Anoniman -> RE: dobar zanat ili fakultet (4.10.2011 15:07:02)
|
Koka, ja mislim da se danas najviše isplati stajati čvrsto nogama na zemlji, truditi se da ostvariš što više sa svojih 10 prstiju. Eh, sad nekome je za to potrebno 5 fakulteta, nekome zanat, a nekome opća srednja škola. U principu, iskustvo zlata vrijedi..ne samo iskustvo u poslu već i životno iskustvo. Nažalost viđam svakodnevno ljude koji su jako inteligentni, vrijedni, imaju završene fakultete ali se ne znaju postaviti ni u poslu ni u životu kako bi trebalo pa na kraju ispadnu "zadnja rupa na sviralu", a u gro planu bude osoba srednjeg obrazovanja, ali iskusna, prodorna, rječita... Da se razumijemo fakultet danas postaje samo stvar papira, lične satisfakcije...nikako ne karta za uspjeh! Ja imam 2 zvanja (različita) koja sam stekla kroz školu i treće - posao kojim se trenutno bavim. Ako jedno propadne ostaju mi još dvije opcije...pa se nadam da će se uvijek naći neka kora hljeba za mene, valjda toliko mogu i toliko vrijedim! Kad sve saberem i oduzmem moj glas ide za zanat (konkretno zvanje nakon srednje škole)! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|