Emmy -> RE: Vratimo djeci parkiće! (28.9.2011 8:33:04)
|
Veliko bravo za inicijativu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]! Ja ako stignem slikam svakako. Prepoznajem taj park na Dobrinji (slika uništenog tobogana). Moram vam reći da je on nekoliko puta "restauriran", ali ne radi se više ni o volji gradskih i općinskih vlasti kod kojih se može urgirati i voljni su da pomognu, treba se više poraditi na svijesti ljudi da je ovo DJEČIJI park, a ne okupljalište mahaluša koje tu sjede po klupama i "štiklaju" cigare jedna na drugu pa se cijeli park ne vidi od opušaka, zatim sakupljalište narkomana i pijanica (iako je policijska stanica odmah do parka). Vjerujte mi da sam neki dan došla s djecom u park i neki mladići kojima je jedno 16-17 godina skaču po toboganima i razvaljuju malo jada što je ostalo, ja sam im se obratila i objasnila da bi oni trebali da igraju fudbala i košarke, a ne da razvaljuju tobogane i ljuljačke za malu djecu, oni su me fino ismijali. Svaki put se osjećam kao policajac i više mi se i ne ide tamo. Redovna scena - na dječijim ljuljačkama je "klipača" od 16-17 godina i zamislite kada se ona ljulja na tim ljuljačkama koje su predviđene za manju djecu. Osim toga ne bih imala problem da se ona normalno ljulja nego se ljulja "stojeći" i izvodi akrobatije. Svašta napisah, ali jedna kampanja bi bila dobra da se pored obnove parka uvedu veće sankcije (novčane kazne) za njegova oštećenja i da se zabrani pušenje i ostavljanje otpadaka u krugu oko djece, kao i gore navedene vrste okupljanja huligana, pijanica itd.
|
|
|
|