RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

vjestica -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 9:58:26)

znala sam da je razlika između večernjeg i jutarnjeg vaganja, ali da je 1,5 kg, to mi se čini puno
sinoć 61,2, jutros 59,8
kad uporedim sa jutarnjim vaganjem od neki dan, u minusu sam 400 gr, ali ja tome ne pridajem važnost jer mislim da sutra ujutro mogu lako imati tih 400 gr više
inače ne držim dijetu, pokušavam smanjiti obroke, slatkiše na minumum (nema šanse da ih e odreknem) a aerobik sam preskočila ove sedmice zbog ukočenog vrata
nadam se da ću se brzo otkočiti, jer mi fali aerobik

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 10:07:08)

vjestice naravno da je razlika izmedju jutarnjeg i nocnog vaganja ali nemora biti bas 1.5 kg moze biti i npr 500 gr, to je individualno, zavisi od metabolizma.
Hoces li ti imati jutarnje ili nocno vaganje to je do tebe, ali po meni validnije je jutarnje jer svaki dan ne jedem istu kolicinu i isti tip hrane a do jutra to se vec sve provari pa mjerim samo salo sto je ostalo [sm=smiley36.gif]

Ja razmisljam o fitnesu, ali tek kad skinem jos ovih 6 kilica pa da malo ojacam misice, nadam se do maja da cu ostvariti cilj. [sm=smiley1.gif]

vjestica -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 10:09:49)

ma ja inače se vagam ujutro, to mi je relevantna kilaža, nego sma ovo sad probala čisto iz radoznalosti
fitnesom s emožeš odmah početi baviti, čak je poželjno, da ti ubrza metabolizam
osim toga mišići troše više kalorija od sala

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 10:43:37)

vaga je opet tu[sm=bravo.gif]

jucer sam "samo" jedan euroblok slistila a danas sam rano pocela s cokolipsom[sm=smiley36.gif]

al s obzirom da sam izbacila ruzice i tulumbe[sm=bravo.gif]

moram se natjerati vodu piti[sm=bravo.gif]

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 10:46:41)

ja sam skontala da sam karakter kad nesto bas hocu[sm=smiley14.gif] sve vise predtrudnickih stvari mi odgovara, osim kosulja, zbog grudi, koje nisam uopste imala...

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 10:52:24)

IZVORNA PORUKA: animagical

ja sam skontala da sam karakter kad nesto bas hocu[sm=smiley14.gif] sve vise predtrudnickih stvari mi odgovara, osim kosulja, zbog grudi, koje nisam uopste imala...

lijepo[sm=smiley36.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 11:48:28)

IZVORNA PORUKA: anitaMO

ja jutros na 68,800.znači u minusu 1,200.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 14:25:06)

Ja sam jutros obukla haljinu,napokon,prije dijete sam je htjela obuci na zabavu jednu,nisam je mogla zakopcati,jutros sam je obukla i zakopcala bez problema,vaga pokazuje -2 kg,ne mogu da vjerujem[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

jasmin -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 14:40:20)

IZVORNA PORUKA: reallove

Ja sam jutros obukla haljinu,napokon,prije dijete sam je htjela obuci na zabavu jednu,nisam je mogla zakopcati,jutros sam je obukla i zakopcala bez problema,vaga pokazuje -2 kg,ne mogu da vjerujem[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

Cestitam madam,super!

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 14:45:21)

hvala mila[sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 16:14:52)

reallove bravo [sm=bravo.gif]

Hannica -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 16:15:43)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

reallove bravo [sm=bravo.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 17:31:28)

Hvala vam zenice,ja jos uvijek ne mogu da vjerujem[sm=smiley36.gif],moram reci mm da me izvede da obucem haljinu[sm=smiley36.gif]

Selminja -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 17:41:56)

I ja vam se pridružujem [sm=jezicek.gif]
Taman ja odlučila da krenem u akciju skidanja kilograma i ugledam ovu temu, super [sm=smiley1.gif]
Ja inače mršam tako što smanjim slatkiše (o kojim sam ovisna), i ne jedem poslije 18h. Iskreno, otkako sam se porodila ni jedno od ovoga nisam ni probala [sm=smiley4.gif]
Moj meni je sličan Bebicinom [sm=smiley36.gif] košto ona kaže hvala Bogu pa se ne debljam.
Ja na porodu izgubila jedva nekih 6kg, i od tad stagniram na 78kg.
Ja krenula prije dvije sedmice s tom mojom "dijetom" i već sam u minusu 2,5kg [sm=smiley32.gif], mislim da me i dojenje puno izvlači.
Slično kao što i vi napisaste, jedem kad god sam gladna po malo, i gledam da ne jedem puno hljeba, pijem puno vode, oko 2l dnevno. Kad me uhvati kriza za slatkom napravim sebi Nesquik s puno mlijeka i ono me zadovolji. Pošto me i navecer hvataju krize [sm=smiley14.gif], to nije glad nego samo navika da se nešto jede navecer pred tv-om, tad pojedem brdo košpa, liječim živce i zaboravim na tu noćnu glad. A pored svega jezik i usne mi utrnu da ne mogu ništa drugo pojesti i da hoću [sm=jezicek.gif] . Uvijek pojedem puno supe, a time manje jedem glavnog jela. Kad nam serviram svjesno sebi stavljam manje u tanjur nego inače.
Eto tako, pišite nam svoje fazone utaljivanja gladi, zajedno ide lakše [sm=bravo.gif]

Visnja RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 19:14:11)

Nakon poroda ja sam skidala kilograme tako sto sam za dorucak jela samo musli... pa ko voli nek proba...zdravo je a daje duze osjecaj sitosti...

myb@by -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 20:56:25)

Želim da vam se pridružim. Sada imam 70 kg [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif], želim da se vratim na 60 kg. Pokušaću sa Dukanom a krećem i sa rekreacijom, kombinovaću aquaaerobik i klasični aerobik i pilates.

Prvobitni cilj mi je 65 kg, pa onda 63 kg i na kraju 60 kg. Nadam se da ću uspjeti spasti barem na ovih 65 kg.[sm=zmeden.gif]

enči80 -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.3.2012 23:09:35)

Canim meni piši 71,5[sm=smiley19.gif]...ne znam kako ali mi je digitalna vaga pokazala čak 4,5kg više od analogne...doduše trenutno sam u pms-u i osjećam se kao balon[sm=smiley36.gif] ...debelo ali sretno[sm=jezicek.gif]...po čika Dukanu idealna kilaža mi je 62,4 pa eto da mi je bar do 65,samo što radi dojenja ne smijem na ovu dijetu pa ću pokušati sa ovim češćim obrocima i iskreno se nadam da ću uspjeti.

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (1.4.2012 0:23:53)

meni dukan kaze da mi je idealna 65,6 a predtrudnicka mi je bila 66...sada realno nisam daleko daleko od toga, ali ne izgledam ni slicno kao prije...bokovi siri, guza u nestanku, grudi u nastanku, ramena nabildana od nosanja, podocnjaci od nespavanja...[sm=smiley36.gif] ja sam skontala da mi je najbolje vagati se u apoteci[sm=zmeden.gif] ove vage sve razlicito pokazuju...

Visnja RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (1.4.2012 0:34:55)

uzmi digitalnu vagu i stavi je na ravno mjesto...i nema da pogrijesi [sm=smiley1.gif] i uvjek se vagaj na istom mjestu..

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (1.4.2012 0:42:55)

digitalnu imam ,eh sada koliko su plocice u hodniku ravno uradjene, pitanje je,iako izgledaju ravno...nije neka razlika, kod sveki vaga pokazuje 1kg manje nego moja... a iskrena da budem, niej broj na vagi ni nesto znacajan, meni je prece kako to sve izgleda onako-na oci...

enči80 -> RE: Mršajmo zajedno ! (1.4.2012 9:18:16)

IZVORNA PORUKA: animagical

digitalnu imam ,eh sada koliko su plocice u hodniku ravno uradjene, pitanje je,iako izgledaju ravno...nije neka razlika, kod sveki vaga pokazuje 1kg manje nego moja... a iskrena da budem, niej broj na vagi ni nesto znacajan, meni je prece kako to sve izgleda onako-na oci...

Nije ni kod mene sve pod konac ravno ali nađi m jesto gdje ti ako par puta staneš pokaže identičan rezultat i tako ćeš znati pravu kilažu i uvijek se tu mjeri.Samo brate meni velika razlika[sm=smiley13.gif]

Selminja -> RE: Mršajmo zajedno ! (1.4.2012 13:19:36)

Enči, te analogne vage uvijek pokazuju manje. Kad sam bila trudna kod moje dr bila ta analaogna i uvijek mi pokazivala 2,5kg manje u odnosu kad se vagam kuci na digitalnoj. Digitalne su tačne. Uostalom nije ni bitno je li pokazuje tačno u bocu, bitno je da kad se vagamo pokazuje manju brojku [sm=smiley2.gif]

bambi7 -> RE: Mršajmo zajedno ! (1.4.2012 13:27:35)

Konačno sam skontala zašto se debljam!
Trebala sam to prije shvatiti.
Kriv je šampon, kojeg upotrebljavam kad se tuširam.
Naime - kad si perem kosu, šampon teče po cijelom tijelu. Na etiketi šampona velikim slovima jasno piše:
"Za dodatni VOLUMEN"
Neću više upotrebljavati taj šampon nego ću se početi prati sa deterdžentom za suđe.
Na njegovoj etiketi je jasno napisano:
"Topi MASTI koje je sigurno teško odstraniti."
Problem riješen! [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (1.4.2012 13:56:02)

IZVORNA PORUKA: Selminja

I ja vam se pridružujem [sm=jezicek.gif]
Taman ja odlučila da krenem u akciju skidanja kilograma i ugledam ovu temu, super [sm=smiley1.gif]
Ja inače mršam tako što smanjim slatkiše (o kojim sam ovisna), i ne jedem poslije 18h. Iskreno, otkako sam se porodila ni jedno od ovoga nisam ni probala [sm=smiley4.gif]
Moj meni je sličan Bebicinom [sm=smiley36.gif] košto ona kaže hvala Bogu pa se ne debljam.
Ja na porodu izgubila jedva nekih 6kg, i od tad stagniram na 78kg.
Ja krenula prije dvije sedmice s tom mojom "dijetom" i već sam u minusu 2,5kg [sm=smiley32.gif], mislim da me i dojenje puno izvlači.
Slično kao što i vi napisaste, jedem kad god sam gladna po malo, i gledam da ne jedem puno hljeba, pijem puno vode, oko 2l dnevno. Kad me uhvati kriza za slatkom napravim sebi Nesquik s puno mlijeka i ono me zadovolji. Pošto me i navecer hvataju krize [sm=smiley14.gif], to nije glad nego samo navika da se nešto jede navecer pred tv-om, tad pojedem brdo košpa, liječim živce i zaboravim na tu noćnu glad. A pored svega jezik i usne mi utrnu da ne mogu ništa drugo pojesti i da hoću [sm=jezicek.gif] . Uvijek pojedem puno supe, a time manje jedem glavnog jela. Kad nam serviram svjesno sebi stavljam manje u tanjur nego inače.
Eto tako, pišite nam svoje fazone utaljivanja gladi, zajedno ide lakše [sm=bravo.gif]

super da imam i ja druga na ovoj temi[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

samo da kazem da ja bebica11, slabog karaktera na slatkise dobro napredujem hB, danas dan prolazi bez ijednog slatkisa[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

i btw cistim stan generalno naizmjenicno s muzem pa valjda ce koja kalorija spasti

pijem puno vode jer se znojim dosta, doruckovali smo domaca jaja sa dimljenim domacim sirom

a sad ce jedna supa da legne i kupila sam zelenu salatu jucer[sm=bravo.gif]

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (1.4.2012 14:06:27)

IZVORNA PORUKA: bambi7

Konačno sam skontala zašto se debljam!
Trebala sam to prije shvatiti.
Kriv je šampon, kojeg upotrebljavam kad se tuširam.
Naime - kad si perem kosu, šampon teče po cijelom tijelu. Na etiketi šampona velikim slovima jasno piše:
"Za dodatni VOLUMEN"
Neću više upotrebljavati taj šampon nego ću se početi prati sa deterdžentom za suđe.
Na njegovoj etiketi je jasno napisano:
"Topi MASTI koje je sigurno teško odstraniti."
Problem riješen! [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

hehe dobra ti ova[sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>