Super Beba -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (11.12.2011 8:40:54)
|
IZVORNA PORUKA: Bebica11 jos jedno pitanje, patronazna rece da bebici stavim 2-3 D3 kapi i malo mlijeka i dam a pise na otpusnom da ttrebam i ja, koliko ja kapi trebam i kako uzeti???? Ti bebici slobodno stavi najmanje 3 kapi (ja svom malom i dan danas dajem 5 kapi), a ti popij 3 kapi... a za dojenje, sasvim je normalno da beba od 2 sedmice doji non-stop...s tim da bi trebala da je "forsiraš" da na siki doji, a ne da spava...al' u svakom slučaju, pomiri se sa svojom novom ulogom, barem na početku - a to je da si ti izvor hrane za svoju bebu...što više efektivno doji, to se više mlijeka stvara (princip ponude i potražnje)...što joj više daješ ADa, potražnja za mlijekom će biti manja, i obratno...prati, gledaj...pokušaj je navići što više na siku, jer je bebicama teže da se prešaltaju sa flašice na siku, jer je flašica puno lakša za povući... ne znam šta bih ti pametno rekla osim da se naoružaš strpljenjem, odustaneš od bilo kakvog spremanja kuće i sl. i da uživaš sa bebicom...izležavajte se, konektuj je kad god hoće...al isto tako pazi, ako zakmeči, ne mora značiti da je uvijek gladna..malo je pronosaj, pričaj s njom, masiraj je, presvuci i sl..
|
|
|
|