Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
moja zaova je napravila kardinalne greške pa je armana mliječen zube popravljajo prošle godine...
zar se mlijecni zubi ne popravljaju??
bananice...čitaj redom... naravno da se popravljaju ako treba
procitala ja se prepadoh pa odmah da priupitam, reko sta sad djetetu uradih, moram joj plombu cupati ja je nisam vodila da zastiti petice, nisam ni znala da treba , a sestice cemo ici da se zaliju moja nema naslage na zubicima, niti je kad imala, hvala Bogu, al su joj obje donje petice pokvarene, jednu smo popravili, jos ima jednu
ma gršeka mis mo petice zaštitile sa svim zubićima zajedno... a šestice su stalne njih ćemo sada aBd dok sve isplivaju
naravno da se neće uspaničiti... ima mamau sa lijepim zubima koja redovno ide zubaru...djeca nas kopiraju i žele biti kao mi... zato joj do utorka posveti s emaksimalno i rpičajte o ljepoti i važnosti zubića... napravite kompromis za igračkom ili nečim što želi pa otiđite nakon zubara ko bude poslušna po to...
nađi na netu igrice sa zubarima i poprvaljanjem zubića ....
pripremi je... naravno već je išla zna šta je čeka...ružno reći ''''potkupi je''''
ja uvijek kažem na kraju krajeva, bolje je da plače što joj skidaš te naslage (a to zapravo ne boli) nego da plače sto je boli zub kad se pokvari (ne daj BOze)
isto tako se ova moja parola moze primjeniti na primjeru lady26: neće da pere zube, prvo probaj fino, igra, prica bla bla, i onda na silu joj operi - bolje da plače sto joj pereš zube, nego da zajedno plačete ne daj Boze kada joj se pokvare usljed nepranja zuba!
vesela, odvedi malu kod stomatologa i posavjetuj se oko tih naslaga..mislim da je jos vrijeme, ali BOga mi gledaj da to skinede i da ukinete to mlijeko navecer..ili bar nek opere zube nakon flasice u medjuvremenu
ili čak da joj mama nakon što popije flašicu fazom izbriše u snu koliko toliko... sterilna gaza na prst i ruka naravno očišćena od alkosoli ilis ličnim dezinfekcionim sredstvom...
jer kada ih skinu sada ako oatnu na bočici a hoće sigurno još neki period do ukidanja...treba povesti računa da do naslaga opet ne dođe
ama ljudi, perite djeci zube..pa ne znam gdje je tu problem ovaj moj hB uvijek hoce, ali bilo je situVacija kad bas nece (nece da mu ja perem, a to se pika pod pranjem, nije pranje kad on sam perka i riba lavabo četkicom ), otvorim mu lijepo usta, on se dere (taman fino jer su mu tada usta širom otvorena) i mahnem sve kako treba...i odmaj prestane jer ga nista ne boli, vec od huje place...ma sta me briga, glavno da su zubi dobri i čisti
a koristi li neko one el.cetkice za zube imam osjecaj da bi njom bolje ocistilii, gdje ih ima kupiti za djecu...ranije sam citala da je bilo u DM-u,ali ih ja nisam uspjela naci,da li sad ima
joj ostova,evo me ko hanady ...moram ispravljati
< Poruku je uredio gvendolina -- 13.1.2012 14:42:49 >
mogu se zubici izbrisati i vlaznim maramicama za zubice poslije flasice
ama ljudi, perite djeci zube..pa ne znam gdje je tu problem ovaj moj hB uvijek hoce, ali bilo je situVacija kad bas nece (nece da mu ja perem, a to se pika pod pranjem, nije pranje kad on sam perka i riba lavabo četkicom ), otvorim mu lijepo usta, on se dere (taman fino jer su mu tada usta širom otvorena) i mahnem sve kako treba...i odmaj prestane jer ga nista ne boli, vec od huje place...ma sta me briga, glavno da su zubi dobri i čisti
pocy...ovo je bilo za u noći...mislim nećeš nakon što dijete koje ima naviku piti mlijeko noći da ga budim i vodam po hali a opet u tom smislu treba nešto uraditi...ipak piti litar mlijeka u toku noći...naravno d aće dovesti do naslaga...
zato meni ovaj info o postojanju maramica za zubiće je super...iako ja nisma nikada čula za iste niti ih morala koristi
naravno da se neće uspaničiti... ima mamau sa lijepim zubima koja redovno ide zubaru...djeca nas kopiraju i žele biti kao mi... zato joj do utorka posveti s emaksimalno i rpičajte o ljepoti i važnosti zubića... napravite kompromis za igračkom ili nečim što želi pa otiđite nakon zubara ko bude poslušna po to...
nađi na netu igrice sa zubarima i poprvaljanjem zubića ....
pripremi je... naravno već je išla zna šta je čeka...ružno reći ''''potkupi je''''
ja uvijek kažem na kraju krajeva, bolje je da plače što joj skidaš te naslage (a to zapravo ne boli) nego da plače sto je boli zub kad se pokvari (ne daj BOze)
isto tako se ova moja parola moze primjeniti na primjeru lady26: neće da pere zube, prvo probaj fino, igra, prica bla bla, i onda na silu joj operi - bolje da plače sto joj pereš zube, nego da zajedno plačete ne daj Boze kada joj se pokvare usljed nepranja zuba!
joj jesam zaHebaTa
joj Hanady pa ja ne idem s njom zubaru idem sama hahahha nemoj bona u ovako teškim trenuticima po zubiće moje A da si takva o zubićima pričamo stalno, kao što rekoh ona ih pere redovno, jer i ja i mm to radimo, kroz zabavu al ona to uradi sama momački, tu nema zime, jedina je od svojih vršnjaka koja u vrtiću sama opere zubiće jer se drugim pomaže i tako je postakla cijelu grupu da se osamostale po pitanju istog Problem je očito flašica, stvaranje naslaga zbog korištenja iste itd
Ja sam zabrinuta zaista sada pravo, zubar na konsultacijama kaže da nema zime, da nije ništa alarmantno al svejedno ja želim da ona ima lijep osmijeh i sa mliječnim zubićima.... za stalne i ne brinem toliko, vjerujem da će ponukana primjerom oko sebe iste održavati i bez problema ići zubaru i tada neće valjda biti flašice al do tada brinem, pravooooo
ufffffffff
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas
vesela, odvedi malu kod stomatologa i posavjetuj se oko tih naslaga..mislim da je jos vrijeme, ali BOga mi gledaj da to skinede i da ukinete to mlijeko navecer..ili bar nek opere zube nakon flasice u medjuvremenu
ili čak da joj mama nakon što popije flašicu fazom izbriše u snu koliko toliko... sterilna gaza na prst i ruka naravno očišćena od alkosoli ilis ličnim dezinfekcionim sredstvom...
jer kada ih skinu sada ako oatnu na bočici a hoće sigurno još neki period do ukidanja...treba povesti računa da do naslaga opet ne dođe
pocy problem je što ona opere zube i onda uzme flašicu i zaspi s njom
a koristi li neko one el.cetkice za zube imam osjecaj da bi njom bolje ocistilii, gdje ih ima kupiti za djecu...ranije sam cital ada je bilo u DM-u,ali ih j anisam uspjela naci,da li sad ima
u principu koliko ja znam ove cektice nisu excellent rješenje za odrasle pa ni za djecu, uvijek je bolja obicna kvalitetnija cetkica (skuplje su obicno kvalitetnije)..ali Boze moj, i ovo nije lose da dijete zavoli pranje zuba,,,ja ovu nisam u zivotu koristila...mama kaze ne pere dobro, bolje pere kada ti sam trljaš u svakom slučaju
a koristi li neko one el.cetkice za zube imam osjecaj da bi njom bolje ocistilii, gdje ih ima kupiti za djecu...ranije sam citala da je bilo u DM-u,ali ih ja nisam uspjela naci,da li sad ima
joj ostova,evo me ko hanady ...moram ispravljati
ja nisma nikada kupila električnu...ja svojim kupujem dječije četkice standardne samo je birno da je jedna ljubičasta a druga roza i mjenjamo ih svako 3 mjeseca obavezno
mi imamo i ovu i običnu, kupili u DM-u kako nema? čak smo kupili i par nastavaka da se osiguramo
a opet u tom smislu treba nešto uraditi...ipak piti litar mlijeka u toku noći...naravno d aće dovesti do naslaga...
e to je naš problem pijuckanje u snu, pred spavanje, uspavljivanje s flašicom itd
mogu se zubici izbrisati i vlaznim maramicama za zubice poslije flasice
pocy...ovo je bilo za u noći...mislim nećeš nakon što dijete koje ima naviku piti mlijeko noći da ga budim i vodam po hali a opet u tom smislu treba nešto uraditi...ipak piti litar mlijeka u toku noći...naravno d aće dovesti do naslaga...
zato meni ovaj info o postojanju maramica za zubiće je super...iako ja nisma nikada čula za iste niti ih morala koristi
pa da, upravu si...ja nisam imala ovih problema..ili jesam dok je dojio u noci, a to je isto..ali tada nisam razmisljala o tome..odmah pranje zuba ujutro .mada, i ovo je kasno jer se glavno raspadanje dogadja u roku od 20 min od jela/pića i glavni procesi štetni po zube se odvijaju u ovom intervalu..dakle, ako ne operes zube u roku od 20 min nakon jela, ne moras ih ni prati do slijedećeg zato ja nosam četkicu u tašni i perem zube na poslu...svi su me čudno gledali, ali boli me brižnost sad vise ni ne govorim nikome da ih perem...
vesela...ukidaj to pijuckanje u snu... starno je bepostrebno...bar ja mislim...iz svoga ličnoga iskustav
a evo ova info do bananice za postojenje maramica vlažnih za brisanje zubića je super info...potraži te maramice pa u ovom periodu do izbacivanja bočice očisti joj u snu
Rabi, mliječni zubi iako otpadaju su vrlo važni, jer što su duže na svom mjestu i što su zdraviji prave dobre temelje za trajne zube. Moja mlađa seka je ratno čeljade i zbog nedostatka kalcija i previše šećera rano su joj otpali mliječni pa sad iako su zdravi ovi trajni zubi su joj ''s' brda- s' dola''.
naravski vazni jesu i treba ih cuvati.... ali kako dijete koje ne zeli da pere..tj. gadi mu se...natjerati da pere, a hoce da povrati mislim, treba biti dobar primjer djetetu i sam redovno prati...kako bi i dijete stvorilo naviku pranja zuba...hajde djetetu drobi treba prati redovno, a da ih mi ne peremo redovno a vidim da se neke pretjerano opteretise sto nisu ovo ili ono, a neke vec jesu uradile kod svoje djecice... zato rekoh da se ne sikiraju pretjerano, jer je priroda sve savrseno uredila I ja se uvijek trudim da mu ih ja trljam i perem jer kontam da ih in nece dovoljno dobro oprati mislim da grijesim , i da ga trebam pustiti da on to sam odradi i vremenom se usteli gledajuci nas odrasle za sve to su tu tih 5-6 godina...kojih imamo fore da ih ustelimo i stvorimo naviku da nove zubice cuvaju jer su za vaazda
zato ja nosam četkicu u tašni i perem zube na poslu...svi su me čudno gledali, ali boli me brižnost user posted image sad vise ni ne govorim nikome da ih perem...user posted image
hahah ja mislila da ja ovo jedina radim hahaha do duše ima dana kad preskočim oprati zube na poslu
vesela...ukidaj to pijuckanje u snu... starno je bepostrebno...bar ja mislim...iz svoga ličnoga iskustav
a evo ova info do bananice za postojenje maramica vlažnih za brisanje zubića je super info...potraži te maramice pa u ovom periodu do izbacivanja bočice očisti joj u snu
hoću bananice gdje ima kupiti te maramice? i kak se tačno zovu? nikad nisam čula za to
e hvala pocy znaci ipak se rucno bolje opere,bila sam u zabludi ...a trebalo mi j estrucno misljenje
ma ja kad sam ih trazila u DM-u ne bi ih,ali eto ocigledno nam i nisu potrebne...vesela najvaznije je nama ukinuti flasicu ili dati im da piju mlijeko ranije,oprati zubice pa onda na spavanjac
uglavnom Rabi, priroda je uredila da imamo mliječne zube i citavu granu nauke zvanu pedodoncija..ipak je bitno...hajmo onda djeci sve mlijecne zube zapustiti pa nek se pokvare i povadimo ih..sta ce do skole..kako će pričati, razvija im se govor, kako će žvakati...a sto rece gvendi ili iman mlijecni su jako bitna predispozicija za stalne..itekako uticu na iste! a da ne pricam da od karioznog zuba mogu oboliti i drugi ljudski organi poput srca, jetre, pluca i sl..progooglajte malo ili pitajte stomatologa...
ne daj ti Boze ovo vise da ponovis molim te user posted image da su bezveze, ne bih ih bog dao, tu su da služe djeci do određenog perioda života kako bi žvakali i pričali i sl. a na kraju, da su tako nebitni ne bi postojala citava grana nauke i specijalizacija nakon zavrsenog stomatoloskog fakulteta na temu djecija stomatologija ili ti ga pedododncija user posted image dakle, JAKO SU BITNI! JAKO!
sta vam je pocy, ja ovo nisam kazala da mislim ovako sigurno bi do sad bila krezava
ne daj ti Boze ovo vise da ponovis molim te user posted image da su bezveze, ne bih ih bog dao, tu su da služe djeci do određenog perioda života kako bi žvakali i pričali i sl. a na kraju, da su tako nebitni ne bi postojala citava grana nauke i specijalizacija nakon zavrsenog stomatoloskog fakulteta na temu djecija stomatologija ili ti ga pedododncija user posted image dakle, JAKO SU BITNI! JAKO!
šteta je da dobar dio korisnih savjeta ostane na chat temi
ponavljam se al moram...
večeras ću dobar dio postova prenijeti sa ove teme na posjoćeu...hajmo razlaz da ne bude žik-žik