|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dali sam trudna ?
11.10.2008 13:27:51   
mamy Sabina
Da nije to nespavanje od nervoze i iščekivanja?
Ja u trudnoći prva četri mjeseca dobijem,, bolest spavanja"!
Bukvalno mi se stalno spavalo,mogla sam čitav dan prespavati.
Mada ,svi mi imamo različite ,,simptome trudnoće".
Nemoj se samo sekirati!

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 251
11.10.2008 13:28:53   
delly
ja stvarno nemislim na to ...zaboravim i nezelim da mislim..neznam.viseuser posted image

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 252
11.10.2008 13:35:56   
nexie
znam kako ti je....ista sam takva, ovo mi je prva trudnoća i na svaku promjenu, pa čak i najmanju, zabrinem i pojavi mi se milijun pitanja...mogu ti samo reći da je svaka trudnoća individualna...iz osobnog iskustva ti mogu reći da nisam imala mučnine nikako, al nervoza i promjene raspoloženja su mi u početku bile izražajne, počele su i prije nego što sam posumnjala na trudnoću, a sve sam pripisivala PMS-u, a kad mi je zakasnila 3 dana, ugledala sam plusić....ne brini se ništa, probaj se opustiti i ne misliti, mada je to najteže....sorry na podužem odgovoru, želim ti sve najboljeuser posted image

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 253
11.10.2008 13:48:48   
delly
ti si mi trudnauser posted image  cestitam nisam znalauser posted image  jupi
ali ja nisam to je problem zato neznam..trebala bi nedobiti 18user posted image i da ugledamtajuser posted image  jer zato sam puna itanja neznam jeli rano za takve simtomeuser posted image

(odgovor članu nexie)
Neposredna veza do poruke: 254
11.10.2008 13:56:55   
nexie
hvala tiuser posted image
ne mogu ti ništa pouzdano reći, samo ono što sam doživjela....a to je da sam iskusila simptome trudnoće odmah nakon što sam zanijela....nismo ni posumnjali da sam trudna dok nisam vidjela na kalendaru da mi kasni 3 dana....ne brini ništa....sve će biti ok i aBd  ugledat ćeš svoj user posted image

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 255
11.10.2008 13:58:15   
delly
hvala drago mi je za tebe...koliko si dugo?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nexie)
Neposredna veza do poruke: 256
11.10.2008 17:43:36   
bebana27
citam sta cure pisu,pa da se i ja ukljucim jeli mozda prvi simptom to sto se je meni naglo apetit pojacao pojede sve sto mi pri ruci dodje.mozda i nije ali nadam se da ce ugledati svoj prvi plusic koji ce mi zivot uciniti ljepsim a ako i ne dodje do toga idem dalje i necu odustajati

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 257
17.10.2008 13:21:18   
juno
user posted image
čitala sam forum i ovo mi se nekako činio najbolji za postavljanje puno pitanja.....
pijem 6 godina pilule
prvo sam pila triquilar a sada nakonm sto sam imala pauzu godinu dana vec godinu dana pijem cilest
do sad mi je mjesecnica bila redovita i sad ju trenutno cekam ali
u 7 dana kad ne pijem pilule decko i ja nismo koritili nikakvu drugu zastitu
po mojim izracunima to je bilo i u plodnim danima
zadnjih 10 dana ujutro i navecer mi je malo muka
pa sam nakon samo 3 dana sto mi je bilo tako napravila test ali mi nista nije pokazao
konzultirala sam se sa svojim ginekologom i on mi je rekao da tek nakon sto mi kasni 5 do 7 dana ce mi on moc reci jesam li ili nisam trudna
zanima me iz vasih iskustava koji su oni prvi prvi znaci
uz to sto ujutro imam mucnine,znaci nije da mi se povraca samo osjecam slabost i malo mi je muka
ima dana kad imam puno sline
ne bole me jajnici ali su me jucer malo zaboljela ledja
bilo je par dana kad sam jela samo jednom i uopce mi nije dosla glad.......
kad da opet napravim test?
imam li razloga za veseljem ili da se jos malo strpim?user posted image
hvala

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 258
17.10.2008 13:26:25   
bebana27
draga moja meni ti je kasnilo 17 dana i medjutim nije bilo nista ali sam imala sve ti simptome ali bi ti savjetovala da malo sacekas bar jos 3-4 dana pa uradi test a ako imas malu upalo nece ti pokazati a ti si ga sigurno rano uradila budi strpljiva sve ce biti super samo nemoj se sikirati vidjet ces.drzim ti fige za tvoj plusic i za tvoju user posted image .cuvaj se

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu juno)
Neposredna veza do poruke: 259
17.10.2008 13:34:15   
maslačak82
U periodu korištenja kontracepcijskih pilula i odnosa u periodu od 7 dana pauze koji se prave, žena može zatrudniti čudom!
Djelovanje pilula traje i za vrijeme pauze od 7 dana, ako se uzme u obzir da je taj period luteinska faza ciklusa, plodni dani su bili iza tebe, ali plodni dani kod uzimanja kontracepcije ne postoje.

(odgovor članu juno)
Neposredna veza do poruke: 260
20.10.2008 15:08:01   
marinela
jao meni nikao ovo ne ide ,tek sma se prijavila tu...hehe...Nadam se vasoj dobrodoslici jer jakoooooooooo zelim bebu...
Pusauser posted image

(odgovor članu Imani)
Neposredna veza do poruke: 261
20.10.2008 15:09:48   
budućamama
Marinela, dobro nam došlauser posted image user posted image user posted image
Navrati u čekaonicu, tamo smo mi trudiliceuser posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu marinela)
Neposredna veza do poruke: 262
20.10.2008 15:17:38   
marinela
hvala vam puno,al ja mislim da nisma trudna ali eto nadaaaaaam se damozda i jesam.....imam neke siptome ali trebam da dobijem tek za 5 dana pa neznam..user posted image

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 263
21.10.2008 10:43:40   
marinela
Sve vise i vise me boli stomak,i grudi izgleda nista ovaj put,opet....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marinela)
Neposredna veza do poruke: 264
29.10.2008 11:06:50   
Imani
Ciao cure!! Nažalost, nemam puno prilika da vam se javim ali vas zato redovito pratimuser posted image !
Marinela, jel ima novosti kod tebe? Nemoj biti jako tužna, vidjeti ćeš, ubrzo ćemo i mi ugledati svoje toliko željene user posted image user posted image .
Bebana, nikada nemoj odustajati, naša borba za naše anđeliće se nastavlja, samo pozitivno i uz puuuuno vjere i doći će naši user posted image
Ja trebam da dobijem 03.11. ali nemam ama baš niti jedan 'fizički' simptom, čak ni PMS-a koji me inače 'rastura' i do 10 dana prijeuser posted image , samo sam maaaalo razdražljivauser posted image  i plačljivija (ipak znak PMSa).  Uglavnom, mislim da ništa niti od ovog mjeseca budući da mislim da smo profulali Ouser posted image ...
Ali vidjeti ćemo, sačekati još tih par dana, ipak maleni tračak nade uvijek postoji, a ako ne bude ovaj mjesec biti će sigurno slijedeći, a to isto od sveg srca želim i svima vama!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
S R E T N O  C U R E !!!

(odgovor članu marinela)
Neposredna veza do poruke: 265
29.10.2008 11:42:28   
marinela
Imani hvala ti puno na podrsci,mene lupaju svi simptomiuser posted image a ja se opet nadam user posted image eto pa ti vidi kakve smo mi zene.ali u nadi je spasuser posted image user posted image user posted image E a nisam se dugo ovoliko ismijala otkako sam na ovom forumu bas mi je dobro,cujes svakakvi savjeta pa i smijesni...da nekad mislim da sam izludila,sama sa sobom se smijem user posted image user posted image user posted image Nista pozdrav veliki za tebe!!!

(odgovor članu Imani)
Neposredna veza do poruke: 266
2.11.2008 7:56:40   
delly
evo kao prvo izvinjavam se ako sam na krivo mijesto pisala ovaj post..slobodno ga prebacite samo nemojte brisati stvarno sam trazila temu za ovo ali nije mi islo od ruke... naime imam neki problem koji neznam od cega je dosao m mi je poceela 21.10 i zavrsila 28 .10 imala sam odnos sa m 29 10 i zatim 31.10 i 01.11  naime jucer poslije odnosa nekih 2 sata kad mi je izlazila sluz nije bila mi providna kao sto inace je kod ov. bila je narandasto ili svijetlo roza kao da je bilo krvi malo i to je trejalo malo i prestalo je sinoc nije nista bilo ni hvala bogu jutros, dali je neko imao tako nesto i dali mi moze pomoc sa savjetom bila bi jako zahvalna na tome ...user posted image

(odgovor članu marinela)
Neposredna veza do poruke: 267
2.11.2008 16:14:57   
Lilipop
ako imas krace cikluse koji traju negde izmegju 23-26 dana, moguce je da je tad bila ovulacija, jer i kod ovulacije kaj folikul prsne moze se pojaviti lako krvarenje( kako ti kazes svetlo roze sluz). to je sasvim normalno a u tvom slucaju bi znacilo ubrzo jedan veliki + user posted image

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 268
2.11.2008 21:21:56   
Enni
deliah, ja sam imala totalno istu situaciju u mjesecu kad sam zatrudnila, to ti je sigurno za 15 dana pozitivan test.Sretno!

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 269
3.11.2008 7:37:23   
delly
hvala vam puno mojee drage l. ciklus mi je 28-32 dana...neznam to me je jako zacudilo jer je rano za simtome sad neznam kad se pojavljuje ta sluz nadam se  +user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 270
6.11.2008 21:47:25   
Mače
Drage moje ja sam trenutno u malo neobičnoj situaciji i više me znam šta da mislim pa mi treba vaša pomoć. user posted image Nadam se da post neće biti preduguser posted image ...
MM i ja smo nedavno odlučili da napokon počnemo raditi na user posted image pa sam, naravno prije toga odlučila posjetiti gin. To je bilo u septembru-uradila sam kompletan pregled i sve je bilo ok, osim dosadnog trihimonasa. Dobila sam vag., potrošila ih i nakon toga 4.10.2008 dobila user posted image koja je inače redovna 27-29 dana. Poslije user posted image sam otišla na kontrolu, što je dobro jer je dok. ustanovila da se beštija trih. vratila, pa nam je dala za oboje tablete metrozol i vag. (samo za mene naravnouser posted image ). Iako smo zbog terapije uglavnom koristili kondom, par puta smo neodgovorno priznajem koristili samo "prirodnu" kontracepciju. Međutim, trudnoća mi nije bila ni na kraj pameti, jer već godinama koristimo istu metodu. Da ne dužim, imala sam nakon terapije neke čudne reakcije pa PONOVO odem na kontrolu 29.09. gdje mi dok. kaže da je to normalna reakcija na lijek i da su sada svi nalazi uredni i da joj VIŠE ne dolazim dok ne budem imala lijepe vijesti.user posted image
I tako ja bezbrižno počnem čekati user posted image nakon koje sam planirala početi raditi na najljepšem posluuser posted image user posted image na svijetu...Trebala je doći 1.11.user posted image ...ali je nema...pa nema. A ja sve napuhanija, nervoznija, bolnih grudi do BOLA...
Prijateljice mi ubace bubicu da sam možda user posted image -pomislim da su šanse male ali ipak jutros uradim test i-rezultat negativanuser posted image Moram ponovo napomenuti da meni stvarno nikada ne kasni duže od 2 dana pa mi sada svašta prolazi kroz glavu... Da li je ovo možda uticaj lijekova? Kontam možda stres-ali to je kod mene normala inače...user posted image pa ne znam baš... Možda je rano za test?
Samo nemojte reći idi ginekologu...bar ne odmah...pa tek sam se vratila...user posted image user posted image
Puno hvala cure unaprijed! Jer već sam luda od razmišljanja...user posted image

Ljubavlju stvaramo život da bi upoznali istinsku sreću...
Naša uskoro stiže...

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 271
6.11.2008 22:28:46   
Lilipop
Dobrodosla curouser posted image
Ako jos nisi dobila kad ovo pisem, onda najbolje ti je da sacekas 2-3 dana pa da ponovis test, jer  je mozda prerano da test ista pokaze, a ako si nestpljiva(ko ja na pruser posted image ) onda idi vaditi krv, jer beta ce sigurno da pokaze dali si trudna ili nisi...puno srece :) za betu mozes i u privatni labaratorij da ides, kad vec ne zelis preko ljecnikauser posted image user posted image ..
puno srece curooouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mače)
Neposredna veza do poruke: 272
6.11.2008 22:46:02   
Mače
Hvala ti draga...user posted image
Evo baš sam provjeravala-još uvijek ništa osim konstantno laganih bolova u leđima i stomaku...Znam da su slični simptomi PMS i trudnoće pa sam zato i zbunjena...A inače i idem privatno ljekaru jer radim pa nemam vremena za državne ambulante. Koliko god bi sada možda i željela da je trudnoća u pitanju toliko me je i strah što sam koristila lijekove koji se ne preporučuju u trudnoći...Znam da sam se sada možda malo i opteretila, ali mislim da me većina vas razumijeuser posted image

Ljubavlju stvaramo život da bi upoznali istinsku sreću...
Naša uskoro stiže...

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 273
8.11.2008 17:08:10   
Apotekarka
Drage moje znate sta ima kod mene kasni mi 10 dana ali u mene tako su ciklusi neredovni inace i imam te vodene ciste i mislila sam da mi zbig tog kasni,stalno moram na wc,i jajnici me skroz bole a imam osjecaj da cu dobiti i on brzo nestane i sve tako...danas sam reda radi uzela test na trudnocu koji mi je pokazaouser posted image  da sam trudna,moze li test biti lazno pozitivan ima li sanse da sam trudna jer ginekolog mi je rekao da ova dva mjeseca ne mogu ostati trudna radi cisti...ujutro cu ponoviti opet test pa iza nedjelje ginekologu.Jel tko od vas imao kad lazno pzitivan test...

(odgovor članu Mače)
Neposredna veza do poruke: 274
8.11.2008 17:11:03   
mamy Sabina
Ja sam čula da test može biti sam lažno negativan,odnosno oni koji su manje osjetljvi
na prisustvo bete,ako su ranije urađeni mogu dati lažno negativan rezultat!
Što ne bi bilo šanse da si trudna?
Držim palčeve i navijam za trudnoću!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ljubav prema djeci,jednaka ili ?
vila_7

Znam da je tesko pitanje,ali eto nesto me bas zanima,kada imas vise djece jel ti prvo stvarno ostane nekako malo draze (znam da se sva vole najvise na svijetu). Jer dosta mama znam da ipak ono prvo nekako drugacije gledaju-sa mrvom vise ljubavi!?

apsolutno nema razlike (71%)

ima skroz male razlike (7%)

nesto trece (22%)

Broj svih glasova: 150

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *