RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

bebacha -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 14:52:33)

Alen nije htjeo flasicu i ja mu sa 5,5 mjeseci kupim nuk flasicu-casu sa silikonski kljunom i iz nje htjeo.onda mu polahko mjenjala,varala ga i navikao se.sad hocu koju god mu dadnes[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ivona -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 14:53:12)

Ja vec tri mjeseca pokusavam svog sina nagovoriti da pije iz flasice...,ali nece ni vodu,ni caj,ni sok.Ponekad uzme 2-3 kasicice vode poslije slanog obroka.Dok god doji i dok su mu pelene mokre,sve je ok...,ali nadam se da ce poceti ubrzo piti i nesto drugo,jer za 2 mjeseca se vracam na posao

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 14:54:24)

IZVORNA PORUKA: bebacha

Alen nije htjeo flasicu i ja mu sa 5,5 mjeseci kupim nuk flasicu-casu sa silikonski kljunom i iz nje htjeo.onda mu polahko mjenjala,varala ga i navikao se.sad hocu koju god mu dadnes[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Eh, mogla bih mu i to probati.

bebacha -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 14:57:24)

palacinken 15KM i u Dm[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] poskupa je al eto nama punooo vrijedila tad

ziki -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 14:58:35)

evo mama iz drugog kruga[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] samo da brzinski odkukam moji se momci tuku, mali cupa i grebe stariji ugrabi priliku da vrati. Inace se vole to se vidi po pogledima al kad jedan drugom otimaju igracke onda je haos a traze da se igraju zajedno, stariji zove malog u svoju igraonicu mali kad ga nosamo hoce da ispadne kad se primaknemo Nemirkovoj igraonici a ako ga ne spustim haos

sweet insanity -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 14:59:54)

moja s eigra sa kljunom, a eto sa 6 je prihvatila flasicu ;D I da, znate li gdje s emoze nabaviti baby projektor, djeluje mi zanimljivo??

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:00:02)

Hajde, dala sam toliko sa one aventove dude, pa eno ih metiljaju se po kuci [sm=smiley1.gif]

Ivona -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:03:43)

Dobro,teta palachinken,znam i tebe...Cek dok ja sada malo pohvatam konce.Nisam imala compa zadnjih 8 mjeseci,vidis da mi vjecnost treba i da otipkam poruku.[sm=jezicek.gif]

Eh,moj hadzija nece ni taj kljun...mogla bih se obogatiti kada bih prodala sve sto sam mu nabavila.

Zikiiiiii,caoooooo...Vidim i kod tebe veselo [sm=smiley36.gif]

Bebica11 -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:17:34)

zenice heeelp

bebica mi ima non stop zacepljen nosic, ja joj izvlacim nukovom pumpicom al opet se zacepi, kad se izvuce bude sluzavo, bude i malkice zelenkasto i hropti povremeno, bas sam nasekirana[sm=smiley19.gif]

strcala sam joj malkice i svog mlijeka al nakratko pomogne,sta da radim???

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:19:48)

Kupi babyvac pa joj dobro ocisti nos. Ima kod vas negdje po apotekama, reci ce ti zene gdje. Ako nema, javi pa cemo nesto skontati. Ima kod mene jedan nov neotpakovan.

A inace, ukapaj joj fiziolosku otopinu, meni je super sprej sterimar, okreni je na ledja, sebi preko koljena, da joj glava bude najniza i lagano je lupkaj jagodicama po ledjima, da se ako ima lajma, odlijepi. Ako poslije toga povrati to je super - jer tako izbacuje lajm.

Emica_sa -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:23:17)

Ima u apoteci na socijalnom bebice babyvac...

Ja sam isto imala problema sa nosicem,kad se mala rodila,ali to je zbog suhog zraka,i kada sam je odvela u Omer Maslic dr,Gordana mi je rekla nikako tako maloj bebi babyvac,jer sam i ja svojoj mislila sa njim cistiti...Rekla mi je da kupim aquamaris baby i samo malo ukapam s vremena na vrijeme i da je to dovoljno[sm=smiley1.gif]

sporty mamaa -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:23:36)

Koliko kosta taj babyvac?? I ako neko zna smijem li ja izdojeno mlijeko od jucer i danas ujutro koje je u frizideru zamrznuti?? Nisam prije, jer nisam imala onih kutijica, sad sam ih kupila pa me zanima znaci li ista to sto je bilo u frizideru ili se mora odmah u zamrzivac. Ako neko zna molila bih da mi odgovori, imam nekih 300 ml, zao mi da propadne...

Emica_sa -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:25:34)

E da moja je imala vise od mjesec kad mi je rekla da ne koristim babyvac na tako maloj bebi,a tvoja je jos manja[sm=smiley1.gif]

Babyvac je super,ali za malo vece bebe[sm=smiley36.gif]

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:26:29)

sporty, ja mislim da smijes. Bitno je, ako ces ih pomijesati u istu posudicu, da budu istih temperatura, pa onda stavi u zamrzivac.

Emica_sa -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:26:31)

sporty oko 40 KM cini mi se[sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:27:49)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

E da moja je imala vise od mjesec kad mi je rekla da ne koristim babyvac na tako maloj bebi,a tvoja je jos manja[sm=smiley1.gif]

Babyvac je super,ali za malo vece bebe[sm=smiley36.gif]

Jašta je, svaka čast onom što ga izmisli.

Super Beba -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:27:51)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Koliko kosta taj babyvac?? I ako neko zna smijem li ja izdojeno mlijeko od jucer i danas ujutro koje je u frizideru zamrznuti?? Nisam prije, jer nisam imala onih kutijica, sad sam ih kupila pa me zanima znaci li ista to sto je bilo u frizideru ili se mora odmah u zamrzivac. Ako neko zna molila bih da mi odgovori, imam nekih 300 ml, zao mi da propadne...

ja koliko znam da mlijeko u frižideru može stajati 48h pod uvjetom da nije bilo u vratima frižidera..e sad, da li ga smiješ zamrznuti, to ti ne bih znala..ja sa obično zamrzavala haman pa odmah..to bi ti trebala znati lejla ka, pa šibni joj pp...

a animagical - ja sam malom počela sa kravljim isto u 8. mjesecu sa čokolinom, sad mu dam sa kraš ekspresom, jer solo baš i neće...iako je preporuka da se sa mlijekom čeka nakon godinu dana...al ja sam dala malo, vidjela nema reakcije, tako da mu sad pravim frapee sa mlijekom i voćkama..ukusan, a zdrav obrok...

Bebica11 -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:28:10)

emice_sa i ja i mm sumnjamo na zrak, al zavrnuli smo radijatore, vjerujte otvoren prozor u kuhinji a u sobi i dalje 24 stepena[sm=zmeden.gif], max se spusti na 23, sad je mm otisao da kupi termometar, mozda ovaj i ne valja i mozda nesto sto mjeri vlaznost vazduha i ovlazava ga

kako joj kapnuti to u nosic, jel sa spricom i koliko kapi? ja sam sa spricom malo kapala svoje mlijeko....jel treba biti na ledjima dok ukapam? izvinite na detaljisanju

ono njoj ponekad smiri na sat,dva al sinoc je bila ziva katastrofa[sm=smiley13.gif]

pahuljice pij cajeva, i mene je nos jucer ubio a danas sam ok hB, samo topli napici pomazu

sporty mamaa -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:29:01)

IZVORNA PORUKA: palachinken

sporty, ja mislim da smijes. Bitno je, ako ces ih pomijesati u istu posudicu, da budu istih temperatura, pa onda stavi u zamrzivac.

Hvala ti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ma mlijeko mi je sad u aventovim bocicama, pa ja bi stavila u one kutijice sterilne i u frizider. Nebi nista mjesala, nego iz svake bocice presuti u drugu posudicu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:29:22)

Špricom ukapaj, nekoliko kapi samo, ostavi je na ledjima pa minuta dok djeluje pa je obrni na stomak.

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:33:19)

Bebice, dok jos ne naraste za babyvac [sm=smiley1.gif] napravi pumpicu od sistema za infuziju, on izvuce bolje od tih pumpica. Sad cu ti naci sliku kako to izgleda

[img]http://img522.imageshack.us/img522/792/aspiratorcl9.jpg[/img]

Ovaj zuckasti dio stavis u nosic, mekan je i taman velicine, a na donji kraj snazno povuces. Ovo na drugom kraju ne znam sta je, ne treba ti, ja sam samo cijev ostavila.

Bebica11 -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:34:03)

IZVORNA PORUKA: Super Beba

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

ja koliko znam da mlijeko u frižideru može stajati 48h pod uvjetom da nije bilo u vratima frižidera..e sad, da li ga smiješ zamrznuti, to ti ne bih znala..ja sa obično zamrzavala haman pa odmah..to bi ti trebala znati lejla ka, pa šibni joj pp...

a animagical - ja sam malom počela sa kravljim isto u 8. mjesecu sa čokolinom, sad mu dam sa kraš ekspresom, jer solo baš i neće...iako je preporuka da se sa mlijekom čeka nakon godinu dana...al ja sam dala malo, vidjela nema reakcije, tako da mu sad pravim frapee sa mlijekom i voćkama..ukusan, a zdrav obrok...

jucer mi svekrva bila i govori da njena komsinica, porodila se dan poslije mene dohranjuje bebu s kravljim mlijekom[sm=smiley29.gif] i pitali je kako a ona odg da joj je i prva curica super kao podnosila to, i govori svekrva da to ovisi kad se krava otelila, ova zena daje mlijeko a krava se prije mjesec otelila i valjda sve ovisi koliko je "mlado" mlijeko....

ja sam se sokirala kad sam cula da novorodjence dohranjuje kravljim mlijekom, al eto svega ima

Bebica11 -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:38:57)

jedno pitanje nevezano za bebe

jeste li se vi stezale poslije poroda tj stomak? mene mama ubi s tim, al meni nije ni do cega pogotovo sto imam ranu dole koja je posebno osjetljiva

Bebica11 -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:40:55)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Bebice, dok jos ne naraste za babyvac [sm=smiley1.gif] napravi pumpicu od sistema za infuziju, on izvuce bolje od tih pumpica. Sad cu ti naci sliku kako to izgleda

[img]http://img522.imageshack.us/img522/792/aspiratorcl9.jpg[/img]

Ovaj zuckasti dio stavis u nosic, mekan je i taman velicine, a na donji kraj snazno povuces. Ovo na drugom kraju ne znam sta je, ne treba ti, ja sam samo cijev ostavila.

ok, probacu i to nabaviti aBd

evo smirila se sad spava, bas joj je cudan nosic, kad je uhvati ne popusta, narocito hropti kad zaplace i poslije jela, ne znam zasto

ladyblue RR -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (12.12.2011 15:42:35)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

jedno pitanje nevezano za bebe

jeste li se vi stezale poslije poroda tj stomak? mene mama ubi s tim, al meni nije ni do cega pogotovo sto imam ranu dole koja je posebno osjetljiva

stavi steznik, nema ti on veze sa ranom. ako ga aksno staviš, ostade stomak.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>