M kao Mama -> RE: Najbolje prijateljice (1.9.2010 11:58:11)
|
Moram kazati, da sada kada sam sagledala sve ovo mogu kazati da nemam najbolju prijateljicu, ali eto da ima dosta prijetaljica koje nisu najbolje, ali su dobre, koliko-toliko. I ja cu ko Hanady, nabrojati neke prva me razocarala nekada davno u osnovnoj skoli, kada me nasamarila da joj dam moje salvete kao da pregleda, a kasnije mi je rekla sa ih je izgubila,nocima sam plakala i patila, a onda je dosao rat, i tada smo svi svima bili najbolji prijatelji, Boze, onog vremena nikada teze i gore a ljudi kao jedno. Tuje pocelo moje prijateljstvo sa M. Osnovna skola, srednja ona u jednu, ja u drugu, pa faks i onada njeno zabavljanje sa njenim momko, a kasnije i muzem. Bila sam joj na svadbi djeverusa, rodila jedno, pa drugo ja sve isla, moja udaja ne dodje, L, se rodi nema je, zvala me prije nekoliko mjeseci jer joj je trebala moja pomoc, nesto im bilo ukradeno, ja budala sve zaboravim u auto i pravac tog mjesta mjesta. POmognem da se nadje to njihovo ukradeno, nikada nije nazvala. I ne mora. Halalosom. U jmedjuvremenu upoznam joj jednu "pravu prijateljicu", zajedno smo sve dijelile, pa meni se cini haman i momka na kraju. Kada sam ja prekinula sa ovim momkom, ona je stala na njegovu, a ne na moju sranu i ona je jedina od svij mojim "pravih prijateljica" koja je umrla za mene. Imam jos jednu prijateljicu, jako dobru, ali eto zivoti takvi kakvi jesu, odvratni uvijek ima nesto prece od preceg, rijetko se cujemo, a jos rjedje vidjamo. Danima mislim o njoj, sta to bi, zasto se vise ne vidjamo, ali iznad glave uvije ?????. Imam jos jednu prijateljicu iz rane mladosti, dana obdanista, pa nadalje, s njom se vidjam, ali znate da to nije to. Mozda je problem u meni, sto vjerujem samo sebi, ko zna, luda Racica, emotivan,nekoliko puta se opekla i visenikome ne da pod dvoju kozu. O kumama, propalim investicijama necu ni da pricam, ova sto sam joj ja vjencana s njom se jos i vidjam, ali ova sto je meni bila kuma, u tri mjeseca jednom. Treba da se uda, ne znam da li ceme zvati ,a i kada me zovne ne znam da li cu otici. KAd sve ovo napisah, zapitah se da li je problem u meni, mislim da nije, od prijateljice ne trazim previse, tako ja mislim da nije previse, samo iskrenost, a to je kod ljudi danas tesko naci. U prijatelje ne ubrajam brata, muza, L, oni su jednostavno dio mene
|
|
|
|