dush -> RE: kucni ljubimci u stanu (1.11.2011 21:31:30)
|
Kao mala prije rata mama i tata su mi kupili akvarij sa ribicama, ali nazalost sve su mi uginule jednom preko noci, i to nesto brzo nakon sto su ih kupili, vjerovatno su bile bolesne, jer smo imali i pumpu za preciscavanje i hranili ih redovno kako su nam rekli.... Tada sam imala nocne more i mama i tata su rekli da mi nikada nece kupiti niti jednu zivotinju jer sam preosjetljiva :) A i muz mi je zabranio da gledam one Animal Cops na Animal Planetu jer se previse sekiram :) Za vrijeme rata sam imala i papagaje, 2-3 tigrice, kako kad mi je koja dosla na balkon, valjda ih ljudi nisu imali cime hraniti pa dolazili, a ja ih onda skupljala, hranila hljebom, nekim zrnima koje sam skupljala po naselju, ni dan danas ne znam sta sam im davala :) Jedan od papagaja je bio bas pitom, ime mu je bilo Zuti (kako inspirativno, bio je zute boje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) i bio je genijalan!!!! Svaki dan me cekao na vratima kada sam se vracala iz skole, pa mi sleti na rame i pjevao mi na uho... Ucio samnom matematiku (grizao olovke, setao po digitronu, grizao mi teke, ...). Komsiji je jednom sletio na naocale i onako odzgo ga gledao u oci, vjerovatno je sebe vidio u naocalama i pjevao sam sebi :) Kad mi srce nije puklo kada mi je uginuo, poslije nekih 7 godina koliko smo ga imali... A to da je prznio i kakio svuda po stanu, to je druga prica :) Papige kod nas nikada nisu bile zatvorene u kavezu, nego su letale po citav dan po stanu, a navecer su same isle spavati u kavez. Ali zato je ciscenje kuhinjskih ormarica i stora bilo neizbjezno :D A ovaj pas sto ga imamo sada, muz ga je dobio od jedne cure koja ga je nasla pored kontejnera kada je pas imao 10ak dana. Mjesanac je nekog terijera, jazavcara i vjeorvatno jos necega :D Sada ima 11 godina i kada samo pomislim da ce nam uginuti za koju godinu, pocnem da placem.... A ovako izgleda: [image]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/225333_10150251982333688_576528687_8924331_2972645_n.jpg[/image]
|
|
|
|