coki
|
E ovako, porodila sam se na Jezeru u avgustu, bilo sve ok, digla se prasina da su sve zene i djeca u tom periodu dobile MRSU. Uglavnom zene porodjene na carski rez....ja se nadala da nas nece zakaciti....poslije otprilike 10-ak dana pojavila mi se na bebinoj kozi na nogici ta gnojnica, ...., ocistim ja nju rivanolom i rekoh to je to....Nisam prije imala iskustvo sa MRSOM, ...., pitam drugaricu koja je to prosla, ....., kaze sigurno je to MRSA. Zovnemo privatnu laboratoriju "NALAZ", dodju nam kuci, bris koze i nosa bebi i bris nosa meni, ...., sve pozitivno. SOKKKKK. U medjuvremenu smo odveli bebu na infektivno, ...., i doktor Gojak nam rece da namazemo kremom STANICID i kupamo crvenim plivaseptom, ....., brzo je to zaraslo, ...., poslije par dana pojavi se jos jedna malo manja gnojnica, ....., uradimo isto, i ona prodje, ...., takodjer smo kapali i ja i beba kapi u nos, ...., i ta druga prodje brzo, ...., nema fleka niti oziljaka, ...., poslije uradili kontrolni bris sve ok, ....., malo kasnili sa vakcinom, ali smo sve sustigli. Nase iskustvo nije strasno, ....., ali ima majki i beba koje su takodjer porodjene u avgustu, ...., pa beba zaglavila na hirurgiji, punktirali gnoj, ....., i jos se bore sa MRSOM. Uglavnom najbolje je uraditi bris tacno sa gnojnice, ako mozes da ne pukne, pa da oni uzmu za analizu, ....., a ti kada budes cistila vodi racuna da ne razneses, ....., i obavezno kupanje crvenim plivaseptom izuzev glavice.......Ako te jos nesto interesira tu sam.....:)
|