liebevoll -> RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje (23.10.2008 10:03:51)
|
Ja sam neki dan bas ostala bez teksta, naime, prica mi prijateljica, njena je curica krenula u vrtic, i s njom ide jos jedna djevojcica, ciji su roditelji iz Zenice. I dolazi moja drugarica, takode iz zenice, pozdravi je, pita vaspitacica "zar se vas dvije znate" a njoj ova moja"pa znamo, obadvije smo iz Bosne, iz istog grada", a ova se zacrvenila sva, valjda svima rekla da je ona iz Hrvatske, iz Zagreba, a oboje iz Zenice, zna ih ova moja. Zamislite vi te pokondirenosti, ja sam stvarno ostala bez teksta!!! Vidjela Hrvatsku mozda jednom godisnje kada ode na more, i sad tako prica. To je ono sto mrzim kod ovih ljudi ovde, pokusavaju svim silama da gumicom izbrisu ko su i odakle su, da se uklope u ovo drustvo,da postanu oni, a ne stranci. Ili slucaj sa pasosima-znate, sad je to "in", uzeti njemacki pasos, pa se ponosni tako zapute sa njim u Bosnu, a kada se vrate, ne valja im ovo, ne valja ono....fuj!!!! Gade mi se takvi ljudi, ja svoju Bosnu i svoje Sarajevo ne bih dala za sto Njemacki, sticajem okolnosti zivim ovde, postujem i njih i njihovu kulturu, ali pokusavati biti kao oni....nikada!
|
|
|
|