer su prema meni svi bili SUPER!!!!
....ali prije poroda nikome ništa nismo dali...

< Poruku je uredio manuela -- 10.11.2009 10:58:26 >

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 274
10.11.2009 11:48:02   
lekica83
Samo jedna informacija za one koji ne znaju, u Domu Zdravlja svakog mjeseca pocinje besplatan kurs za psihofizicku pripremu trudnica neovisno da li idete tamo i na preglede i to svakog utorka od 13 00 do 15 00, i izmedju ostalog uce se i vjezbe disanja. Ovog mjeseca je to vec pocelo ali eto da znate za sljedeci..

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *