adannn -> RE: Koje pelene koristite? (16.6.2009 0:11:47)
|
IZVORNA PORUKA: Chuchi i jednom i drugom sinu sam uvjek koristila pampers i ni dana platnenih. a kako ne mozete skontat da vam djetetu treba veci broj pelena kad mu primjetite crvenilo izmedju nogu[sm=zmeden.gif] Ti brojevi su samo uslovno, i kilaza je naravno samo uslovno. Recimo moj malac sada ima vise od 7kg, od neki dan smo poceli koristiti 4 pampers, a njemu je tek 3 mj. Od prvog dana samo koristili 3. pampers, 2 nije mogla ni naviriti, rodio se sa 4450g, ali su mu butine bile podebele, stomacic i guza takodjer, tako da kada mu stavim nekada cak i trojku i upiski se, sve prodje sa strane, jer sam previse morala razvuci pelenu da mu zaljepim[sm=smiley36.gif] Kada sam neki dan presla na 4. skontam da sam zapravo davno trebala jer mu je sada 4. taman, nije knap, nije povelika, nego taman! btw. na 4. pise da je 7-18 kg, mislim da cemo do 9-10kg morati na 5, a mozda i prije. I nemojte misliti da su pelene duboke ako dodju do pod pazuh[sm=smiley36.gif] pelene treba da budu preko tibe, a ne ispod. Jer ako su ispod onda se svuku, ako su preko sredine tibe, onda se saviju, a to nije dobro jer tada prolazi kad se upiski.. Hajd isprobavajte, ali ja vam dajem savjet iz iskustva! nemoraš odmah prelaziti na 5,ima 4+,to mi sada koristimo mada nam može i 4 a Nejri je preko 11kg......Ove sa rastezljivim trakama su fenomenalne,bebin stomačić može da ''diše''.....
|
|
|
|