taurus -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (18.1.2012 12:47:04)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: jelenaT Felix sto si davala, davala si, nema nazad, ubuduce daji po 2,5ml. uzmi spricu i spricom daji. Nema sad koristi da "lupas" glavom. Mada meni je to kafena, kasika relevantan pojam, ja imam kafenu kasiku manju i vecu i sigurno je mililitar razlike u njima. ja to uvijek spricom dajem. osto... čak mislim da jedna od mojih kašika je 3,5 ml ni tamo ni vamo[sm=zmeden.gif] meni je šrica ona iz panadol baby najbolje za djecu...do rođenja im tako dajem sve lijekove to mjerenje kašikama se u farmaciji zove praktične mjere za volumen, što znači nisu tačne i precizne po njima je kafena kašika 5 ml, a supena kašika 15 ml sad mi možemo pričati o milion vrsta kašika i o njihovim zapreminama zbog toga uz večinu sirupa dolaze kašike koje su graduisane na mililitre i može se tačno dozirati ali šta ako neko izgubi u po noći kašiku (malo karikiram[sm=smiley36.gif]), mora znati orjentacionu mjeru...zbog toga i posotje te praktične mjere za volumen iz tih glupih razloga samo mi morali učiti i koliko grama nekog praha stane u koju kašiku, koliko na vrh noža, pa čak i volumen kade za kupanje[sm=jezicek.gif][sm=smiley29.gif] a sa špricom nema greške jer su sve jednako graduisane
|
|
|
|