|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li sam trudna ?
28.4.2011 11:14:03   
myself
draga ivanak ja isto mjerim bazalnu temp i mislim da ti taj dip nista ne znaci. moze biti a i ne mora. bitno je da je bila ovulacija, a ako je doslo do trudnoce potrebno je da ti ostane povisena temperatura 18 dana poslije ovulacije tj. od prvog povecanja. u svakom slucaju zelim ti da ugledas svoj user posted imageuser posted image

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2676
28.4.2011 11:53:06   
ivanak
a zašto 18 dana?
a sad mi nije jasno.
pa ako budem pravila na dan kad očekujem, to je sutra hoće li mi onda pokazati jesam li trudna ili nisam?

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu myself)
Neposredna veza do poruke: 2677
28.4.2011 13:46:56   
myself
po pravilu bi ti trebala dobiti 13 - 16 dana od dana povecanja temp odnosno od ovulacije, a test bi ti trebao pokazati da li si trudna na dan kad trebas dobiti. a 18 dana povisene temperature od ovulacije je siguran znak da bi se trebao raditi test. sretno user posted image  

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2678
28.4.2011 13:48:42   
myself
sve detaljnije mozes naci na stranici www.fertilityfriend.com.

(odgovor članu myself)
Neposredna veza do poruke: 2679
28.4.2011 14:02:42   
ivanak
aha... hvala na odgovoru

< Poruku je uredio malena27 RR -- 28.4.2011 14:14:19 >

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu myself)
Neposredna veza do poruke: 2680
30.4.2011 19:16:18   
vanchi88
cao cure, malo sam zbunjena pa reko da se ispovidim ovdje i dobijem koji dobar savjet i misljenje.....
kalendarski ja trebam danas dobiti.....i jos nisam.....cim sam ustala jutros, glava me bolila i odma sam se uhvatila cokolade od koje mi je posle bila muka i jos me drzi....inace ja sam uvek dobro raspolozena za slatkise:)))))...kasnije me malo bolio stomak kaooo da ce procuriti svake sekunde, ali nistaa...piskim cesto i ako ne konzumiram punoo tecnosti, glava me jos boli, pospana sam nenormalno toliko da popodne nisam ni za sta samo krevet...ko stara sam baba:(( dojke me bole ne samo bradavice nego cela sisa, krenuvsi od ispod pazuha pa sve do bradavice.......
imala sam ovulaciju, potvrdjeno trakicama, i uzela sam test danas ali je bio neg. (cekam jos jer sam prosli mjesec imala 4og)... ako ima nekoo misljenje, rado cu saslusati :) hvala

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2681
30.4.2011 21:24:51   
Lulu_08
vanchi jako slicna situacija i kod mene.

Prosli put sam dobila 3ceg, a ciklusi su mi prije trajali 28 dana, s'' tim da su se u poslednjih par mjeseci znali oduziti do 30 dana.

Tako da danas i sutra se nadam da nece doci vjestica.

Danas sam posljepodne odjednom naglo postala malaksala, vrti mi se ruzno u glavi i muka mi je. A sve to samo od komadica torte koji sam pojela.

Sve se bojim da ce svakog trena doci vjestica odvratna....

A da, radila sam vec 3 testica i bili su negativni..... 

< Poruku je uredio Djana -- 30.4.2011 21:25:12 >

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 2682
30.4.2011 21:39:54   
vanchi88
ja sam zadnjih 6mj zapisivala kad dobijem, onda uzela prosjek toga pa da znam po kalendarima .. svaki 29,6 dana imam ciklus:).
djana, jel te boli stomak?? meni naidje pa prodje i tako u krug....jel ti provjeravas ono 'cervical position'? ne mogu ga opipati toliko a mekan je..

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2683
30.4.2011 23:04:14   
latika
simptomi trudnoce i pms su dosta slicni tako da moze biti svasta. probaj ujutro izmjeriti temp i ako ti je veca od temp u prvoj fazi ciklusa onda je to dobar znak. meni je danas 9 dana poslije ovulacije tako  da moram cekati jos koji dan da bi znala na cemu sam. zasada nemam nikakvih simptoma ni pms ni trudnoce al sam zivcana vec par dana, samo ujedamuser posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 2684
2.5.2011 12:36:00   
rossamini
pozdrav trudilice :)
nisam bila ovdje godinu dana, ponovno sumnjam na trudnoću,pa vas molim malu pomoć :)
danas mi je 35. dan od M, zadnju sam dobila na 31.dan.
Od simptoma imam 3-4 dana bolne cice tj okolo i iza bradavica me boli i jučer me pola dana sjeklo u leđima s lijeve strane.
Primjećujem i da su mi već nekoliko dana ujutro kad se probudim gaćice jako jako vlažne, kao da sam trčala cijelu noć (nisu popišane:)) eto,pomozite...

(odgovor članu latika)
Neposredna veza do poruke: 2685
2.5.2011 13:00:18   
vjestica
uradi test
sretno user posted image user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu rossamini)
Neposredna veza do poruke: 2686
6.5.2011 14:18:40   
TMand
Meni je danas 27 DC , znaci ne kasni mi jos... na 20 DC bila sam na zadnjoj folik. i vidjela su se desno dva zuta tijela. (29.4) . Tada mij e dr. rekla da je ovulacija bila 24./25.4. , znaci sad jenekih 10-11 dana od ovulacije.
Mene je vec par dana nakon ovulacije pocela hvatati žgaravica. Nebi nikad povratila,ali doslo bi do grla. I konstantno mi tako skoro svaki dan od tad. Jedem dostaaa. Grudi i bradavice su malo bolne,ali nista strasno.. i maalo cesce mokrim nego inace.
Sta mi vi predlazete kad da uradim test da vidim ?? Prosli ciklus mi je bio tocno 28 dana. Inace je 29-30 dana.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2687
6.5.2011 16:46:40   
Arina
Sve to moze biti a i ne mora neki simptom trudnoce...na zalost...ali moje gledanje na stvar je ovako...ako u apoteci imas kupiti jeftinijih testica ja bi jedan sutra ujuzro uradila moze ti pokazati a i ne mora ...ako ne pokaze sacekaj jos dan dva  tri pauradi drugi....eto...jer ako su testici skupi u tvojim apotekama (zavisi odakle si) onda ti je bolje strpiti se jos dan dva pa uraditi ...s prvim jutarnjim....
zelim ti puno srece da bude plusic  i da  ti se zelje ispune....user posted image user posted image

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 2688
7.5.2011 16:37:02   
TMand
Ma nije do novaca .. nego sam se toliko puta razocarala da me je malo i strahh. :/ Ali postoji sansa da jesamm.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 2689
24.5.2011 0:41:25   
Victoria88
Veliki pozdrav svima.Upravo sam se registrovala i nova sam ovde jer sumnjam da sam mozda trudna user posted image
Naime trebam dobiti m.za sedam dana ,ali stomak me donji stomak me uzasno boli kao da cu svaki cas da dobijem ,to mi se nije nikada do sada dogadjalo,uvek me boli dan pred m.
Nije mi muka,grudi me ne bole posebno,ma nemam ni jednog drugog simptoma sem tog odvratnog bola u donjem stomaku ,prvo sam pomislia da cu dobiti ranije ,ali evo vec me danima boli i nista...Jel bilo tako nekome od vas ?? Hvala na odgovorruuuu :***

"Pucaj, ne mozes mi nista ja sam k''o svemir velik'' pucaj, iz topova trista ovo je srce celik"''''''''''''''''''''''''''

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 2690
24.5.2011 0:45:58   
malena27 RR
Victoria dobro dosla na forum...simptomi trudnoce su individualni i jako tesko je reci da li si ili nisi trudna. To ces najbolje znati ako uradis test na dan ocekivane menstruacije. Sad je rano da radis test. Eventualno 2-3 dana pred menstruaciju mozes raditi test hormona trudnoce iz krvi, tzv. beta hcg. Sretno!

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Victoria88)
Neposredna veza do poruke: 2691
24.5.2011 0:57:24   
Victoria88
Da i mislila sam da je rano...Hvala na brzom odgovoru i hvala na dobrodoslici :)

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 2692
24.5.2011 16:28:24   
paris
Pozz Victoria 88, kod mene je ista situacija, trebala bih dobiti 26-27 05. al imam isto te bolove u donjem dijelu stomaka tj. više nekakve grčeve i grudi me bole kao kad trebam dobiti. Juče sam radila test ( jer sam jako nestrpljiva) i nije mi bio jasan, pokazala se ona kontrolna linija a pored  nje razlivena mutna. Sa prvom trudnoćom sam uradila test par dana nakon izostanka men i odmah se pojavila druga pravilna doduse jako  blijeda linija al to je bilo to. Neću više da kupujem testove još par dana i znaću sve....

Neposredna veza do poruke: 2693
25.5.2011 10:33:31   
Victoria88
Jao Paris mozda smo obe trudne xixixi :)) Ja imam 23 godine i ako sam trudna onda cu biti u sokuuuuu jer sam se udala pre 6 meseci ,naravno pozitivnom xexe...
Uglavno nisam mogla cekati do 28.5 (prvog dana men.)Vec sam sinoc kupila test i naravno nisam cekala do jutros nego sam sinoc uradila,i jedna gornja crta mi je jako crvena a druga bledo,bledo roze,pa sta mislite jel sam "malo" trudna??:))Ili se usled kvasenja te tracice malo svima pokaze bleda roza linija??
Joooj bas mi je milo sto postoji ovako mesto kao sto je ovaj forum :))) Pozz svima :***

(odgovor članu paris)
Neposredna veza do poruke: 2694
25.5.2011 10:34:56   
InLove
Nisi malo, Vec si TRUDNA :):) user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 26.5.2011 23:44:18 >

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

Neposredna veza do poruke: 2695
25.5.2011 10:35:39   
InLove
Blijeda linija se ne pokazuje ako nisi trudna, samo ako si trudna pokaze se user posted image user posted image

Cestitke!! user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 2696
25.5.2011 10:40:29   
Victoria88
Malenaaaaaa A mislis??? aaa omg ja sam zvala mamu da je pitam,ali ona nije koristila baby rapid pa ne zna...Jaooo ne verujem,a tek mesec dana kako smo odlucili da ne pazimo,zato sam sumnjicavauser posted image a i ova linijica je mnogo bleda user posted image
Uh sacekacu do 18 pa cu opet uraditi ali ujutro mozda linija bude tamnija:))
Hvala jos jednom !!! Mislila sam ,mozda da se ta bleda pokaze kad se skvasi papir i da ako ne crveni to znaci da nisam trudna xexe sta cu kad sam prvi put u zivotu i kupila test :))) ;**

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 2697
25.5.2011 10:41:36   
Victoria88
Ispravka sacekacu do ***28 -og ;)

Neposredna veza do poruke: 2698
25.5.2011 13:49:35   
Victoria88
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=147902925282473&set=a.147902905282475.36800.100001882996766&type=1

Evo stavila sam na Fb sliku mog testa ,mnogo je bleda roza linija :)) pa sam zato u nedoumici...Mislim da morate biti ulogovane na fejs da bi videli sliku ...

"Pucaj, ne mozes mi nista ja sam k''o svemir velik'' pucaj, iz topova trista ovo je srce celik"''''''''''''''''''''''''''

Neposredna veza do poruke: 2699
25.5.2011 14:44:24   
dush
Cestitam Victoria!!!! :) user posted image
Blijedo roza ti se pokazala jer je jos rano :) Ako sacekas jos 2-3 dana bit ce to jedna lijepa crta! :D

Neposredna veza do poruke: 2700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *