chuci
|
IZVORNA PORUKA: chuci evo još jedan kalendar nadohrane: 6 mjeseci Povrće: blitva (svježe ubrana), keleraba, krompir, mrkva, slatki krompir, tikva, tikvica Voće: banana, breskva, jabuka, kruška, šljiva Žitarice: riža, kukuruz, amaranth, proso 7 mjeseci Povrće: karfiol Voće: avokado, dinja, marelica, trešnja, višnja Žitarice: dinkel, quinoa Meso: piletina, puretina, bijela riba 8 mjeseci Povrće: brokula, celer, cvekla, buranija, peršun, špinat, mladi luk Voće: borovnica, kupina, lubenica, malina Žitarice: pšenica, raž, ječam, zob Meso: žumance Mliječni proizvodi: jogurt 9 mjeseci Povrće: artičoka, grašak, krastavac, luk, repa, šparoge Voće: brusnice, ribizle Žitarice: hljeb Meso: janjetina, teletina Mliječni proizvodi: pavlaka, mladi sir 10 mjeseci Povrće: leća, paradajz (12 mj ako ima alergija u porodici) Voće: smokva 11 mjeseci Povrće:kupus, kelj, poriluk, prokulice Voće: grožđe Mliječni proizvodi: žuti sir 12 mjeseci Povrće: bamija, bob, grah, hren, paprika, patliđan Voće: ananas, grejp, jagoda, kivi, limun, mandarina, mango, narandža, šumska jagoda Meso: junetina, govedina, bjelance Mliječni proizvodi: mlijeko Pošto sam tablicu sastavljala ja sama, molim vas da mi javite ako sam neku namirnicu skroz fulala mjesec, i naravno ako nije problem da se objasni razlog zašto ta namirnica ide ranije ili kasnije. Isto tako ako sam neko voće i povrće zaboravila javite i to da sebi dopunim tablicu. Pusa svima haha evo moje tablice. a izgubila sam je jer je mm greškom pobrisao. juhu