mamaMi -> RE: Najbolje prijateljice (21.1.2010 21:33:20)
|
ja imam nekoliko prijateljica - sve su mi drage, ali svaka drugacije. s jednom sam odrasla, i ona zna mene iz korijena, kao i ja nju, i to mi je najvrijednije prijateljstvo. imam jos prijateljica, ali nasa druzenja se mjenjaju vremenom, kao i mi. neke se nisu jos udale, i mojom udajom se odnos promijenio, ali nije prestao. samo je drugacije, zrelije i rjedje. meni je to ok. mene su drugarice ranile sto puta, al svaka po jednom [sm=jezicek.gif] ja ne gubim nadu. volim ljude. znam da svako ima zute minute, a preko nekih se ne moze preci. ja sam s jednom tukom radila 4 godine. svaki dan prije posla isle na kafu, pocele se posjecivati, ona bila udata imala malog sina. dijelile smo tugu i srecu. njoj su se nekako gore stvari desavale, i ja sam joj pokusavala pomoci. operisala se, ja joj isla u bolnicu, nosila sta joj treba, vodila u cv... a sestra joj to nije pomagala. na poslu mene unaprijede u sefa, i kroz po godine, ona sa dvoje hajvana (svi stariji od mene, s manje iskustva), prijave direktorici da ja petljam i ko zna (nikad nisam saznala sve lazi) sta jos nisu rekli. Kasnije sam saznala - bjezali su s posla, koristili radno vrijeme da zarade sa strane i prepali se da sam ih skontala, A NISAM, i podvale mi da se izvuku al ovo je bila promjena u 24 sata - od prijateljice, do neprijatelja nr.1 [sm=smiley36.gif] sad mi je smijesno, a 10 mjeseci nisam zaspala. ali, imala sam pravih prijatelja da mi pomognu. ne zelim radi budala osuditi sve zivo.
|
|
|
|