bebbe RR -> RE: Iskustva sa Mirena spiralom (6.5.2010 22:54:44)
|
IZVORNA PORUKA: zen Bebbe imam par pitanja za tebe, da li ti je ugradnja mirene bila bolna? Kakav je tačno zahvat u piatanju? Kakve su ti menstruacije? Pošto od tvojih komentara čitam samo da je Mirena super, a o svemu ostalom govoriš samo ono što je rekao doktor. Uzgred još nije prošlo ni dva meseca kako si je ugradila, pošto si je ugradila 11.01.2010.g Zen, izvini, nisam prije vidjela tvoja pitanja. 1. Ugradnja je bila brza i bezbolna. Trajalo je oko pola minute. U jednom trenutku sam osjetila nešto što bih nazvala više neprijatnošću nego bolom, i to je bilo to. 2. Zahvat je, zapravo, jedostavniji od pregleda: legneš na ginekološki sto, u onu standardnu poziciju. Dr uzme mirenu koja je malena, a nalazi se na plastičnom aplikatoru. ustavi je, uz pomoć aplikatora u matericu, a aplikator izvadi. Sve traje manje vremena nego što je meni trebalo da ti ovo napišem. 3. Menstruacije su mi gotovo neznatne. Pojave se svakih 28 dana, traje dva ili tri dana oskudnog krvarenja i to je to. Mene je najviše bilo strah da će mi se povećati glavobolje, jer sam o tome slušala i čitala, ali nije se to dasilo. Imala sam dva napada migrene od kada imam mirenu, što je čak i manje od mog uobičajenog prosjeka. A, pošto ti, vidim, matematika ide, onda, eto, možešizračunati da je sada prošlo gotovo četiri mjeseca, a ja mišljenje nisam promijenila. Pozz!
|
|
|
|