treciputmama -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (9.12.2011 14:24:06)
|
IZVORNA PORUKA: Bebica11 vec je proslo 36h, jos 12h cu izdajati i davati AD pa nastaviti nije ni meni lahko izdajati, mrzim pumpice, ispatih se ziva a i njoj spremaj flasicu ne ide u minut kad ogladni, dever je to al nije niko zene drage umro od AD, i ja dojim i za dojenje sam hB[sm=bravo.gif] al isto tako odrasla sam i na AD mlijeku, NISAM DOJENA mama mi kupovala neko slovenacko tada iz apoteke prije 25 god. i nikad bolesna nisam bila(osim ove osjetljive trudnoce), nisam kaskala za vrsnjacima cak ucenik generacije bila, jedan od naj studenata....ne kazem mozda bih bila genij jos da sam dojena [sm=jezicek.gif] [sm=smiley36.gif] salim se, al ne treba sad na muku pristajati ni majkama koje ne mogu dojiti il moraju na dan dva prestati, ha ja bebice, i ja sam isto morala prekinuti dojenje na 48 sati, jer su mojoj davali fenobarbiton tabletice sa ad-om, zutilo nije htjelo spadati a bilo iznad 300, ustvari sedmi dan je bilo 350, sutradan u bolnici spalo na 300 i tako 3-4 dana na istom, onda sam prekinula dojenje i pocelo je polahko padat-sporo ali je islo dole...takodje, nedavno su doktori mojoj rodici cijaj je beba napunila mjesec isto preporucili prekidanje dojenja na dva dana - kao moguce je da nesto u majcinom mlijeku usporava opadanje vrijednosti bilirubina koje je iznad normalnog za tu dob bebe... bdw, meni su kad je pozutila preporucivali sto cesce dojenje - sto sam i radila koliko sam mogla- jer svi koji su imali problema sa zutilom znaju kako su bebe tad uspavane i lijene....tek na kraju , kad su vidjeli da cesto dojenje ne pomaze u padu-mada je bebi redovno kakila, rekli su da prestanem....eto, sad ne znam tacan razlog i nemam potvrdu tacnosti ovih njihovih tvrdnji, li u svakom slucaju sam radila kako mi kazu-ipak su oni doktori a ne ja....
|
|
|
|