veeseelaa -> RE: dobar zanat ili fakultet (5.10.2011 9:55:05)
|
IZVORNA PORUKA: nutellica Ja sam svakako i za jedno i za drugo. Ono sto zelim reci da je danas jako tesko istaci svoje kvalitete, ja sam imala skroz druge zelje i ambicije od trenutacnih. Zavrsila sam srednju skolu, upisala fax, privela kraju..upisala i drugi i njega lagano privodim kraju..ali ono sto je interesantno evo kod mene recimo a vjerujem i kod mnogih je to slucaj, sto upravo ne mozes da se istaknes od ljudi koji vec duze recimo rade na tom radnom mjestu, naravno postovani su i ne sumnjam, stavise znam da dobro rade svoj posao, ali ti isti ljudi ne daju ti prostora i vremena za tvoje ideje,ili cak stavise ukoliko su dobre, pokupi ih i plasira kao svoje! Razumijem sve, i da je sada dosao takav period da se svako bori za sebe, da zadrzi svoj posao..ali ljudi moraju biti svjesni uopste, da svima nama prolazi vrijeme i da dolaze mladji kadrovi, koji uistinu mogu biti dosta strucni, voljeti svoj posao i odradjivati ga na najbolji moguci nacin! Da ne budem pogresno shvacena, samo zelim reci, da se svima nama poljuljati stolica i moramo biti svjesni toga! I onda dodjem kuci, dok se prekontam koliko sam posla odradila, i koliko me samo ceka jos za neke, sutra dolazim na posao i kako neka forumasica rece gledam sonju od sefa koji ima samo osnovno obrazovanje, i onda se covjek totalno razocara! mm mi hiljadu puta kaze upravo to, da si barem zavrsila frizerski zanat ili neki dr imam osjecaj lakse bi ti bilo! ja pola tvog posta ne kontam! ne možeš se istaći na poslu jer imaš kolege koji su u prednosti jer duže rade? jel to??? ja mislim da se marljiv i vrijedan radnik brzo prepozna i vlasnik il šef ga želi zadržati jer mu takvi trebaju.... na starije kolege treba gledati s poštovanjem, naravno da nije isti onaj ko radi 20 godina u firmi i ja koja sam npr došla juče od kud znaš šta je sve i koliko taj neko dao za tu firmu? ne bi ja to tako gledala i lakše će ti biti E sad da ima kvarnjaka da kradu ideje ima al svoje ideje ne pričaj okolo nego direktno gdje treba
|
|
|
|