Idina mama -> RE: sokići (7.12.2009 10:23:52)
|
Niko nije dalje diskutovao, pa sam ja pokusala razrijesiti dilemu sama, citajuci ponovo postove. Prvo, Dindin uopce nije bila protiv sokica i pogotovu ne protiv vitamina, vitamina C. Naprotiv, dala je odlicne primjere kako dati sokic i ja sam to prihvatila. Napravila sam baby rizu i ucijedila sok od jabuke. Ma, moja Ida se napapala sokica i dobila odlican obrok. Dindin, hvala.Jeste, postoji opasnost da nakon slatkog soka ili caja, koji im okus, beba nece da pije vodu, koja je bez okusa i mirisa. Pa, zar ne postoji tema bas na ovom forumu: Beba odbija vodu. Zato cu ja mojoj Idi davati vodu da pije, a sokica ovako u hrani. Kasnije cemo preci na svjeze voce.Ilhana, tvoja Lamijica, neka ti je ziva i zdrava, je vec velika djevojcica, a Din din je spomenula bebe do godinu dana koje tek treba da nauce jesti i piti. Ako ti i Seve zivite u inostranstvu, to sto niste cule za nesto slicno, ne znaci bas puno. Nije u svakoj zemlji isto. Ishrana se razlikuje kulturoloski, pa vi kao pripadnici druge kulture mozda i ne zapazate bas sve. Ja sam Bosanka, zivim u Bosni, pa nisam cula bas sve o tome kako se hrane bebe ovdje kod nas.Na kraju, sve bebe piju vodu, ali da li je piju dovoljno? Da li vi kao odrasli pijete dovoljno ciste vode?
|
|
|
|