Vedica -> RE: Da li sam trudna ? (22.3.2009 10:42:05)
|
prijenos posta IZVORNA PORUKA: Adelisaa Cao curke..Imam 19 godina i u vezi sam 2 godine..aktivno imamo spolne odnose vec godinu dana..U 10 mjesecu 2008 godine neplanirano sam zatrudnila i s obzirom na okolsnosti morala sam abortirati..abortacija je prosla dobro i isla sam par puta na preglede..Medjutim prije 1 mj doktrorica mi je rekla da pocnem piti tabelete peti dan menstruacije..medjutim,zadnjih 10-tak dana imam mucnine,i neku napetost,povecane grudi i osjecam kao da sam trudna..menga mi je kasnila 4 dana,i onda sam dobila,ali ja i dalje osjecam te sve simptome..juce je bio 5-ti dan menstracije pa SAM pocela piti MICROGYNON 30..Zanima me da li je moguce da sam trudna i ako sam dobila mengu ,strah me da opet se to ne desi ? IZVORNA PORUKA: stella Ako mislis da si premlada,zasto se onda ne zastitis adekvatno? Jer koliko vidim nije prvi put!?A ni posjet ginekoligu ti nije stran,pa si mogla na vrijeme uzeti pilule ili nesto drugo. A i ako bude dobro razmisli,jer abortusi nisu bez posledica. Sretno. IZVORNA PORUKA: Adelisaa IZVORNA PORUKA: dina_89 da ti iskreno kazem da sam umjesto tebe ja bi bila sretna da ostanem trudna imas dovoljno godina da je rodis i da se mozes brinuti o bebici, ovo kazem jer poslije abortusa prve trudnoce dosta zena ne moze da zatrudni, ja nisam puno starija od tebe, samo godinu a evo u 7 sam mjesecu i tako sam sretna zbog trudnoce, ja sam u braku ali kad vec stupis u sexualne odnose treba biti spreman i na posljedice, treba imati na umu sta se moze desiti i biti spreman da to prihvatis kao zrela osoba... vidim da si ti to ozbiljno shvatila i svaka ti cast na hrabrosti..Sto se mene tice ja bih sad rodila malu bebicu,ja nisam htjela ni abortirati,ali to su htjeli drugi..ja i decko smo se slozili da nekako to pokusamo kad sam zatrudnila i pricaali s njegovom mamom,ali nam je na rekla da smo jos mladi i da nije uredu da dodjem kod njih s stomakom do zuba itd itd,tako da sam na kraju abortirala IZVORNA PORUKA: ledy blue IZVORNA PORUKA: Adelisaa da,ja bi sad rodila sto se mene tice,jer mi je to jedina zelja,ali sta da kazem roditeljima svoji,sta decko da kaze svojima? ja cu sada biti malo stroga,a nadam se da mi neces zamjeriti... Ako ste ti i tvoj decko toliko zreli da imate sexulane odnose,onda morate biti zreli i da se znate zastititi na adekvatan nacin,a u slucaju suprotnog da SAMI VI I NIKO DRUGI donosi odlike o tome, punoljetni ste! A oni vjeruj lakse ce podnijeti, tu''sramotu'' i brzo je zaboraviti, nego da kao mnogi parovi ovdje godine svoga braka i zivota provedete u pokusaju zaceca... Ti si mlada, i stvarno neznam kako bi drugi abortus uticao na tvoje reproduktivno zdravlje.Vazno je da se ti i decko slazete, i ne trebate tudza misljenja ukljucivati u svoje zivotne odluke. Preporucujem ti da malo pogledas temu problemi zatrudnjivanja,mozda ti pomogne pri odluci. Zelim ti puno srece i zapamti da dijete nikada nije teret ili kazna vec blagoslov koji bog ne udjeljuje svima,,ti trebas znati cijeniti svoj.
|
|
|
|