RE: Koje pelene koristite? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Oprema za bebe

Poruka

M kao Mama -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 19:15:08)

IZVORNA PORUKA: Miimy

molim vasa iskustva sa pelenama Sleep&Play jesuli stvarno tako lose ... danas vidim u dm 21 km 50 km meni jako primamljivo jel pampers activ babx placam 32 a oko 60 kom. cinimise htjela sam kupiti al opet neznam rekoda vidim jel neko koristio citam neko valjale nekom nisu pa bih molila mame za iskustva....

nama mimi nikako nisu valjale, uzimala sam ih za stariju i katastrofa čista, čula sam da one baš i nisu od pampersa, ima neka zvrčka oko njih, znam jer sam sa prvom kćerkom samo pampers uzimala, i sakupljala one mede koje imaju na kesi, a ovim nije bilo i znam da sam postavila pitanje ljudima iz pampersa i da su mi odgovorili nešto u tom stilu

Derya -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 19:23:00)

Rado cemo dati savjet iako pelene odavno ne koristimo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Nama su se najbolje pokazale Babylove iz dm-a, a među najgorima bas te Pampers Sleep & Play narandzasto pakovanje. Svako jutro se budila mokra .(( A cula sam za Lumpi pelene da su super, imas ih u Merkatoru i cijena je ok.

chuci -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 19:23:18)

to su one narandžaste jelde?
one nemaju rastezljive trake na onom klincu što se lijepi, što pravo fali i to skontaš tek kad stavljaš pelenu, a inače ja ni ne obraćam pažnju na to. za klasu su ispod aktiv baby, molfixa koje su meni tu negdje po debljini i ostalim karakteristikama

bumbica -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 19:30:11)

mi koristimo lumpi iz merkatora,prezadovoljna sam i cijenom a i kvalitetom,pampers nam nije nikako odgovarao,svaku noć budio se mokar,violeta isto tako...s lumpi pelenama još nam se to nije desilo i ako sad ima deveti mjesec i puno više se vrti u toku noći...

Miimy -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 19:38:31)

hvala puno na savjetima sutra pravac Merkator javimo iskustva , Pampers nam je preskup kako uzimamo veci broj...

Crnkica -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 19:58:52)

ja kupujem pampers baby dry ili violetu 3,još nismo imali problema...

mayra -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:13:48)

hvala puno na savjetima sutra pravac Merkator javimo iskustva , Pampers nam je preskup kako uzimamo veci broj...

miiimy imas sve moje preporuke za lumpi, stvarno su dobre, sto je najbitnije nema osipa, a puno su jeftinije od pampersa.

bumbica -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:15:36)

koristili smo još i mylove pelene iz hoffera(iz slovenije smo ih dobili)isto su super bile a cijena više nego dobra oko 7 eur za 50 kom.

Ramona11 -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:21:57)

Mi smo dugo koristili BeBe iz Konzuma ali su nam postale ocajne. Pocele su propustati na sve strane i maleni se budio mokar, a jos k tome ujutro dijete svo zamazano u one gel granule. Narandzase pampersice su nam se grozne pokazele jos dok je bio malena bebica. Babylove iz DM-a nam nisu lose ali su i one znale propustiti. Violetine su nam se isto lose pokazale kao i Molfix. Sada koristimo Pampers active baby i one su nam trenutno ok. Razmisljam da probam te Lumpi jer ste ih nahvalile.
Negdje sam citala da su zenice hvalile Iva pelene. Vidjela sam ih u CM-u. Onako kroz vrecicu sam vidjela da izgledaju kao babylove, a cijena im bas povoljna. Je li ih neko koristio?

M kao Mama -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:25:43)

IZVORNA PORUKA: Ramona11

Mi smo dugo koristili BeBe iz Konzuma ali su nam postale ocajne. Pocele su propustati na sve strane i maleni se budio mokar, a jos k tome ujutro dijete svo zamazano u one gel granule. Narandzase pampersice su nam se grozne pokazele jos dok je bio malena bebica. Babylove iz DM-a nam nisu lose ali su i one znale propustiti. Violetine su nam se isto lose pokazale kao i Molfix. Sada koristimo Pampers active baby i one su nam trenutno ok. Razmisljam da probam te Lumpi jer ste ih nahvalile.
Negdje sam citala da su zenice hvalile Iva pelene. Vidjela sam ih u CM-u. Onako kroz vrecicu sam vidjela da izgledaju kao babylove, a cijena im bas povoljna. Je li ih neko koristio?

ramona, jesu li te iz konzuma bile sa likom delfina, nama se desilo to sa ovim sa delfinima i bila je 3, možda malkice nam je bila mala,

a one konzum sa medom, koje radi violeta za konzum su odlične,

mi trenutno sada imamo lumpi i violeta, izgledaju grube, ali vjeruj mi, mala zaspe oko 20 i presvlačim je oko 6, nikada se nije desilo da su propustile, obzirom da ona potroši najmanje 8 pelena dnevno, nama su pampers preskupe, a sa starijom mi se dešavalo da propuste bezbroj puta

lejlaze -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:25:58)

IZVORNA PORUKA: mayra

miiimy imas sve moje preporuke za lumpi, stvarno su dobre, sto je najbitnije nema osipa, a puno su jeftinije od pampersa.

i ja koristim evo i sa drugim djetetom LUMPI (mercatorove) meni su super!

Candy -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:30:46)

Te sto pise Iva na njima, su ustvari HAFU pelene koje se mogu kupiti i u kutiji, isti je kvalitet samo sto su ove prve presovane, a ove u kartonskoj kutiji. ja sam prezadovoljna sa njima, koristila sam ih i starijoj curici, a sad ih kupujem i sinu, stavim oko 20h i suh mi je sve do 5-6h ujutro. I Violeta su mi dobre, a Pampers je smece od pelena, barem meni...

M kao Mama -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:33:57)

IZVORNA PORUKA: Candy

Te sto pise Iva na njima, su ustvari HAFU pelene koje se mogu kupiti i u kutiji, isti je kvalitet samo sto su ove prve presovane, a ove u kartonskoj kutiji. ja sam prezadovoljna sa njima, koristila sam ih i starijoj curici, a sad ih kupujem i sinu, stavim oko 20h i suh mi je sve do 5-6h ujutro. I Violeta su mi dobre, a Pampers je smece od pelena, barem meni...

a gdje ove imaju da se kupe i koliko koštaju

Ramona11 -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:37:08)

mama alma da te sa delfinima su nam grozne, a one premium nisam nasla br. 4.

Nagovarala mm-a da probamo te Iva, on sumnjicav pravo.

Sljedece cu vidjeti bas te Lumpi kako ce nam se pokazati.

Ove Pampers active baby su jedine do sada koje nam nisu propustile, ali me nervira onaj jaki miris, ugusi, a i cijenom nisu bas pristupacne.

Ramona11 -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:38:34)

Iva sam vidjela u CM-u. Broj 4 oko 18-19 KM ako sam dobro vidjela, samo sad zaboravih koliko dodje u pakovanju. Candy prosvijetli nas [sm=smiley1.gif]

Emica_sa -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:40:00)

Meni se par puta desilo da mi je Lumpi pelena pukla i pocelo iz nje ispadati,jedva pokupila onaj gel[sm=smiley13.gif]

Meni je Violeta odlicna, kvalitet srazmijeran cijeni[sm=smiley1.gif]

Ramona11 -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:40:31)

Koliko kostaju Lumpi br.4 i koliko dodje pelena u pakovanju?

Ramona11 -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:42:54)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Meni se par puta desilo da mi je Lumpi pelena pukla i pocelo iz nje ispadati,jedva pokupila onaj gel[sm=smiley13.gif]

Meni je Violeta odlicna, kvalitet srazmijeran cijeni[sm=smiley1.gif]

Nama Violeta u 2 navrata ispala ocajna, jos se mi zaletili uzeli Jumbo pakovanje na nekoj akciji s onim nocnim paketicem. Na nos mi izasle dok ih nisam potrosila.

bebacha -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:43:57)

Bebe iz konzuma pravi Violeta[sm=smiley1.gif]

lejlaze -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:44:19)

80 kom - 26,50

Ramona11 -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:46:28)

IZVORNA PORUKA: lejlaze

80 kom - 26,50

Hvala [sm=smiley1.gif]
Postoje li te Lumpi ono 4+ ili samo 4 i 5?

Emica_sa -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:46:48)

IZVORNA PORUKA: bebacha

Ja sam kupovala bebe premium jednom i bile su bas dobre,ali kasnije ih nisam vise nasla[sm=smiley13.gif]

Ramona11 -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:47:50)

Koliko sam skuzila ona obicna pakovanja su ceska, a premium su Violeta.

bebacha -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:50:00)

ja sad u kuci imam ono obicno pakovanje i pise Violeta a kad smo kupovali nekad prije 8-9 mjeseci je Ceska al ja nisam primjetila razliku.nama su super,mada sad koristimo samo za spavanje

M kao Mama -> RE: Koje pelene koristite? (24.11.2012 20:50:02)

da, ali isto tako pravi i fabrika iz Češke,

isto pakovanje, isto sve, samo različite pelene unutra, tako ja kada kupujem moram se udubiti u omot da nađem da na njima piše Proizvedeno u BiH, za Konzum radi Violeta, da me ne bi trefile ove Šeške, koje su loše.

i ja ne bih znala, da nisam jednom kupila te sa delfinom i sa medom i onda uporedim i skontam gdje je caka

Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>