M kao Mama -> RE: 25 stvari o meni :) (17.10.2011 10:35:18)
|
Pitanje je da li ću stati u 25. tačkica, ali dok bude brojeva ja ću pisati, hahaha 1. Vjerujem u dragog Allaha dž.š. i vjera mi je u životu jako bitna 2. Moj život nije bio ni malo lak, odrastala sam bez jednog roditelja, ali nikada nisam pravila greške, niti nešto zbog čega bi se moji stidjeli 3. Od kada sam postala majka, stalno mislim na moju mamu i pitam se što se nije borila 4. Moja L mi je sve u životu, i ponekada kada mi je teško, samo pogledam u nju, dignem glavu i iidemo dalje 5. Hiljadu puta povrijeđena, i opet vjerujem ljudima, vjrujem da ipak postoji više dobrih, a manje zlih ljudi 6. Imam neke svoje strahove i mrzim se zbog toga, ali valjda će nestati sa godinama 7. Vjerana ko pas, za mene je tajna "sveto slovo" 8. Ne bojim se smrti, ali se bojim bolesti, bola i patnje ne daj Bože 9. Volim hodati, pješaćiti, obilaziti razna mjesta i gradove, šoping centre, nije bitno, samo neka se u pokretu 10. Žalim što nisam rođena negdje u Dalmaciji, more je za mene izvor mog života, volim brate more, a i more mene 11. Ne žalim za nekim stvarima, ali ponekad često uhvatim sebe da razmišljam o nekim momentima 12. Ne volim kada sanjam, jer moji sni imaju često poruke 13. Slaba sam na djecu, stare, bolesne, na bijedu, na siromaštvo, voljela bih nekada da se ozbiljno bavih humanitarnim radom 14. Imam višak kg, ali sam jako sretna sa njima, u protivno da nije tako, davno bih nosala svoju staru odjeću 15. Volim ići frizeru, manikire, volim brate kada mi tako rade o glavi, da mogu išla bih svaki treći dan 16. Mrzim sebe što se ne znam posvađati, da znam živfot bi mi bio dosta bolji i sretniji, riješila bih se mnogih problema koji me stišću 17. Mrzim sebe jer sam teški emotivac i redovno oplaćem nad nekom knjigom, serijom, filmom, a tek u stvarnom životu malo je reči 18. Merzim ljude koje ne vode računa o sebi (tipa cijeli dan sjede i nabijaju jedan opušak na drugi, guše i sebe i mene u oblaku dima, a smeta im kada ja otvorim prozor) 19. Slabog sam želudca, i povratim sad pa sad 20. Voljela bih da ima kuću sa velikom baštom, svoj mir, i jedno troje djece 21. Tvrdoglava sam, to je nekada dobro, ali bogamo više puta ja izvučem deblji kraj 22. Ponosna sam na sebe i svoja kulinarska umjeća, iz moje kuće niko nije izašao, a da nije fino dočekan i poslužen 23. Ne znam sa parama i mislim da mi tu nema pomoći 24. Ponekad pomislim kako bih voljela da imam svoj neki privatni biznisčić, pa da mogu biti sam svoj gazda, kada mi se hoda sa L da hoda, a kada mi se radi da radim 25. Ovisna sam brate o Ringeraji
|
|
|
|