Skvo RR -> RE: sokići (4.12.2009 15:32:38)
|
IZVORNA PORUKA: Dindin Ali kako hocete, ja odustajem...Kad nesto tvrdite, bar navedite izvor ili na cemu temeljite takvo misljenje. Inace, takve izjave se ne mogu uzeti kao aksiomi, nego ih mozete iznijeti samo kao vlastito iskustvo. Niko te ne napada ovde. A sto bi ti odustajala sa pisanjem. Ne vidim razlog za to. Ti prozivas mene i druge forumasice da navodimo izvore. Ti navodis DGE kao izvor, koji i kao WHO, mijenja stavove iz mjeseca u mjesec. Ovo definitivno nije tema za raspravu. Cak je prije osam godina zvanicni stav WHO-a bio da je mrkva alergen. Da bi promijenili opet stav da je jedna od najsigurnijih namirnica. Ovo mrzim sto pisem, ali moji izvori su- What to Expect the First Year by Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff, Sandee E. Hathaway Enciklopedija za roditelje, trudnoca, rodjenje, njega i odgoj, Larousse I moja tetka pedijatrica! Generalno imam stav da se ne moramo ovde "nagurivati" ciji izvor je jaci. Nasi postovi su nasa misljenja i nicija druga. Tvoja konstatacija u gornjem postu "Ne znam sto nase zene nece da prihvate to. Pa, moja nana je znala da treba davati vodu", je veoma nipodastavajuca prema zenama iz BiH. Nisam htjela na prvu da reagujem, ali ispadose neke "tamo" zene brizljivije za svoju djecicu od ovih "nasih". Mislim da smo mi ovde sve pazljive kada je u pitanju i prehrana i zdravlje nasih beba. I kupujemo knjige, i citamo, i otvaramo stranice WHO, Americkog saveza pedijatara, i konsultujemo pedijatre i razmjenjujemo misljenja na nasoj maloj RR zajednici. Ja toplo pozdravljam tvoj trud, ali ostavi prostor i nama da damo pomoc nasim dragim forumasicama, jer mislim da imamo i mi neku kompetentnost. A, sve sto pisemo pisemo sa oprezom. Mislim da je malo pterjerano da za svaku napisanu rijec navodimo izvor. Neke stvari su same po prirodi aksiomne, na to mislim da bebe trebaju da piju vodu. I za to definitivno ne treba navoditi izvor. LP
|
|
|
|