mama75
|
Odavno nije bilo ovako zanimljivo na "bebe 1-2" Sinoc cuke, veceras muzika... Malo sam vas citala, ne mogu da spavam. Zaspala u 9, prije djece i sada po kuci raspremam i skontam bolje na RR I naravno moram biti svakom loncu poklopac, pa i sada, na ovu temu ostaviti komentar. Slusam sve vrste muzike, ali najvise volim rock. I to onaj stari, domaci. Takvo mi je i drustvo bilo s kojim sam izlazila, ali desavalo se da nasi kucni derneci zavrse sa Harisom, Halidom i sl. Nikada u zivotu nisam bila u kafani "na muzici", mada sam se druzila sa ljudima koju su svaku subotu navece bili na Bazenima. A Tiki, ne bi vjerovala, njihov zivotni stil se uopste ne uklapa u ovo o cemu ti pricas. Ljidi su jednostavno u tome vidjeli neki svoj ispusni ventil. mm slusa uglavnom rock i jazz, Haldno pivo, Majke, Letu stuke i sl. A u vrijeme kada smo se uposznali on izlazio u tu Bosnu. I to mu je ta muzika bljak skroz, cak je prije ja poslusam nego on, ali eto kaze super mu tamo bilo. Naravno, zena mu je ukinula te izlete I pored svega toga, sto u kuci ni u autu nemamo nikakav cd sa narodnjacima (sem Mostar sevdah i Halid), moja starija kcerka je padala u trans kada pri prebacivanju kanala naletimo na dm. "drmoguz", ja to tako zovem. I posto je meni stvarno bilo smijesno da djevojcica od 3 godine pjeva "svi zanimljivi excentricni" ili "ne volim te nit sam te ikad volio..." ja njoj kupim malo Severine, Harijea i sl. Naravno, uz one dobre stare D. lakovic, Minja Subota, kockica, kike itd. Da dijete bude u toku Sada nemamo te kanale na TV, pa se muzika svodi na ono sto im mi upalimo. Ja npr jos nikada nisam cula ni vidjela taj novi Severinin spot "Bred Pit", a kcerka ipak zna tu pjesmu, cula od drugarica. Dakle, smatram da dijete nikako ne mozes izolovati od okoline. I da: ja sam se druzila sa rokerima, svi su pili, a vala im ni neke droge nisu bile strane, a ja se nikad u zivotu nisam napila niti drogirala. Bitnei su temelji Eh sada vas pozdravljam, moja mala sirena se ukljicila, pa dok komsije nije probudila idem je prikopcati na siku Pa-pa
|