|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li sam trudna ?
11.1.2011 21:10:32   
Anoniman
samo budi aktivna stalno tako sam bar ja cjedila jadnog mm.user posted image user posted image
Ja sam radila sve prije recimouser posted image nekad i u sredini mjeseca i sve minus veliki.
Kad sam treci mjesec uradila al ,cim mi je kasnila jedan dan znala sam da samuser posted image jer mi nikad ni dan nekasni dodje u bocu tacno.
I stvarnouser posted image ...
Mozes uraditi prije nego dobijes a mozes i kad kasni dan....
Sretno u svakom slucaju user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 12.1.2011 8:02:11 >

(odgovor članu bubimira)
  Neposredna veza do poruke: 2576
11.1.2011 21:16:54   
ena0002
IZVORNA PORUKA: felix

Mozes uraditi prije nego dobijes a mozes i kad kasni dan....
Sretno u svakom slucaju user posted image

Moze ali nema svrhe...koja je svrha raditi test 14 dana prije ocekivane user posted image  user posted image  
Treba sacekati dan ocekivane pa tad uraditi test. Sretno user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2577
12.1.2011 10:56:56   
Latinka
Bubimira, vjeruj da gotovo sve mi koje želimo trudnoću, iz mjeseca u mjesec imamo te silne simptome trudnoće: mene lično počnu loviti mučnine od ovulacije, pa mi smetaju mirisi, pa odjednom ne mogu više ni kafe piti, pa mi se jede nešto što nikad nisam jela (npr.bombone) - čak sam nedavno MM natjerala da ide u potragu za sladoledom; pa boli stomak, leđa, pa mi se spava... Svega, što bi rekli. Čak mi je prošli ciklus user posted image  kasnila 2 dana: bila sigurna da sam user posted image , jer nikad ne kasni, kad ono šipak. I kao što su ti cure rekle: rano ti je za test i vjeruj mi da ćeš se razočarati, svejedno što znaš da ćeš vidjeti 1 crticu. Nego ti njega uradi za 10-tak dana i obraduj i sebe i nas sa debelim user posted image .
Sretno, mila, i tebi i svim trudilicama!

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2578
12.1.2011 12:50:21   
bubimira
hvala vam svima na odgovorima!!

ovo je prvi puta da mi tako nesto događa.. jaaako me boli lijevi jajnik i donji dio leđa pa se bojim da je cista ili nesto trece.. sve u svemu, idem prekosutra doktoru pa cemo vidjeti.. znam da je prerano za test ali me izuzetno boli i jako se cudno osjecam (sinoc mi je opet bilo zlo).. kako do sada nisam imala nikakve simptome,ovo me pomalo i zabrinjava... htjela bi da sam trudna,ali i ako nisam nije strasno jer smo tek poceli i jos nismo nesto posebno obracali paznju na ovulaciju.. grudi me ne bole, nista posebno mi se ne gadi ali ova bol traje vec danima i trbuh mi je jaaako napuhan.. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 2579
13.1.2011 17:43:15   
Gift
bebica 1898 procitala sam da si pila apaurin, zar se to smije, zbog bebe, mislim ako si mozda trudna. I inace moze li mi neko odgovoriti kakve se tablete za smirenje smiju uzimati u ovoj fazi ''mozda trudna''

(odgovor članu bebica1989)
Neposredna veza do poruke: 2580
13.1.2011 18:00:32   
klemzi
Apaurin se smije piti u trudnoći, koliko ja znam user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 2581
13.1.2011 18:06:52   
Anoniman
Ja sam apaurine pila u prvoj trudnoci od 12. nedjelje zbog kontrakcija pa sve do kraja, ali po preporuci ljekara. Sto se tice apaurina podjeljena su misljenja od dr do dr, meni je moj propisao apaurine, a kad sam otisla na pregled posto su mi se i pored njega pojavile kontrakcije i nije bio moj dr vec drugi, rekao mi je da se ne preporucuju apaurini user posted image . Sto se tice testa cekaj, meni je sad u ovoj trudnoci posle sedam dana kasnjenja pokazalo jednu crticu i ja sam bila ubjeđena da su mi podivljali hormoni opet i tek posle mjesec i po dana kasnjenja saznam da sam trudna. Tako bolje sacekaj pa radi test.

(odgovor članu klemzi)
  Neposredna veza do poruke: 2582
13.1.2011 23:25:34   
gagach
ja sam apaurina popila da ih ne znam ni izbrojati...:)

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2583
14.1.2011 8:22:22   
malena27 RR
Tema je Da li sam trudna i molim vas drzite se iste user posted image

Tema o Apaurinu

LP, RR Tim

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2584
16.1.2011 14:47:00   
Gift
evo mene u istom stanju kao i prosli mjesec u ovom periodu ciklusa, 9 dana do vjestice, grudi i somak bole i ogromni, temperatura povisena, jedem ko luda, a mucnina i nesvjestica nigdje. Mozda je jos rano za sve simptome, ali sve mi se cini da cu ja opet dobit vjesticuuser posted image .Da bar nisam u pravu..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 2585
16.1.2011 15:31:27   
vjestica
prerano je za bilo kakve simptome, jer ako si trudna, još nije ni do implantacije došlo
a svejedno su isti simptomi PMS i trudnoće

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 2586
16.1.2011 16:47:30   
Lulu_08
Fakat je najgore u svemu sto su simptomi PMS i trudnoce (skoro pa) isti. Pretezno ih je unaprijed jako tesko razlikovati. Retroaktivno se mozda moze uociti mala razlika ali ne uvijek.

Ja na ovo pitanje jos uvjek cekam 30ti, a do tada hm hm hm razmisljanje i nista drugo.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2587
16.1.2011 18:56:40   
Banana
prema svim računicama, user posted image je trebala doći jučer, međutim, još uvijek je nema. danas mi se iz vedra neba jedu gumene bombone, šta mislite, da li sam trudna?

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2588
16.1.2011 19:57:40   
Gift
ja nesto u zadnje vrijeme mislim da to i nisu simptomi trudnoce, nego samo PMS-a, samo sto vjestica ne dode zbog trudnoce, jer ja nekad imam i nesvjestice i mucnine pred vjesticu, pa nista (doduse nisam nikad povracala, jedino bi to mogao biti onda pravi simptom trudnoce).

Banana jesil radila test?

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2589
16.1.2011 19:59:50   
Banana
jesam, jučer i bio je negativan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 2590
16.1.2011 20:01:43   
kupina
banana zao mi jeuser posted image user posted image

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 2591
16.1.2011 20:10:54   
Gift
ma svasta je moguce, meni da minutu kasni ja bih testove radila ko ludauser posted image , ponovi ti test ili otidi u laboratoriju cula sam da je to najsigurnije.drzim fige da ipak jesi user posted image user posted image

< Poruku je uredio Gift -- 16.1.2011 20:11:36 >

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 2592
16.1.2011 20:22:51   
sandy82
Najveći neprijatelj zatrudnjivanja je prevelika želja. Ja sam se svima silama trudila da ne razmišljam o tome dok sam čekala. Međutim, morala sam biti oprezna, ako ostanem trudna da ne radim neki težak fizički posao. Zato sam imala punu torbu testova. Odem u apoteku i pitam koji je najjeftiniji test. Obično su oko 2-3 marke. Kupim odjednom po 4-5. Prije nekih težih poslova ili kad trebam popiti tabletu uradim test. Svaki mjesec računala plodne dane da ih ne promašim. I to malo brige je bilo dovoljno da me sabotira duže vrijeme. Jedan mjesec promašim plodne dane. Poslije odnosa ležim i mislim, bilo je lijepo šteta što smo zakasnili jedan dan. Sledeći mjesec sam morala popiti neki gadan lijek, a kasnilo mi samo dan. Hajde za svaki slučaj da uradim test. Jedna crvena, kontrolna, crta i jedna rozikasta jedva vidljiva. Lijek je otišao automatski u smeće. Za nekoliko dana 100% pozitivan rezultat.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 2593
16.1.2011 20:28:55   
sandy82
I prvu bebu sam duže čekala. Još mi snaha "mudro" reče da neću ostati trudna sve dok mi menstruacije kasne i jedan dan. A meni zaredalo pa kasne po 5 dana. Kad mi to reče ja skontah da nikako neću ostati trudna. Imala sam i nekih pretraga da uradim kod ginekologa, bili neki praznici pa sam to odložila. Misleći da nikako ne mogu ostati trudna odmah sledeći mjesec pozitivan rezultat. Kad sam otišla doktoru da mi potvrdi, reče da je snahina izjava obična glupost.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 2594
16.1.2011 20:55:05   
animagical
gift nemoj da ti je krivo sto ti nije muka, mozda bas i jesi, meni su muke i povracanja poceli tek prije par dana...a ta glad je dobar znak:)

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 2595
16.1.2011 21:00:23   
ledy blue
Ja ove dijagnoze psihe..i prevelike zelje za bebom pocinjem shvatati kao atak na moju inteligenciju..jel se vi zezate il stvarno tako misliteuser posted image
najveci problem nemogicnosti zatrudnjivanja izmedju ostalog jeste..los nalz sperme..poremecaj hormona..zapuseni jajovodi...upale..ma mogu do sutra nabrajati...
Pa ko je imao na pocetku braka preveliku zelju za bebom...ko se to ne opusti bar jednom u 10 god braka...pa da se eto opustimo ...pa cemo user posted image ..
Jel vi to nama ..koje ne mozemo  user posted image savjetujete da potrazimo psihologa umjesto ginekologa...da pijemo apaurine i sl..sredstva za opustanje..umjesto lijekova za stimulaciju...
Ma dajete konacno uozbiljite se malo..ako nemate sta pametno pisati..i posavjetovati nekoga..nemojte ni lupati svasta..

< Poruku je uredio ledy blue -- 16.1.2011 21:04:01 >

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 2596
16.1.2011 21:06:12   
kupina
ledy slazem se sa tobom...jer ja sam ispocetka totalno bila opustena...toliko da uopste ne znam ni od kad radimo na bebi...tj.jednom smo odlucili ne cuvamo se vise....al ne znam ni od kad...al nijedan mjesec kad sam dobila nisam pomislila ,joj sta cu....nisam ni pomisljala da imamo problem,tacnije nisam ni mogla zamisliti da bi se to meni,nama moglo dogoditi...ja mislila zena sam,imam menstruaciju,bog me stvorio da rađam...a bogami kako sam se prevarila...

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 2597
16.1.2011 21:06:15   
babygirl
i kod mene je garant prevelika zelja. na jednoj strani imam zdrav jajnik i  nemam jajovod, a na drugoj mi je ostalo pola jajnika koji ne radi.... garant je do prevelike zelje sandy 

Neposredna veza do poruke: 2598
16.1.2011 21:09:04   
malena27 RR

IZVORNA PORUKA: sandy82

Najveći neprijatelj zatrudnjivanja je prevelika želja.

Najveci neprijatelj zatrudnjivanja je dijagnoza Sterilitet!

Vratimo se temi Da li sam trudna?

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 2599
16.1.2011 21:09:12   
Gift
ledy blue - podrazumjevala se pretpostavka da je fizicki sve u redu.soryy.

Animagical, ovaj mjesec sam okrenula plocu kontat cu da nisam trudna, pa se valjda i necu razocarat, al MM mi gori od mene stalno mje tjera da radim test i gleda kako jedem pa se smije a ako jedem npr. nesto kiselo on sav ozaren, gore mi je za njega kad test na kraju bude negativan. Kako tebi ide?

< Poruku je uredio Gift -- 16.1.2011 21:13:20 >

Neposredna veza do poruke: 2600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *