jasmin -> RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje (18.8.2010 3:01:52)
|
Znam dosta osoba koji zive u zemljama Evrope i Amerike i velika vecina zudi za Bosnom.Svaki put kad amidza dodje iz Njemacke on je presretan,a svaki put kad ide,samo ode,ne mogu reci pobjegne,ali tako bude...ne podnosi rastanak i samo se izvuce a da i ne skontamo kako.Jedne godine,dok sam bila prvi razred medrese,kofol je sisao da vidi kolika ce biti kilaza kad svi sjednu,i nakon sto su svi sjeli,stisnuo je gas i krenuo,pri tome je na najglasnije `odvrnuo` pjesmu: U zavicaj ne mogu, a hteo bi da se vratim, u tudjini ostajem zauvek da patim. Svi smo plakali.Kaze nena,on do Austrije nije jedne jedine rijeci progovorio.Nije niko.Svi su cutili svoju tugu.I tako svaki put.Ali sta ce...misli na nesto vise,nesto sto ga tjera da ostane tamo i izdrzi. A ja...........ja sam izvan BiH,ali samo na kratko.Iskreno,nazalost sto je na kratko.Ovdje uzivam,navikla sam se,i mozda mi necete vjerovati,ali ovdje mi je nekako najljepse.Nedostaju mi moji najblizi,ali sreca,ima ovaj net,msn,skype i sl,pa se vidimo svaki dan.Zatim,za ljetne odmore se mozemo vidjeti,u periodu hadza,ako neko odluci doci i sl.Uglavnom,zivot u inostranstvu za mene DA-ALI SAMO U MEDINI.:)
|
|
|
|