emef -> RE: Da li sam trudna ? (5.8.2016 19:55:04)
|
Ja sam u prethodne dvije imala implatacijsko al iskreno, svaki put je bila samo jednom mrlja crvena na papiru. Ali nedavno sam od poznanice cula, sestra do petog joj mjeseca imala klasicnu menstruaciju, posumjala ni po cemu nije na trudnocu i tek u petom saznala. Takodje sam citala za slucaj, zena isto u petom tek dobila pozitivan rezultat, sumnjala je i pored menstruacije na teudnocu, i u 4. Mjesecu test joj negativan bio i tek u petom pozitivan. Ne bih da ti dajem laznu nadu, prije da nisi nego da jesi...al ne kost te nista jedan najobicniji test kupiti i ne razmisljati. Cak i sam stres oko tog razmisljanja moze dovesti do spontanog. Moja prva trudnoca je zavrsila spontanim. Ali sam ja na startu uradima test, cim sam prokrvarila otisla doktoru, medjutim sumnjali su i na vanmatericnu. Ali bila sam spremna na sve, jer je bilo na vrijeme. Druga stvar, i nakon spontanog treba znati da u koliko si Rh negativna, trebas primiti zastitnu injekciju. Znaci...nije ni uzalud uraditi test cim postoji mogucnost trudnoce, upravo kako bi se izbjegle nedaj Boze komplikacije.
|
|
|
|