Sandrich -> RE: kucni ljubimci u stanu (26.10.2011 17:17:15)
|
IZVORNA PORUKA: dush Mi imamo psa koji pusta nenormalnu kolicinu dlaka :) Na pocetku mi je jako smetalo, ali sam se navikla. Stan ti nikada, ama bas nikada ne moze biti bez dlaka... Moras da usisavas svaki dan ako hoces da barem malo bude bolje... Ali kod nas ni to ne pomaze... Cim usisamo tepihe, pas dodje i izvalja se na svakom i opet ostavi gomilu dlaka, vjerovatnu mu godi kada je svjeze usisano :) To radi i ako ga cesljas i ako ga ne cesljas :) Pogotovo u prelaznim periodima kada mijenja dlaku. Jos nas pas dodatno ima 2 sloja dlaka :) Ali ga nikada ni pod razno ne bih izbacila iz stana, niti dala kome, nema sanse!!!! Toliko volimo tog psa, to je kao da imas malo dijete koje nikada ne odraste. Vezes se strasno na njega. Nasem psu nije dozvoljeno da ide u nas krevet, ima svoju posteljinicu na podu i tamo uglavnom spava. Takodjer ima i svoj jastuk na kojem je preko dana. U stanu ne piski i ne kaki. Par puta se desilo da se popiskila, kada je imala problema sa mjehurom (popila previse hladne vode kada smo bili na izletu), ali i to se da ocistiti ako se desi. Kada dodje beba ne mislim da ga dam nekome ili da ga izbacimo. Pas je clan nase porodice i mjesto mu je da bude s nama. Kada beba pocne da puza onda cemo morati usisavati 20x dnevno, ali ako volis zivotinju to ti uopste nije tesko. Fenomenalan je osjecaj kada dodjete s posla i taj pas vas doceka, doleti do vrata presretan, odusevljen sto ste dosli kuci, izvrene se na ledja da ga mazite, nesto skici, pisti kao da vam kaze da ste mu nedostajali tih 8h koje vas nije bilo... To je ogromna ljubav! Ja ga ne bih dala ni za sta na svijetu :) I moje dijete ce da odraste sa tim psom. Sto se tice prijatelja koji imaju malu djecu, psa ne vodimo kada im idemo u posjetu. Isto tako ako imamo prijatelje koje ne vole pse ili ne mogu biti u njihovoj blizini (npr alergija) onda ga ne vodimo ni tamo. Moras samo biti svjestan da nekim ljudima kucni ljubimci smetaju i trebas da postujes to. potpisujem [sm=smiley1.gif] ja imam pekinezera, i navikla sam se na dlake, ni usisivac im ne pomaze, moras ih rukama kupiti, al on je nas clan porodice, nista nam ne smeta i nebih ga dali nizasta na svijetu [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|