ledy blue -> RE: Da li sam trudna ? (22.3.2009 21:30:01)
|
Evo ovo sam danas napisala jednoj djevojci... ja cu sada biti malo stroga,a nadam se da mi neces zamjeriti... Ako ste ti i tvoj decko toliko zreli da imate sexulane odnose,onda morate biti zreli i da se znate zastititi na adekvatan nacin,a u slucaju suprotnog da SAMI VI I NIKO DRUGI donosi odlike o tome, punoljetni ste! A oni vjeruj lakse ce podnijeti, tu''sramotu'' i brzo je zaboraviti, nego da kao mnogi parovi ovdje godine svoga braka i zivota provedete u pokusaju zaceca... Ti si mlada, i stvarno neznam kako bi drugi abortus uticao na tvoje reproduktivno zdravlje.Vazno je da se ti i decko slazete, i ne trebate tudza misljenja ukljucivati u svoje zivotne odluke. Preporucujem ti da malo pogledas temu problemi zatrudnjivanja,mozda ti pomogne pri odluci. Zelim ti puno srece i zapamti da dijete nikada nije teret ili kazna vec blagoslov koji bog ne udjeljuje svima,,ti trebas znati cijeniti svoj. Kondomi,pilule,za dan prije,za dan poslije, pa neke spirale i ostala cuda...pa drage djevojke zasto to sebi dopustite.. znam da ste svratile po savjet,a mi vas grdimo,,,ali zrelost ne znaci samo biti zreo za seks,,jer sex ne ukljucuje samo par trenutaka uzivanja i zavrsena prica,,,a nadam se da ste svjesne posljedica nezasticenog odnosa,,,nije to samo trudnoca..vjerujte ima puno gorih i opasnijih stvari
|
|
|
|