soraya -> RE: Kupujmo domaće (22.11.2011 14:45:35)
|
Pozdrav, citam vas i vidim da vecina domacih proizvoda tipa mlijeko,piletina,jaja,dzemovi, cajevi koje ja koristim koristite i vi. Tako da ne nabrajam pojedinacno. Samo bih jos dodala fenomenalne kisele salate Melly (imaju sve: od kiselih krastavaca, do kiselog kupusa,sarene salate i sl). proizvodi se u Visokom, kolace Mersal, pilav i kore za lazanje od heljde od prizvodjaca Biofit, eko hrana Jukan, kisela voda Princess Tešanj, sir za začinskim biljem Dedić Breza , jufke za pitu Jami (fenomenalne), proizzvodi iz Perutnine Ptuj (u Brezi imaju svoju fabriku), a u mom gradu imaju i radnju gdje prodaju iskljucivo vlastite proizvode. Nastojim da sto vise kupujem domaće proizvode, i uvijek se vodim kvalitetom tj. uzimam ono sto mi se svidja i sto volim a ne cijenom, ali gledam i da je domace proizvodnje. Zao mi je samo sto kod nas nema jos i vise supermarketa koji propagiraju prodaju domacih proizvoda, a ne da su isti na dnu polica pa se slomim dok nesto nadjem (naravno izuzetaka ima i njima svaka cast)
|
|
|
|