|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dali sam trudna ?
9.6.2012 15:19:02   
majalena
trpila sam al nisam mogla vise i popijem jednu tab.sad je vec bolje

(odgovor članu gaga2807)
Neposredna veza do poruke: 3501
9.6.2012 17:58:04   
malen@89

IZVORNA PORUKA: ljiljo

Htjela bih pitati da li je imala neka od vas sličnu situaciju i da li je moguće vidjeti 2 dana prije očekivane user posted image na ginekološkom pregledu trudnoću odnosno te neke simptome (zadebljan zid mat. i sl.), jer sam bila tada na pregledu običnom i evo nema je još user posted image doduše tek 1 dan ali eto i nemam simptoma osim što mi se manta kad ustanem?Javi te isčekivanje me muči...

nisam razumila bas najbolje,jel tebi kasni jedan dan,ako je tako onda je najjednostavnije da uradis test,a mislim da se na uzv moze vidjeti jeli endometrium zadebljan ili ne?

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 3502
9.6.2012 21:41:16   
ljiljo
e hvala na odgovoru,da kasni mi 1 dan a prije 2 dana sam bila na ginekološkom pregledu i nije mi doktorica ništa rekla možda je rano da se na takvom pregledu utvrdi, ne znam sačekaću još koji dan pa ću svakako uraditi test, nego me onako zanima da li je mogla išta vidjeti bičnim pregledom

20.01.2009 ispunile sve naše želje

02.11.2013 - 8 sedmica - vanmatericna

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 3503
10.6.2012 12:49:55   
malen@89
ma i na uzv mozes otici tek 15 dana nakon kasnjenja menstruacije da bi ti dr.potvrdio trudnocu,sve prije je jako rano,jedino bhcg iz krvi i obicni test ti mogu potvrditi trudnocu tako rano....

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 3504
10.6.2012 13:07:59   
ljiljo
Ma maloprije sam imala par kapljica nečeg braonkastog,sigurno je user posted image vidjeću još u toku dana ako bude više onda je user posted image a ako ne sutra pravac apoteka da se riješim sumnje. Taman sam se riješila ureaplasme i chlamidije za koje mislim da su mi u protekle 2 godine bile uzrok što nisam mogla zatrudniti po 2 put,i možda nam se posrećilo ovaj mjesec user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 3505
   RE: Da li sam trudna ?
10.6.2012 14:12:09   
almassa

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: almassa

Zdravo drage moje nova sam ovdje i da budem iskrena o zatrudnjivanju i neznam bas mnogo ali kod mene je osjecam se nekako poseban slucaj.Bas citam vase postove,i pokusajem da se pronadjem u bilo kojem ali neide mi bas user posted image
Znaci inace imam neredovnu user posted image zna nekada da mi kasni i po 2 mjeseca isla sam kod ginekologa vise puta tako kada mi kasni uvijek se ponadam da je upitanju user posted image ali i nije doktor kaze da je to kao sasvim normalno radila sam papa test i sve moguce nalaze i kaze kao da je normal da tako imam cikluse iako to mene malo zbunjuje.Posljednju user posted image sam imala 20.05 i nisam sigurna tacno kada mi pocinju plodni dani tako da odmah od zavrsetka vjestice smo krenuli u akciju.pa od zadnjeg dana vjestice do 4.6 smo radili user posted image malo je mozda to smijesno ali kada neznam i nikako nemogu da uganjam te plodne dane jednostavno nisam sigurna kada su mi ti dani.Uglavnom vec osjecam veliku napetost u stomaku i grudi su mi jako porasle i jako me bole imam ujutro mucnine nekoliko puta sam dosada i povratila i u posljednje vrijeme osjecam veliku gadljivost prema nekoj hrani :=/ test sam uzela ali mise nikako neda jos da radim osjecam da je jakooo prerano zato ali se dvoumim da odem vaditi krv paa sta mi vi na sve ovo sto ja napisah kazete??? Hvala vam svima user posted image user posted image

rano ti je za test, sacekaj bar 15.-16.6. pa uradi

Hvala ti Bebica,ja sam uradila test i ispao je negativan znam da je jako prerano da ga uradim ali hajde sto sam ja u svemu tome nestrpljiva moj muz je jos vise od mene hehe uradim akoBogda 15 ili 16 paa cemo da vidimo a moram jos da naglasim nekoliko puta sam bljucala ii imam nekada strasne jutarnje mucnine ja volim ujutro da popijem mnogo kahve ali u posljednje vrijeme jedva i 1 solju da popijem :=)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3506
11.6.2012 10:03:20   
ljiljo
Samo da javim ništa ovsj mjesec od user posted image user posted image user posted image ,ipak je to juče bila user posted image , krajem mjeseca ja i moj mm idemo na godišnji pa se bacamo na posao nadam se user posted image

(odgovor članu almassa)
Neposredna veza do poruke: 3507
11.6.2012 13:48:53   
MalaBarbie
Drage cure!
Ima možda koja od vas da je zatrudnijela kada je uzimala "UTROGESTAN" tabletice. Jučer sam sa mm-om imala odnos, a mislim da su mi bili plodni dani zbog iscjedka poput bjelanjka. Prošli ciklus je zaostao, ali uvijek kad su mi plodni dani imam takav iscjedak, pa se po tome orijentiram. Ovulacija je vjerojatno sad tek bila, pa je zato zaostao ciklus ( zato jer je kasnila O ). Pila sam ja i prije taj "Utrogestan" i nekoliko sati ili kolko već vremena nakon 1. ispijene tabl. sam dobila M. I da, negde sam čitala da se onaj ClearBlue običan ( ne digitalan ) test smije koristiti 2x-> ja u to ne vjerujem! Pa me zanima što mislite o ovome? Nigde ne piše da je za jednokratnu upotrebu, ali onda bi svi testove koristili po 2x ili više. Ja ne vjerujem u to.

< Poruku je uredio MalaBarbie -- 11.6.2012 13:52:58 >

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 3508
11.6.2012 15:53:14   
ljiljo
Ne znam stvarno,prvi put za takvo nešto čujem i nema mi nikakve logike da 2x popiskis isti test i da ti 2x da različite vrijednosti

(odgovor članu MalaBarbie)
Neposredna veza do poruke: 3509
11.6.2012 16:07:56   
almassa

Samo da javim ništa ovsj mjesec od user posted image user posted image user posted image ,ipak je to juče bila user posted image , krajem mjeseca ja i moj mm idemo na godišnji pa se bacamo na posao nadam se user posted image

Ljiljo sretno u svakome slucaju ja sam jos uvijek na cekanju da uradim test ajojjj ima da poludim do 20-tog user posted image

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 3510
11.6.2012 16:21:32   
almassa

imali koga user posted image ,

Ljiljo ima nas ewo user posted image hehehe u iscekivanju smo jos uvijek a ja bih imala pitanje za tebe mozes li mi reci kolike su sanse da se zatrudni u plodnim danima mi smo iskoristili sve pa sada me ubija ova neizvjesnost user posted image

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 3511
11.6.2012 21:06:27   
ljiljo
hvala na podršci almassa, držim ti fige do 20-og, nisi sama user posted image ,a što se tiče plodnih dana u tom periodu kad su ti otprilike preporučuje se svako drugi dan keksuser posted image i najbitnije je da znaš odrediti koji su ti plodni dani jer nisu svima isti a tad ti je naveća vjerovatnoća za začeće user posted image

(odgovor članu almassa)
Neposredna veza do poruke: 3512
11.6.2012 21:08:14   
ljiljo
I lijepo je znati da nisi sam u ovom isčekivanju i borbi za naše user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 3513
12.6.2012 12:52:05   
almassa

hvala na podršci almassa, držim ti fige do 20-og, nisi sama user posted image ,a što se tiče plodnih dana u tom periodu kad su ti otprilike preporučuje se svako drugi dan keksuser posted image i najbitnije je da znaš odrediti koji su ti plodni dani jer nisu svima isti a tad ti je naveća vjerovatnoća za začeće user posted image

Heheh user posted image ljiljo ja sam nasla na internetu neki kalendar koji izracunava sam te kao plodne dane od posljednje menustracije itd..po tome mije se nekako uvijek i poklopila sluz ali mi smo odmah od zadnjega dana vjestice krenuli na posao user posted image pa sada je samo cekati allllllliiiiii moram da vam kazem da u posljednje vrijeme imam jake bolove u stomaku i da trcim svako malo u wc imam mucnine i nekoliko puta sam i bljucala nadam se da je to tooo jojj kada ce taj 20-ti user posted image

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 3514
12.6.2012 14:34:37   
ljiljo
Ništa strpi se još malo,pripremi test ili ako ne možeš isčekati možeš betu vaditi 2 dana prije neočekivane user posted image Iskreno se nadam da će biti jedan veeliikkiiuser posted image user posted image

(odgovor članu almassa)
Neposredna veza do poruke: 3515
13.6.2012 15:15:30   
Sittah
pozdrav svima,
nova sam ovdje, čitala sam vas i ranije, ali sad sam se tek registrovala. nadam se da pišem na odgovarajuće mjesto na forumu
moja priča ukratko: u braku smo 2,5 godine, od početka želimo bebu, ali nikakvih pozitivnih rezultata, prije 2 god. dijagnosticiran mi je PCOS, s mužem je sve u redu. bila sam na bezuspješnom tretmanu klomifenom, femarom i nekim injekcijama (ne sjećam se više tačno, to je bilo prije godinu i po)
nakon toga sam odlučila da prestanem posjećivati ginekologe, samoincijativno sam 4 mjeseca bila na klomifenima krajem prošle godine, bez ljekarskog nadzora (znam, glup potez) i jedina korist toga bile su redovne menstruacije, ali čim sam prestala s klomifenima opet su postale neredovne kao i prije toga i ja sam nakon toga digla ruke od svega. zadnja 2 mjeseca su, na moje čuđenje bile redovne, ali ja nisam polagala nikakve nade u neki pozitivan ishod.

sad mi opet kasni već nekih 10-15 dana (ne mogu tačno odrediti jer su mi ciklusi skroz nepravilni) i imam sve simptome pms-a, bolne grudi, probadanje u stomaku itd. i pošto sam se probudila s prehladom, prije nego odem doktoru odlučim napraviti test na trudnoću, čisto jer znam da će me doktorica čim uđem pitati da li sam trudna kako bi znala koje lijekove da mi propiše, odlučim da uradim test i onako bez ikakvog očekivanja ostavim ga po strani i tek poslije 5 min pogledam i vidim dvije debele crte!

i ranije sam radila bezbroj testova i nikad nije pokazao 2 crte, uvijek samo jednu i bilo je dana kad sam toliku nadu u sebi gajila da sam bila sigurna da sam trudna, ali sam bila uvjerena da je eto test pogriješio :) i naravno kasnije se uvijek ispostavljalo da sam ja u krivu, a test tačan

ove dvije crte, koliko god mi bile šokantne, pripisala sam opet pogrešnom testu..... i sad ponovo prije nekih sat vremena uradim novi test i on opet pokaže dvije crte!

ja još uvijek 90% smatram da je test pogrešan i znam da je bezveze da pitam ovako na forumu šta vi mislite jer jedino beta ili ginekološki pregled mogu 100% potvrditi ili poništiti rezultat ovog testa, ali ipak bih cijenila vaše mišljenje

da li je moguće da je test (dva puta istog dana) lažno pozitivan?

još da napomenem da sam nakon ove 2,5 godine bezuspješnog nadanja totalno otpisala mogućnost trudnoće i razmišljamo o potpomognutoj, ali zbog toga što sam se psihički izmorila i iscrpila tokom 2 godine svakog mjeseca iščekivanja, nadanja i razočarenja, jednostavno sam sebi uzela pauzu i sve stavila po strani pa su me ova dva testa danas jako zbunila i ne znam šta da mislim o svemu ovome

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 3516
13.6.2012 18:00:51   
mistery1
Zadnji put sam imala menstruaciju 23.maja, a nakon 10 dana sam imala nezasticen odnos.Imam mucninu i nesvjesticu ali juce sam pocela slabo krvariti i danas kad sam se tusirala izasli su ugrusci krvi...malo je rano posto inace imam redovno menstruaciju a radila sam test juce ujutru i pokazao mi je jednu jako vidljivu i jednu slabu liniju :O Da li imam sanse da sam trudna?user posted image

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 3517
13.6.2012 18:18:05   
ljiljo
ne vjerijem da je 2 puta pogriješio test,ali u svakom slučaju zakaži odmah termin kod dr mislim da ti trebamo čestitatiuser posted image

(odgovor članu Sittah)
Neposredna veza do poruke: 3518
13.6.2012 19:58:37   
MalaBarbie
Cure ja sam užasno uplašena! Molim vas pišite svoja iskustva!user posted image
Prošli ciklus mi je zaksnio. Ginić mi je dao tablete UTROGESTAN" za regulaciju ciklusa. 2. dan od kako sam ih prestala piti malo sam prokrvarila. To u neku ruku ni nije bilo krvarenje, nego kapljica krvi u iscjedku. Užasn se bojim. Nneznam što mi je. Što mislite o ovome? Postoji li mogućnost za trudnoću?

Hvala vam!

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 3519
13.6.2012 22:32:49   
malen@89
Draga moja cak i ako je druga linija slabo vidlljiva znaci da si trudna,a jako je mala vjerovatnoca da je test neispravan tako da CESTITAMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sittah)
Neposredna veza do poruke: 3520
13.6.2012 22:41:08   
malen@89
dali si test radila prije ili poslije krvarenja?
mislim da je najlakse da ga ponovis,ili izvadis betu....

(odgovor članu mistery1)
Neposredna veza do poruke: 3521
13.6.2012 22:44:18   
malen@89

IZVORNA PORUKA: MalaBarbie

Cure ja sam užasno uplašena! Molim vas pišite svoja iskustva!user posted image
Prošli ciklus mi je zaksnio. Ginić mi je dao tablete UTROGESTAN" za regulaciju ciklusa. 2. dan od kako sam ih prestala piti malo sam prokrvarila. To u neku ruku ni nije bilo krvarenje, nego kapljica krvi u iscjedku. Užasn se bojim. Nneznam što mi je. Što mislite o ovome? Postoji li mogućnost za trudnoću?

Hvala vam!

nemoj da se plasis iako si trudna nista se nece bebici desiti,on se daje kao podrska trudnoci u prvih 12 sedmica.

(odgovor članu MalaBarbie)
Neposredna veza do poruke: 3522
14.6.2012 12:46:27   
almassa

Ništa strpi se još malo,pripremi test ili ako ne možeš isčekati možeš betu vaditi 2 dana prije neočekivane user posted image Iskreno se nadam da će biti jedan veeliikkiiuser posted image user posted image

Hehehe okayyy joj jeli moguce da se ima navecer mucnine i da se povraca mislim meni je tako vec nekoliko puta se to dogodilo kao npr i sinoc user posted image mislim onako koliko sam ja citala kao to se inace dogadja ujutro jutarnje mucnine ajoj kod mene je sve obrnuto user posted image a i ja se nadam user posted image jos samo malooo pa cemo znati ja inace imam neredovnu vjesticu ako mi i bude kasnilo to je kod mene sasvim normalno ja sam znala da nedobijem po 2 mj. user posted image dok.kaze to je sve normal pa vidjet cemo sada jel to normal hehehe user posted image

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 3523
14.6.2012 12:50:05   
almassa

ne vjerijem da je 2 puta pogriješio test,ali u svakom slučaju zakaži odmah termin kod dr mislim da ti trebamo čestitatiuser posted image

Ja takodjer mislim da test moze da pogrijesi ako joj je pokazao tako onda sigurno da je trudna tako da se pridruzujem cestitkama user posted image user posted image

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 3524
14.6.2012 14:12:26   
ljiljo
almassa nije tačno da mučnine moraju biti samo ujutro,kod nekoga da ali ne mora značiti jer sam ja u prvoj trudnoći imala mučnine i povraćanje po čitav dan bilo ujutro ili naveče ili popodne uzas. Nadam se da je to dobar znak trudnoće a ti ipak uradi testić onda kad bi otprilike trebala dobiti user posted image

(odgovor članu almassa)
Neposredna veza do poruke: 3525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *